Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 63 156
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Един въпрос- как приготвяте пюре от месо.Аз смлях месо в блендера,сварих го, пасирах,обаче на пюре не става.Така сложих във формички за лед по 20 грама.Слагам в бурканче от 125 грама 20 грама месо.Така добре ли е?

# 646
Аз бих добавила месо от фризера, когато готвя пюрето. Нищо няма да му стане, ако се съхранява 1 нощ в хладилника.
В момента ползвам само готовите месни концентрати на Hipp и тях ги слагам непосредствено преди сервиране.

# 647
Аз купувам месо, режа го на дози около 30 г всяка и ги слагам в торбички. От предната вечер си изкарвам от фризера в хладилника да се размрази каквото месо е наред и го готвя.

# 648
Здравейте. Искам да добавям сирене към зеленчуковите пюрета, но се чудя с какво ще е вкусно да го комбинирам. Моля дайте идеи. А за месото, ако е пилешко го варя със зеленчуците -стават по едно и също време, но май другите меса ще ги варя,замръзя и ще добавям на края на готвенето на зеленчуците, така процедирах със заешко.

# 649
Имам готови бурканчета с праскови - обелени, почистени, без захар. Малкия е на 10 + месеца. Нали мога да извадя да пасирам с малко сокче от буркана и да давам като пюренце или е още рано?

# 650
Питаш дали е рано за праскови или какво? Сега им е сезонът. Бих ти препоръчала да вземеш пресни. Първите пъти го пробвай с малки количества, минати на пара. Ако няма пробелм дай и пресни, обелени. На 10+ пресни плодове може да яде без проблеми. Не изпускай сезона - сега има всичко в градините и по пазара.

# 651
Здравейте. ПИтането ми е как да консервирам ябълки? Тъй като сега има много, как мога да ги съхраня за след 3-4 месеца?

# 652
Ябълките приготвяш на пара за около 7-8 мин.,слагаш във формички за лед или бурканчета или кутийки готовото изтинало вече пюре и във фризера.Можеш да съхраняваш така 2-3 мес.. Стерилизирането също е вариант,но съм чувала,че се губят голяма част от витамините,заради дългото варене.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 23:06 от Pancake_86

# 653
Здравейте. ПИтането ми е как да консервирам ябълки? Тъй като сега има много, как мога да ги съхраня за след 3-4 месеца?
баба ми ги затваряше в бурканчета и ги стерилизираше

# 654
Аз не варя никакви плодове. Нарязвам на кубчета и във фризера. Относно меленето на месо. Трябва или да имате супер мощен блендер или да добавите вода и тогава да пюрирате.

# 655
А аз да попитам за месото, на година и три сме, мога ли вече да давам повече от 30 гр

# 656
А аз да попитам за месото, на година и три сме, мога ли вече да давам повече от 30 гр
Аз вече не следя грамажи, давам около 50-60-70 гр. Там някъде 20-30% от манджата.

# 657
Благодаря ти, и аз не мога да следя, защото тя си иска от нашата храна и понякога и даван на парченца, кюфте също обича. А доматите са ни голям проблем, като набесена е

# 658

Според мен на тази възраст дори е препоръчително да хапва по повече месо Simple Smile

# 659
Как мога да съхранявам тиквата,правя пюре от нея на бебето,а останалата слагам в хладилника и започва да мухлясва.А пък не ми се замразява отсега,тъкмо излезнаха пресните.

Общи условия

Активация на акаунт