Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 229
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Не е задължително!В нашия град е прието супата от ДК да се дава за вечеря с едно сухарче и после си допива мляко детето!Това за деца над 10 м и много зависи от детето!От няколко години обаче порциите са доста намалени и на децата не им стига!За това мамите дават и супата и второто на обяд!Пак повтарям строго индивидуално е за всяко дете!Мама знае най- добре, какво обича малчо!
Моята дъщеря например няма още 8 м,но от няколко дни ми отказва  второто млякото в 9 ч.Започнах да давам каша,а след като въведа глутена ще е попарка,кус-кус и т.н.Сама си реши така!
Като стане по- голямо детето примерно 1-1,5 г може да пробваш да предлагаш и супичка за обед,но е важно да не се прекалява с грамажа за да не им се раздуват коремчетата!

# 451
Не е задължително!В нашия град е прието супата от ДК да се дава за вечеря с едно сухарче и после си допива мляко детето!Това за деца над 10 м и много зависи от детето!От няколко години обаче порциите са доста намалени и на децата не им стига!За това мамите дават и супата и второто на обяд!Пак повтарям строго индивидуално е за всяко дете!Мама знае най- добре, какво обича малчо!
Моята дъщеря например няма още 8 м,но от няколко дни ми отказва  второто млякото в 9 ч.Започнах да давам каша,а след като въведа глутена ще е попарка,кус-кус и т.н.Сама си реши така!
Като стане по- голямо детето примерно 1-1,5 г може да пробваш да предлагаш и супичка за обед,но е важно да не се прекалява с грамажа за да не им се раздуват коремчетата!

Значи не греша с храната , мерси   Hug

# 452
днес ми се налага да отсъствам по обяд, но трябва да приготвя храната на детето, до сега не съм чела и , преди да го оставя. До сега не съм чела и питала за съхранението на храната, защото не ми се е налагало . Та въпроса ми е следния след, като приготвя храната и е сложа топла в бурканче от там какво? трябва ли веднага да е сложа в хладилника или трябва да изчакам да изтине. Става въпрос, че храната трябва да престои 3 часа преди да се даде

# 453
  • Северозапада
Спокойно, де. Нали е само за обяд? Нищо няма да и стане, дори да не прибираш в хладилника. Все пак има нужда от време и а изстине и т.н.

# 454
Никога не се слага гореща/топла храна в хладилник, защото ще го повредиш. Процедираш както и с вашата храна. Оставяш да изстине и прибираш в хладилник или ако има малко време до храненето просто навън. Още не е горещо, че да се развали храната.

# 455
днес ми се налага да отсъствам по обяд, но трябва да приготвя храната на детето, до сега не съм чела и , преди да го оставя. До сега не съм чела и питала за съхранението на храната, защото не ми се е налагало . Та въпроса ми е следния след, като приготвя храната и е сложа топла в бурканче от там какво? трябва ли веднага да е сложа в хладилника или трябва да изчакам да изстине. Става въпрос, че храната трябва да престои 3 часа преди да се даде

Методът на вакумирането

В бурканче с вакумна капачка (например от лютеница). Сипва се яденето,до вътрешното ръбче на буркана, но гърлото трябва да се запази чисто. Затваря се добре и се обръща по капачка върху плота, а когато изстине се слага в хладилника...

Може 100% да издържи и до утре, и до вдругиден .... Peace

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 19:43 от tamita08

# 456
Здравейте, как правите домашно приготвена каша от овес за бебоците? Овесени трици или овесени ядки е добре да се използват?
И тъй като с овеса въвеждам глутена, колко време след даването му мога да въведа и пшеницата?

# 457
  • Северозапада
Давай овесени ядки, може фини. И аз питах, когато ги започнах, и ми отговориха, че триците са груби за бебета. Аз кисна вечерта и сутринта варя. Моето дете не е яло пасирано и не знам какво ще стане, ако ги пасираш после. Преди пшеницата дай ръж, ечемик и спелта, че са с по-малко глутен.

# 458
ant G, благодаря ти за отговора. Чудно ми е, че овесените трици може да се груби и да се дават те вместо ядките, защото триците са по-фино смлени и лесни за приготвяне.
Иначе и аз знам за реда овес-ръж-ечемик-пшеница, само дето не мога да намеря отделно ръж и ечемик, и вероятно ще ги въвеждам заедно с пшеницата

# 459
  • Северозапада
Аз купувам от Кауфланд ръжени и ечемичени ядки, има и в боимагазините. За триците ми обясниха, че били по-скоро отпадния продукт от обработката на овеса, т.е. повече люспи.

# 460
Здравейте, как правите домашно приготвена каша от овес за бебоците? Овесени трици или овесени ядки е добре да се използват?
И тъй като с овеса въвеждам глутена, колко време след даването му мога да въведа и пшеницата?

овесените трици са от обвивката на зърното; овесените ядки са пресовани овесени зърна. Триците не са подходщи за малки деца, защото възпрепятстват усвояването на желязото и като цяло са почти несмилаеми.

# 461
Давай овесени ядки, може фини. И аз питах, когато ги започнах, и ми отговориха, че триците са груби за бебета. Аз кисна вечерта и сутринта варя. Моето дете не е яло пасирано и не знам какво ще стане, ако ги пасираш после. Преди пшеницата дай ръж, ечемик и спелта, че са с по-малко глутен.
овесените ядки ли киснеш от вечерта?

# 462
  • Северозапада
овесените ядки ли киснеш от вечерта?
Да. Иначе ми стоят твърди. Сутринта само ги кипвам, не ги варя дълго.

# 463
Мога ли да давам пълнозърнест хляб с лимец на бебето( 10м) по мъничко в супата?

# 464
Мога ли да давам пълнозърнест хляб с лимец на бебето( 10м) по мъничко в супата?

по принцип не, препоръчва се в началото да не е пълнозърнест, защото е тежък за бебетата. Поне след годинка

Общи условия

Активация на акаунт