Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 63 161
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
От пилето, нарязвам гърдите на кубчета, сварявам ги и замразявам. В пюрето слагаш колкото месо прецениш. Тепърва ще се захранвате, така че 1 парченце, евентуално 2. Ще мине време докато бебето изяде 180-190 грама пюре. Отначало сте на 2-3 лъжички Wink
Зелен пипер (сварен суров) беше 3тия зеленчук, който въведох след картоф и морков. Придава малко горчив вкус, някои бебета не го приемат, при нас не е имало проблем. Може да замразиш и печен и суров, аз лично съм давала и 2та варианта. 

Кисел, грис и т.н. аз правя само с вода. Има майки, като се поохлади, слагат малко АМ. Въпрос на личен избор. Simple Smile

# 631
Първо да отговоря на Elyah: От пилето - филето. Една порцийка тр да е около 30 гр. Слага се в зеленчуковото пюренце. Аз лично си ги разпределям в торбички за фризер и само си вадя и слагам при зеленчуците. Отделно - запази и самия бульон във формички за лед. Няма да съжаляваш Simple Smile)

Чушките поне 2-3 месеца след захранването дадох аз. Ако ще ги замразяваш, мисля, че по-добре сурови.

Сега по моя въпрос. Иска ми се да правя кремчета - грис, нишесте, кисел...На 9 месеца сме,но не давам пр. мляко. Как ще ме посъветвате да действам? Simple Smile) Ейй много обичам да му готвя на това бебе.
Здравей, аз кисел и грис правя по следният начин за около 150гр.: в 100мл студена вода слагам 1суп.лъжица натурално царевично или пшенично нишесте, после варя до сгъстяване и след като изтине добавям 2мер.лъжици адпт.мляко и около 50гр.пасиран пресен плод и гриса правя по същият начин...много се харесва понякога натръшавам бебешки бисквитки, ако се учите да дъвчите.

# 632
Здравейте, мами!
Искам да направя за бебо домашно пюре от пащърнак, но не знам колко време трябва да се готви на пара. Моля, мамите готвили на пара пащърнак за съдействие!
Имам една чуденка и относно захранването с риба - прочетох на няколко места вече, че за бебешки пюрета се препоръчва дива сьомга, има ли някой приготвял такъв вид бебешко пюре? Не мога да открия от къде мога да закъпя такъв вид сьомга  newsm78 - моля за съдействие и тук!

# 633
Искам да попитам когато приготвяте зеленчуково пюре слагате ли някакво олио, зехтин и т.н? Понеже виждам че в купените на пише рапицово олио или слънчогледово олио.

# 634
Аз слагам по малко зехтин.

# 635
Вярно ли е че броколите не се дават на бебета при захранване? Синът ми е на 6 месеца и от 5 месеца и 1 седмица започнах захранването. До сега съм дала картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак и днес дадох  броколи с картоф. И разбира се различни комбинации от изброените. А ориз мога ли да дам? Понеже виждам че в някои купени пюрета присъства.

# 636
И аз съм чувала, че не може, но...след като захраних с тях... ooooh! Е, противно на всичко, нямаше оплакване.

# 637
И аз съм чувала, че не може, но...след като захраних с тях... ooooh! Е, противно на всичко, нямаше оплакване.

Какви оплаквания се очакват?

# 638
Броколите са газообразуващи, тоест евентуални оплаквания биха били колики и отделяне на газове от детето.

# 639
Викито, пащърнака се вари горе-долу колкото морков. Ако е по-голям в средата остава една сърцевина, която е добре да я махнеш, след като си го сварила, за да се пасира по-добре.
Елс84, след 6-тия месец може да се прибавя към зел. пюре по малко зехтин. Не е добре зехтинът да се загрява, трябва да се прибавя към вече готовото пюре. Броколито, както е писала Прекрасанат, са газообразуващи, затова и не се препоръчват в началото на захранването, а на по-късен етап. Но ако не е с много чувствително стомахче, няма страшно Simple Smile. На моя син също ги въведох сравнително рано и не е имало проблеми. Ако усетиш, че има повече гасове или дискомфорт, просто ще ги отложиш за по-късен етап в захранването.

# 640
Вярно ли е че броколите не се дават на бебета при захранване? Синът ми е на 6 месеца и от 5 месеца и 1 седмица започнах захранването. До сега съм дала картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак и днес дадох  броколи с картоф. И разбира се различни комбинации от изброените. А ориз мога ли да дам? Понеже виждам че в някои купени пюрета присъства.
С ориза няма проблем. Някои мами дори започват захранване с оризова каша. Не дразни коремчето, не е алерген. Само внимавай с количеството в началото, ориза има запичащ ефект. Измивай добре, докато водата стане бистра.Simple Smile
За броколите е писано вече Simple Smile

# 641
Предстои ми да давам на синът ми месно-зеленчуково пюре. Искам да попитам как го приготвяте, какво е количеството на месото, слагате ли зехтин или някакво масло? Прочетох какво съдържат купените месни пюрета и съм в шок  #Crazy Само 8 % месо, останалото вода, брашно и т.н Извинявам се ако се повтарям и някоя от вас е обяснила по назад в темата

# 642
Предстои ми да давам на синът ми месно-зеленчуково пюре. Искам да попитам как го приготвяте, какво е количеството на месото, слагате ли зехтин или някакво масло? Прочетох какво съдържат купените месни пюрета и съм в шок  #Crazy Само 8 % месо, останалото вода, брашно и т.н Извинявам се ако се повтарям и някоя от вас е обяснила по назад в темата
Зеленчуци по избор, месце, зехтин или друго масло (хубаво е в бебешката храна да има някакъв вид масло, защото спомага за усвояването на хран. вещества). Сваряваш, пасираш, предлагаш. След като тепърва захранваш, сложи малко парченце месо към обичайната доза зеленчуци. Ако всичко е ок, по-нататък слагаш месце колкото прецениш. Аз лично предварително порционирам и варя месото. После го замразявам. Като готвя, изваждам от фризера и добавям колкото парченца искам.  Peace

# 643
Аз, когато готвя храни с месо, не добавям друга мазнина. Мазнините от самото месо са достатъчни. По-здравословно е да не се смесват различни видове мазнини.

# 644
Здравейте, аз пак да питам относно прословутото месо. Сварих месото, минах го през блендера и го напълних във формички. След това извадих  кубчетата и ги пъхнах в пликче. И.... една формичка с месо тежи приблизително 8 - 9 грама. За да направя пюре 220 гр, 3 формички ли да сложа?
И още един въпрос - винаги приготвям пюрето от вечерта. Сварявам и изсипвам в бурканче, завинтвам и обръщам с капачката надолу. На сутринта го прибирам в хладилника. На обяд го давам. Месото от формичките нали не пречи да го сложа от вечерта, тогава когато го приготвям, или?

Общи условия

Активация на акаунт