Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 279
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
Eлдата ти зелена или кафява е? По -добре да е сурова/зелена/, другата е бланширана, или мъртва както  казват някои Simple Smile
Брашното каква разфасовка е? 4 лв или е добра цена, много даже, или е скъпо Grinning

Не съм пасирала сварени зърна и не знам така ще останат ли парченца.... Но може да пробваш. Важното е да киснеш всичко преди да предложиш на детето.

Аз веднъж взех кафява и я смлях. Не знаех, че има жива и умряла елда Laughing Сега взимам брашно, вижда се по-бяло от това, което аз смлях, надявам се да от живата.

Не знам къде мамахола е видяла Лимец за 4лв., поне аз в този сайт, който е дала видях една разфасовка Лимец 0,500кг. и струва 2 и нещо, което е супер като цена. Една горе-долу прилична каша струва около 6лв. и е 150гр.

Бих си поръчала много неща от този сайт.

Специално елдата аз лично кисна,варя и после пасирам с плод! Става много вкусно и кафевия ориз така давам на каша!Не меля зърна на брашно!Брашно купувам готов!С просото пак така мисля варя и пасирам.Лимеца го имам на брашно,каша с брашно вече знаеш как се прави!Може и без да го препичаш.

Не се ли варят много бавно елдата и кафявият ориз на зърна. Като съм чела, че кафяв ориз на зърна се вари около 1 час и директно се отказвам.

# 331
500 грама Био Органик пишеше на него пълнозърнесто брашно от Лимец 3.80, да видях в този сайт,  че е по- евтино

# 332
Съншайн елдата е готова за 10 мин с предварително киснене от 15мин.Ориза от предната вечер се накисва и го варя 20 мин.

# 333

Специално елдата аз лично кисна,варя и после пасирам с плод! Става много вкусно и кафевия ориз така давам на каша!Не меля зърна на брашно!Брашно купувам готов!С просото пак така мисля варя и пасирам.Лимеца го имам на брашно,каша с брашно вече знаеш как се прави!Може и без да го препичаш.

Не се ли варят много бавно елдата и кафявият ориз на зърна. Като съм чела, че кафяв ориз на зърна се вари около 1 час и директно се отказвам.

Елдата не. В началото четох, че се препича за минута в сух тиган и после се вари. Това с тигана го пропускам, било да убие мириса, но на мен не ми мирише на лошо, свикнах покрай детето и така я ям, само с мед и тахан Simple Smile
Варя 15 минути, макс 20. Като заври, намалява котлона и като е готова, махам настрани и покривам с кърпа тенджерата.
Кафевия  ориз е бавен, да.......

Био-то е нормално да е скъпо, аз в началото вземах все био елда, био това-онова. След годинката спрях. То не че може да си сигурен кое наистина е био, но това е друга тема Grinning

Теди, кисни я поне 8 часа!

# 334
Чудесна тема! Чак сега я откривам. И аз упорито отказвам да взимам храна от детска кухня и готвя за сина ми всеки ден.
А сега да попитам: давате ли на вашите бебоци супа от коприва и от каква възраст? На дете на 1 година и 2 месеца може ли да се дава?

# 335
Още на 10 месеца беше като и предложих за пръв път, в момента в който въведох яйцето, с морковче, лук, ориз и застройка. Правя и ориз с коприва и предлагам с кисело мляко. Киселец, лапад -също, имам замразен домашен . Имам и спанак ама моята упорито го отказва, освен на супа със сладки картофи, та спанака така го прекарвам , изобщо всичко зелено яде  Rolling Eyes

# 336
Чудесна тема! Чак сега я откривам. И аз упорито отказвам да взимам храна от детска кухня и готвя за сина ми всеки ден.
А сега да попитам: давате ли на вашите бебоци супа от коприва и от каква възраст? На дете на 1 година и 2 месеца може ли да се дава?

Коприва вече можеш да даваш спокойно, то и аз сега ще давам, а нямаме дори 10м.

Още на 10 месеца беше като и предложих за пръв път, в момента в който въведох яйцето, с морковче, лук, ориз и застройка. Правя и ориз с коприва и предлагам с кисело мляко. Киселец, лапад -също, имам замразен домашен . Имам и спанак ама моята упорито го отказва, освен на супа със сладки картофи, та спанака така го прекарвам , изобщо всичко зелено яде  Rolling Eyes

По-напред прочетох, че даваш гъби. Какви по точно, защото аз на синът ми се реших доста късно да му дам?

Елдата ще трябва да я давам на зърна вече Rolling Eyes, все пак не може  все да яде гладко. На синът ми като поотрасна я смилах по едро, но тогава я отказа. Толкова е полезна, но вече нищо не може да го накара да я яде. На майка си се е метнал. Simple Smile

# 337
Печурки от био магазина купих имах и диви гъби брани, ядохме ние и след това като видях че всичко е наред - дадох и на нея.

# 338
По-напред прочетох, че даваш гъби. Какви по точно, защото аз на синът ми се реших доста късно да му дам?

Аз започнах да давам гъби на малкия като стана на 6 месеца. Всички гъби са ми диворастящи понеже от години сме гъбари и купена гъба в къщи не се консумира. Като го видях как му се услади гъбения сос за пържолите и започнах да добавям гъби към супичките му. Иначе аз въведох много рано копривата, лапада и спанака - някъде на 6 месеца и половина беше.

# 339
VESS_OK, не знам на колко е детето ти, но за пореден път ме изумяваш с начина си на хранене. Навсякъде съм чела, че не е препоръчително гъби да се дават до 2г. възраст, защото са трудно смилаеми и натоварват стомаха. Но явно твоето дете на 2г. вече ще пие ракия с шопска салата.

Знам, че не ти пука от чуждото мнение, но ти замислила ли си се какви поражения ще нанесеш на детето си с това хранене? Гъби на 6м. ooooh! Сега, че е здраво и нищо му няма, гаранция ли е за теб, че и занапред ще е така?

Извини ме, че съм груба, но според педиатърът ни повечето заболявания на децата за жалост са причинени от майките им и от маниакалното им желание да отглеждат някакви индивиди, които трябва само да са с напълен стомах, пък дали е полезно или вредно да не е от значение.

Жал ме е за такива дечица, защото имам доста познати такива покрай мен и всяко такова е болно от глупостта на майките си. Ще те помоля след години да се замислиш над думите ми. Дано не ти се налага и да не е късно, както и да ти е здраво детето, но се спри.

# 340
За съжаление Съншайн е много права и го казвам от личен опит!Големия си син захраних не много правилно и последователно според мен!Чак сега си давам сметка за това за съжаление!Като ми отказа домашните пюренца го хранех с купешки,като не съм се много замисляла кое след кое ,колко дни са минали и т.н.С по- проблемните като мляко и глутен ,гъби,мед,ягоди съм внимавала,но дотам!В резултат на което( няма как да съм сигурна,че е от това) сега боледува много и яде точно 5 неща!До 2та си годинка ядеше всичко!После спря от раз супите ,а по-късно и доста от манджите!Определено има връзка болеста с начина на хранене!Ако тогава имаше кой да ми каже,че не се прави така  EmbarassedСега с малката внимавам,не чак вманиачено,но доста се замислям преди да дам!След някоя годинка ще видим резултата,надявам се положителен! Laughing

# 341
За мен също е много рано за гъби. Те са трудно смилаема храна, дори за възрастните. не случайно се изключват от менюто при заболчвания на стомашно-чревния тракт. В същото време нямат кой зне каква хранителна стойност, така че не мисля, че нещо налага да се бърза с тях.

# 342
И аз знам,  че гъби се дават късно. Толкова че даже не съм си направила труда да запомня, защото тогава вече няма да се въвежда, а направо ще се дава. Не мисля, че гъбите имат някаква хранителна стойност.
За копривата коментирахме страница или две назад

# 343
за гъбите дори аз се зачудвам кога и по колко да ям, в началото на захранване и аз бях започнала хамалската, но от както започнах да влизам във форума и да се допитвам за щяло и нещяло понякога , научих много неща с кои съгласна с кои не , но все пак всяка майка преценява , но пък има неща за, които човек наистина е хубаво да помисли . Аз дори готови пюрета не съм виждала с гъби  newsm78

# 344
И в детската кухня няма да видиш рецепти с гъби. Там може да готвят с кофти евтини продукти, но пък поне рецептите се правят от медицински лица и в това отношение може да се краде по някоя идея за рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт