Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 259
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
Аз вече спрях да слагам в храната АМ. Пие сутрин и вечер огромни количества, втората закуска е със сирене или КМ и се събира много мляко. Иначе като се въведе жълтък е хубаво вече да не се добавя АМ в пюрето.
Мами как въведохте зелен фасул и кое е по-добре пъро зелен фасул или грах? Имам стерилизирани буркани зелен фасул( зимнина) мога ли да използвам от там по 1/2 парченца и трябва ли пак да го варя със зеленчуците? Бях попитала и за печени зелени пиперки , които също имам в буркани и една майка ме подсети, че в тях може би има аспирин и след, като попитах свекито дали са слагали аспирин тя знаете ли какво ми отговори:) "че нали и в купените пюрета има консерванти " хахах

Зелен фасул се въвежда в началото. Въведох го като 5-ти зеленчук. Детето ти е достатъчно голямо, и фасула и грахта можеш да си ги даваш без проблем. От буркан фасул не бих дала на бебето. Слага се много сол в тях, вземи си замразен.

А за аспирина, обясни, че проблемът не е в това, че е консервант, а че децата умират от него.

# 316
Благодаря, стана ми ясно Wink
Тедка, пробвахме Фризо, Аптамил и на Нестле това Джуниър 1+ с идеята, че уж е по-вкусно. Днес ще готвя постно и ще прибавя, да видим ще го засече ли  Grinning Иначе си хапва сирене сутрин, а следобед или вечер КМ.

# 317
Ние сме на марката ДМ бейбилов, много сме доволни, минахме от Хипп на него. Можете да пробвате

За обяд забърках картофена супичка/с 3 вида картофи-обикновени, сладки и патати, гъби, карфиол и селъри/ и домашен хляб от лимец, ръж , овесен булгур   Wink. Смятам да и мазна за седобедна закуска една филийка с мед и масло и кисело мляко.....за вечерта не съм и измислила, сигурно бъркани яйца със сирене, натам клонят нещата  Rolling Eyes

# 318
Радева питах те за марката,защото някой млека имат отвратителен вкус на риба заради омегата предполагам.Бебе което е било на кърма направо се отвращава от АМ.Ние също пием ДМ бейбилов,но Био- то.Няма този ужасен вкус и е доста приятно.Бях вьела Блемил по едно време и малката направо потръпна при вкуса му.Ама тооо яко блъска на риба отврат.Незнам на колко сте,но ако си въвела Киселото мляко спокойно може да си даваш него.

# 319
Радева питах те за марката,защото някой млека имат отвратителен вкус на риба заради омегата предполагам.Бебе което е било на кърма направо се отвращава от АМ.Ние също пием ДМ бейбилов,но Био- то.Няма този ужасен вкус и е доста приятно.Бях вьела Блемил по едно време и малката направо потръпна при вкуса му.Ама тооо яко блъска на риба отврат.Незнам на колко сте,но ако си въвела Киселото мляко спокойно може да си даваш него.
Моето дете пък много лесно мина от кърма на АМ,  даже сега си пие АМ и си цоцка понякога от мен без проблем. Наистина щом пие КМ няма смисъл от АМ

# 320
Зеленият фасул се въвежда рано, съжалявам, че нямам един блог на Косе Босе - кое кога се въвежда. Беше много полезен, но нещо изчезна. Замразеният фасул го слагаш заедно с всичко останало, поне аз така правя. Царевица на зърна само ако е домашна, иначе не.

Въпреки, че изроптах срещу един пост по-напред за ГМО, само защото не му беше тук мястото, също съм на мнение, че трябва да се избягва или да се търси такава да не е генно модефицирана.

# 321
Зеленият фасул се въвежда рано, съжалявам, че нямам един блог на Косе Босе - кое кога се въвежда. Беше много полезен, но нещо изчезна. Замразеният фасул го слагаш заедно с всичко останало, поне аз така правя. Царевица на зърна само ако е домашна, иначе не.

Въпреки, че изроптах срещу един пост по-напред за ГМО, само защото не му беше тук мястото, също съм на мнение, че трябва да се избягва или да се търси такава да не е генно модефицирана.
sunshine и със замразения грах ли така се процедира? а ако има царевица в замразените зеленчуци не става ли?

