Мемоарите на една бременна (бъдещи мами над 35)

• 24 027
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
  • В градината...
Иги, браво за покупките  Peace

Рансън, чакаме снимка и обяснение  Thinking

Аз много си харесах кауфландските тенджери от лят алуминий с керамично покритие - когато са на промоция са по-евтини, а са много хубави /по трийсетина лв./. Дебели, супер са за газов котлон и ако пържа, то е само в тях - топлината се разпределя равномерно и не пръска, защото не са плитки като тиганите. А отдавна се каним да идем до Хром Силистра за тенджери неръждавейка, ама и те бая скъпи. Една голяма тенджера - казан   /за правене на зимнина 80 литра/ е около 400лв. - такива имаше навремето по столовете, не мърдат с десетки години. А иначе и те вече правят разни такива с трислойно дъно http://www.chrom.bg/products/7/%D0%A2%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%80%D0%B8 По магазините обаче май не съм ги срещала, хората изнасят.

# 421
Добре дошла Зорница,да растеш здрава и безгрижна.

# 422
А аз имам един комплект на Фагор, доволна съм Simple Smile
Намислила съм след време да си купя тиган на Бека, вече подарих такива на майка ми и свекървата, много са доволни.
Преди години работих в училище и направихме търг за оборудването от стола. Оттам майка ми си закупи големи тави и казани за зимнината на смешни пари.

# 423
Офф, подхванали сте ми болната тема Mr. Green Заклела съм се, че повече нищо няма да купувам, докато нямам кухня ...

# 424
  • В сърцето на любимите мъже!
Ха-ха, аз съм така с преждите. Заклех се официално пред мъжа ми, че, докато не изплета сегашните запаси, няма да купувам нови.
Ама то си е болестно състояние при мен - който и шкаф да отвориш у нас и изскачат прежди, започнати и недовършени плетки, мостри разни, ножички, куки и какво ли не.

Обаче сега откакто съм си вкъщи имам напредък... макар че като гледам, ще трябва да родя поне още 3 деца, за да ми стигнат майчинствата за всички проекти. Joy

# 425
Благодаря ви момичета за топлото посрещане. Да кажа нещо повече за мен - имам 2 момиченца на 17 и 11 г. Сега очаквам трето детенце, като на ММ ще му е първо. Както вече споменах преди почти 4 години имах и една извънматочна бременност. След раждането на малката от време на време получавах някакви хормонални неразположения, които овладявах с хомеопатични хапчета при нужда. Но сега нали не мога да пия лекарства и понякога като ме ударят хормоните направо лудвам. Вчера пък така се изплаших, че още ми държи - бях на работа и там ми прилоша, при което около половин час почти не виждах. Добре, че имах 2 колежки, които ме сложиха да полегна и ми дадоха шоколад и сол и вода, та се пооправих. Но пък така ми разтресе тялото от студ, че сега имам мускулна треска. Понеже работя точно до една болница, ММ дойде и отидохме до спешното - откарах там 4 часа, но поне от изследванията на кръв и урина се оказа, че нямам проблем там. Аз съм с ниско кръвно и явно съм посъбрала границите, то предполагам това е била причината за прилошаването ми. В понеделник ще ходя при гинеколога си и ще искам съвет какво да правя в подобни ситуации, защото просто е ужасно. Спомням си Перу, че също казваше, че й е доста ниско кръвното, та ако даде съвет как да си помагам ще бъда много благодарна. Иначе термина ми е 5 септември.

# 426
Иги, то и при мен си е болестно състояние с кухненските джаджи, ама вече нямам място по кашоните. Пък и кухненския "кът" е пълен и каквото и да купя, отива в кашон над някой от гардеробите. Та затова съм наложила вето  hahaha
Ан, за ниското кръвно айрянче със сол, сок от компот, повече течности като цяло.

# 427
  • В градината...
Ан,
Скрит текст:
ни яйрян, ни сол, ни течности ми помагат. Аз като съм с много ниско кръвно, звъня на майка ми и тя веднага дава инструкции - раздвижване и масаж от ММ /преди лягане ми е най-ниско и казва да не си лягам така, а да се раздвижа/. Долу-горе движението е от полза. Обаче, единственото, което най-ми помага, са 2-3 малки глъдки червено вино. Казах на док. и той отговори - ами чудесно, щом върши работа.

# 428
Иги, ще ми покажеш лш нещо оплетено от теб? Не съм само аз лудата с преждите явно в темата. Сега ме е яд за едни разпродажби ......

# 429
  • На остров
Добро утро

Взимам си от цялата почерпка и кафе и закуска и чийз  Heart Eyes !

Иги много хубаво си направила с покупките ние имаме също техни съдове и сме доволни, другите ни са иттала и хайкен и те са хубави, но аз не съм супер претенциозна на тази тема.

Рансън не знам какви ножове харесваш но мога да ти препоръчам Глобал, много са приятни и на външен вид и качество, само цената не им е приятна .

Ава впечатлена съм, че правиш домашни бисквити когато свършат   bouquet !

Ан лека бременност и от мен, голямото ти момиченце 97 или 98 е ?

# 430
  • В сърцето на любимите мъже!
DarinaK, аз съм по-добра в плетенето отколкото в снимането и не си снимам много-много произведенията, но във фейса имам някои снимки.

https://www.facebook.com/iglika.ignatova/media_set?set=a.2650487 … 667752&type=3

# 431
  • Варна
Пропуснах цяла една тема...  Tired И то точно алкохолната...
Аз пак съм във вихъра си... Боря се с депресията си и сякаш успявам. С много работа, организация на благотворително събитие в свободното време и така...
А сега съм включена на система в къщи. Вливам Имуновенин. Вчера ми го вливаха в болница, за което удоволствие си платих 55лв. Само за услугата да ми сложат системата. После се обадих на една позната, която е мед. сестра, да я попитам дали не знае място, където ще ми вземат по-малко. Та тя ми обясни, че не е нужно дори да ходя в болница. Особено щом си имам вече абокат. Та дойде сутринта, включи ми системата и сега си лежа в къщи и ви чета...
Добре дошли на новите ни бебета!
А имаме ли бременни от една тема насам?

# 432
Малко от нещата ги видях. Много са хубави. Аз не мога да се престраша да оплета нещо за сестра ми. Такива малки работи не съм правила до сега. Пък и не знам дали тя ще иска. Не смея да я питам.

# 433
Ан,
Скрит текст:
и аз съм с ниско кръвно и от две седмици ми е непрекъснато зле , потъвам, върти ми се свят. Нищо не помага!Лошото е че прокървих пак,а е неделя(пак) и въобще не знам какво да правя! Колко глупава съм, щом не отидох на лекар още миналата седмица!
и тъй!
Ние вчера купихме конвекторна фурна ( мм мрънка от пет години и аз все го режа, но вчера случайно в магазина- супер евтина ) .Сега голям радост, два дни ще сме на печено пиле  Laughing

# 434
Кали ти защо си на системи?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт