Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 153
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Момичета,захраних моето бебе,дадох картоф,морков,тиквичка,ябълка, кажете з акашите кога се зпаочват ,каква каша?На 5,5 месеца е.

# 616
Аз започнах захранването на бебчо в 5-я месец точно с  каша, по препоръка на педиатър.Може да даваш като за начало безглутенови - ориз, просо, елда, царевица, киноа.По-късно внимателно да въведеш и тези с глутен - лимец, овес.

# 617
Момичета,захраних моето бебе,дадох картоф,морков,тиквичка,ябълка, кажете з акашите кога се зпаочват ,каква каша?На 5,5 месеца е.
безмлечна оризова каша

# 618
ЛЛ ми каза вече да давам от нашата храна,но без подправки. Кой подправки да избягвам?

# 619
Мисля, че всички подправки се избягват на този етап!
Може само пресен магданоз, копър...за други не съм чувала.

И за мен ще е от полза, ако някой коментира кои подправки са позволени!  bouquet

# 620
Мами, как приготвяте, когато сте навън, попара, кус-кус и др. подобни? Ако излизам от вкъщи към 08:30, а яденето ще е към 10 - 10:30 как да съхраня всичко? Благодаря

# 621
Мами, как приготвяте, когато сте навън, попара, кус-кус и др. подобни? Ако излизам от вкъщи към 08:30, а яденето ще е към 10 - 10:30 как да съхраня всичко? Благодаря
В контейнери за кърма с капак.
Доколкото подправките 8-10 месец въведох копър, магданоз, чесън - сварен. Около годинката босилек, чубрица, джоджен

# 622
И мен ме интересува как да направя закуска,която да се яде навън. Ако примерно вкъщи направя кус кус а масло и сирене и го сложа в такъв контейнер за 2-3 часа няма ли да се развали?

# 623
И на мен ми се струва, че може да се развали. А  кускуса не става ли на пихтия толкова време - какви са вашите наблюдения?

# 624
А защо просто не закусват преди да излезете?

# 625
И на мен ми се струва, че може да се развали. А  кускуса не става ли на пихтия толкова време - какви са вашите наблюдения?
Аз го слагам директно горещ с масло и сирене. Не имало проблем. Придобива формата на контейнера.
Друг е въпроса, че около годинката ядеше мляко в 6:30-7:00 и за да издържи до обед започнах да и давам закуска около 8:00-8:30

# 626
Благодаря!
Ако чакам да дам и закуската в 10:30 означава, че ще си стоим вкъщи. Няма как да изведа бебе на 9 м в най-големите жеги. Предпочитам да яде 7:00 - 7:30 и веднага да излезнем.

# 627
Благодаря!
Ако чакам да дам и закуската в 10:30 означава, че ще си стоим вкъщи. Няма как да изведа бебе на 9 м в най-големите жеги. Предпочитам да яде 7:00 - 7:30 и веднага да излезнем.
Здравей, попара навън съм правила по следният начин: в подходяща кутийка с капак натрошавам сухара, слагам малко сирене и масло и съхранявам в термочанта, а гореща вода нося в малък термос или просто си сипвам в едно бебешко шише, при тези жеги бавно изтива и в даденият час ги смесвам.

# 628
  • София
Здравейте,

Предстои ми захранване на беба след около месец и вече се запасявам с домашни продукти, МИсля да й готвя педимно.

Имам домашно прясно цяло пиле и искам да замразя малки порцийки. От коя част на пилето е най-добре да отделя и  колко грама сурово месо трябват после за една порция 180-190 грама (както са готовите пюрета)

Имам и зелени пиперки (тези дето им викат бели, но всъщност са светлозелени) - тях направо сурови ли да ги замразя и после да добавям към зеленчуковите пюрета или първо да изпека, обеля и тогава да замразя? Дават ли се печени пиперки на бебетата?

Мерси

# 629
Първо да отговоря на Elyah: От пилето - филето. Една порцийка тр да е около 30 гр. Слага се в зеленчуковото пюренце. Аз лично си ги разпределям в торбички за фризер и само си вадя и слагам при зеленчуците. Отделно - запази и самия бульон във формички за лед. Няма да съжаляваш Simple Smile)

Чушките поне 2-3 месеца след захранването дадох аз. Ако ще ги замразяваш, мисля, че по-добре сурови.

Сега по моя въпрос. Иска ми се да правя кремчета - грис, нишесте, кисел...На 9 месеца сме,но не давам пр. мляко. Как ще ме посъветвате да действам? Simple Smile) Ейй много обичам да му готвя на това бебе.

Общи условия

Активация на акаунт