# 322
Зеленият фасул се въвежда рано, съжалявам, че нямам един блог на Косе Босе - кое кога се въвежда.

ето, Слънце:

Зелен фасул
- 6 м. (почти винаги се препоръчва сред първите зеленчуци)
- 7-8 м. или по-късно, по преценка (не е съвсем лек зеленчук)
- слаб алерген (основно предимство при захранването)
- мека консистенция и неутрален вкус (подходящи за захранване)
- доста фибри и регулиращ ефект (би могъл да натовари стомахчето)
- важни витамини и минерали (особено калций), някои незаменими аминокиселини
- подходящи са крехките сортове зелен и жълт фасул

На мен Лактана ми е вкусна.

ГМО - сутринта видях заглавие, че един човек почина от ГМО /домати/, не тук

# 323
та аз отново за брашната( просо, киноа, елда, овес) свързах се с приятелка, която може да ми потърси в Пловдив. В Кауфланд или ДМ има ли ги? попаднах на този сайт , дали продуктите ще са с добро качество? като гледам има всичко http://www.zoya.bg/shop/%D0%97%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0% … B4%D0%BA%D0%B8.74

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 15:58 от mamahola

# 324
Сайтът е добър и оборотен. Аз ти бях дала и друг, преди като питаше. Сравни цените и доставките и си прецени

# 325

ти ме запали по брашната  Grinning айде сега да ми кажеш ако може как се въвеждат и под каква форма лимец, киноа, просо, елда и как се приготвят Praynig Аз намерих тук в магазина пълнозърнесто брашно от лимец така пише около 4 лева е , намерих елда, но тя е като леща най- вероятно трябва да е меля, намерих и ръжено брашно

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 17:04 от mamahola

# 326
naturalniprodukti.com

Брашно или на зърна, въвеждат се когато решиш, елда, киноа, просо са безглутенови - може от 7-8 месеца. Лимец преди пшеницата дай, ако не си я дала. Всички зърнени кисна една нощ, изплаквам и варя до готовност, обикновено 15 минути +/-. Може да се пасират после, ако не яде парченца.
Безглутенови давам с плод, заради желязото.

# 327
ти ме запали по брашната  Grinning айде сега да ми кажеш ако може как се въвеждат и под каква форма лимец, киноа, просо, елда и как се приготвят Praynig Аз намерих тук в магазина пълнозърнесто брашно от лимец така пише около 4 лева е , намерих елда, но тя е като леща най- вероятно трябва да е меля, намерих и ръжено брашно

На тази възраст, на което е детето ти не бих въвеждала нищо от изброеното, готвиш и яде. Глутена ви е въведен даваш спокойно лимец, просо и елда пък никакъв проблем да даваш, защото това са сред първите зърна за бебе. Не ти препоръчвам да мелиш елда, търси си брашно, защото колкото и да я мелиш става доста едра като се свари и бебето може да не иска да яде.

Зеленият фасул се въвежда рано, съжалявам, че нямам един блог на Косе Босе - кое кога се въвежда.

ето, Слънце:

Зелен фасул
- 6 м. (почти винаги се препоръчва сред първите зеленчуци)
- 7-8 м. или по-късно, по преценка (не е съвсем лек зеленчук)
- слаб алерген (основно предимство при захранването)
- мека консистенция и неутрален вкус (подходящи за захранване)
- доста фибри и регулиращ ефект (би могъл да натовари стомахчето)
- важни витамини и минерали (особено калций), някои незаменими аминокиселини
- подходящи са крехките сортове зелен и жълт фасул

Отново благодаря!

# 328
Eлдата ти зелена или кафява е? По -добре да е сурова/зелена/, другата е бланширана, или мъртва както  казват някои Simple Smile
Брашното каква разфасовка е? 4 лв или е добра цена, много даже, или е скъпо Grinning

Не съм пасирала сварени зърна и не знам така ще останат ли парченца.... Но може да пробваш. Важното е да киснеш всичко преди да предложиш на детето.

# 329
Специално елдата аз лично кисна,варя и после пасирам с плод! Става много вкусно и кафевия ориз така давам на каша!Не меля зърна на брашно!Брашно купувам готов!С просото пак така мисля варя и пасирам.Лимеца го имам на брашно,каша с брашно вече знаеш как се прави!Може и без да го препичаш.

Общи условия

Активация на акаунт