Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 223
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • Северозапада
И аз го бях чела това, но на всички инстантни каши (Нестле, Тьопфер, ХИП) пише, че са от пълнозърнести култури.  Thinking А пък дъщеря ми свикна с белия хляб и сега го предпочита  Tired

# 466
И аз го бях чела това, но на всички инстантни каши (Нестле, Тьопфер, ХИП) пише, че са от пълнозърнести култури.  Thinking А пък дъщеря ми свикна с белия хляб и сега го предпочита  Tired

нямах представа, не съм ги купувала, но сигурно нещо са обработили, за да са по-поносими според мен  newsm78

Аз като захраних с глутен от овес до пшеница един месец, после съм предлагала овесени, ръжени бисквити като цяло, без пшеница, но и тях рядко. След годинката започнах да давам хляб, вече пълнозърнест

# 467
  • Италия
Вчера реших да купя на дъщеря ми следните храни от магазина - тиква, броколи, цветно зеле, праз, пресен лук. Вкъщи ги измих и нарязах на порцийки, които замразих във фризера. С тях ще приготвям зеленчуковите пюрета и ще ги въвеждам едно по едно. Вкъщи имам още замразени тиквички и моркови и пресни картофи, купени от магазина. Тук в Италия контрола на храните е на доста високо ниво, въпреки че аз все си имам едно на ум. Бях решила да си правя и месните пюрета, като купихме едно домашно гледано агне. Правих няколко пъти и й харесва. За останалите меса не мога да намеря от домашно гледани животни и затова купих готови пюрета. Също така взех и готови пюрета от синя слива, праскова и кайсия. Още едно с киви и банан - да имам като дойде време да го въведа кивито. Като свърши ще й правя от пресен плод.
Тази година, живи и здрави, ще засадя в градината доста неща, за да има малката калпазанка хубава храна за папкане  baby_neutral

# 468
Здравейте, аз пак имам въпрос за домашно приготвените овесени трици за бебка - в началото като го въвеждахте овеса, по колко овесени трици слагахте на порция? Например аз сега слагам да се накиснат 1 супена лъжица, които после варя и смесвам с плодово пюре? Това количество малко ли е, много ли е ?

# 469
  • Северозапада
Здравейте, как правите домашно приготвена каша от овес за бебоците? Овесени трици или овесени ядки е добре да се използват?
И тъй като с овеса въвеждам глутена, колко време след даването му мога да въведа и пшеницата?

овесените трици са от обвивката на зърното; овесените ядки са пресовани овесени зърна. Триците не са подходщи за малки деца, защото възпрепятстват усвояването на желязото и като цяло са почти несмилаеми.

Нали говорихме, че триците не са подходящи за бебета? Вземайте фини овесени ядки. Честно казано не си спомням колко съм правила, ама тя моята дъщеря и не беше от най-ящните, та 2-3 с.л. общ обем на храната и стигаха

# 470
Овесени ядки имах предвид, трици съм написала по погрешка.
Който може да ме ориентира, нека пише  Peace

# 471
Половин кафена чаша овесени ядки, с 1 кафена чаша вода, всичко се задушава на слаб огън за 10 минутки, с малко масло. Слагам аз канела, ябълка настъргана и мед. Мед слагам след като навърши 1 годинка Peace

# 472
Това количество малко ли е, много ли е ?

Само детето може да ти каже.....

# 473
  • София
Мами, как правите амаранта?
или на мен не ми се получава за втори път, или не ми харесва как мирише

Последна редакция: сб, 28 мар 2015, 18:49 от Anichka1987

# 474
Кисне се поне 12 часа и се плакне хубаво, както елдата , както киноата....и всички житни

# 475
Стопли се времето и зарязахме темичкатааа!  LaughingИмам въпросче за чесънчето!Кога го въведохте и как?Пресен или скилитки и по колко слагате на бурканче?Доста е полезен и ме блазни да дам на госпожицата,но несмея!Днес сме на консултация и ще питам и доки,но искам и вашия опит да чуя!
Днес менюто е заешко със зеленчуци (картоф,морков,зел.боб,тиквичка,праз,розичка брокол,царевица и домат+ клонче магданоз).От миналата седмица ядем месце( домашен заек),харесва ни!
А след обед ще е просо със сини сливи!
Да ви е сладко Simple Smile

# 476
Лук и чесън въведох 9ти месец мисля и не бяха пресни, защото беше зимата. Сега всеки ден слагам стрък пресен лук и пресен чесън в манджата й. Днес ще й правя мусака, че баща й донесе страхотна телешка кайма. Само заливката ще пропусна Simple Smile

# 477
и аз на 9, помня че беше по Великден и награби един стрък от масата пресен чесън да яде. Не съм прекалявала обаче, след това слагах към годинката по 1 скилидка в таратора, сегга малко повече

# 478
  • Северозапада
Хм, аз не съм давала още чесън, освен сготвен  newsm78 Мен понякога ме боли стомаха от сурови лук и чесън, затова си мислех, че може да и е рано още. Яла е суров праз, много го харесва.

# 479
аз пак се чудя кога и какво давате а вечеря освен  АМ

Общи условия

Активация на акаунт