Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 150
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • Северозапада
Здравейте отново  Hug
От 10 дни се опитвам да вкарам попара в храненето към 10-11 ч, но малчо (почти на 9 мес) не иска да я яде. С много зор изяжда по няколко лъжички. Не ми се иска да й слагам захар. Мисля , че проблема е в сухарите, та въпроса ми е мога ли да му сложа от нашия хляб (бял, обикновен, аз го правя)? - Аз правех попара с препечени филийки бял хляб. Детето ми беше с непоносимост към кравето мляко, а в повечето сухари има някакво сухо такова.

И още един въпрос - четох, че давате кус-кус. Купих един, но вкъщи забелязах в съдържанието му, че може да се наблюдава съдържание на яйца. Яйце още не съм давала. Предполагам, че в този случай няма как да му го приготвя. Вие какъв кус-кус правите? - Виж в бебешките магазини за бебешки кус-кус, вероятно е да няма следи от яйца. На Плазмон знам, че има, но аз не съм купувала.

Сега се сетих и за още нещо. Искам да му приготвя мляко с ориз за десерт. От млечните съм дала само домашно краве сирене. Мога ли да го приготвя по някакъв начин с АМ? - АМ не може да се вари, а и не може да се дава повече от 1 час след приготвяне. Варианта е да свариш малко по-течен ориза и да добавиш някоя лъжичка АМ непосредствено преди да го дадеш или да си свариш гъст ориз и да му сипеш приготвено АМ, но пак непосредствено преди храненето. Аз лично не виждам смисъл от десерти и никога не съм давала. Най-много плод половин час след хранене.

Благодаря ви!  Hug
Хубав ден!

# 601
Здравейте отново  Hug
От 10 дни се опитвам да вкарам попара в храненето към 10-11 ч, но малчо (почти на 9 мес) не иска да я яде. С много зор изяжда по няколко лъжички. Не ми се иска да й слагам захар. Мисля , че проблема е в сухарите, та въпроса ми е мога ли да му сложа от нашия хляб (бял, обикновен, аз го правя)?
И още един въпрос - четох, че давате кус-кус. Купих един, но вкъщи забелязах в съдържанието му, че може да се наблюдава съдържание на яйца. Яйце още не съм давала. Предполагам, че в този случай няма как да му го приготвя. Вие какъв кус-кус правите?

Сега се сетих и за още нещо. Искам да му приготвя мляко с ориз за десерт. От млечните съм дала само домашно краве сирене. Мога ли да го приготвя по някакъв начин с АМ?

Благодаря ви!  Hug
Ако си въвела глутен, предполагам е така при положение, че яде сухари, можеш да заместиш с хляб. В хляба няма нищо по-различно. Има деца, които просто не обичат попара. Ценното в попората е сиренето. Можеш да го включиш в друг вид закуска. Аз лично захар никога не съм слагала с цел да я накарам да яде нещо. Сирене и захар... Sick (лично мнение).
Преди да въведа яйце съм готвела с фиде и кус-кус без яйца. Има на фирма Стела и други марки.
Ако ще правиш ориз с Ам, приготвяш САМО ориза, оставяш да изстине и тогава добавяш АМ. Ам НЕ може да минава термична обработка, т.е. да го вариш. Детето след това трябва да консумира храната в рамките на час. Както когато правиш само АМ не може да престоява повече от час, така е и ако го включваш в друг тип храна.

# 602
Благодаря ви мацки, страхотни сте   bouquet  bouquet  bouquet
Какво ли бих правила без вас!?

И аз не харесвам комбинацията сирене със захар, затова и не искам да прибягвам до това (въпреки че всички това ме съветват).

Да, въвела съм глутен. Освен попара и кус - кус, какво друго мога да дам на тази възраст за закуска.

# 603
  • Северозапада
Елда/ просо сварени със сирене, овесена/ръжена или друга зърнена каша със или без сирене. Аз съм правила различни макаронести и зърна сварени и с лъжичка зехтин, докато не давах млечни. Аз мисля, че децата не се интересуват много от разнообразието като вкус.

# 604
АМ с бисквитки само АМ също е добре. Каша.

# 605
А за закуска домашно кисело мляко  бисквитки може ли?И от кога най-рано?...  bouquet

# 606
Бисквитки ако си въвела глутен може. Кисело мляко дадох на 11 месеца. Сега яде кисело мляко с бисквитки за следобедна закуска. Може и с фини овесени ядки.

# 607
Аз купувам на Плазмон тестените изделия - кус-кус, макарони и т.н.
Ако се загледаш ще видиш, че повечето тестени съдържат предупреждение, че може да има следи от яйца. Производителите са задължени да слагат тези предупреждения, ако произвеждат и изделя с яйца. Предпоага се че при съхренение в прозводствените помещения могат да попаднат изделя с яйца при такива без Simple Smile . Не се притеснявай от това. Дори и някой макарон с яйце да е прелетял при ку-куса без яйца, количестово е минимално и едва ли ще има проблем.  Simple Smile

# 608
Попара и аз така правя, с препечени филийки. Не го разбирам това с прибавянето на захар. За какво е нужно? За да накараме детето да изяде нещо, което иначе не иска. А след това се чудим как да го ограничим от нея.
В нашата ДГ слагат на киселото мляко- захар. И ме питат детето по не яде, ми щото не е яло мляко със захар😇
Чудя се от кога може да се готвят манджички , а не просто сварени месо или зеленчуци. Или не е много подходящо?

# 609
След годинката, по-малко отначало, почнах да предлагам от нашата манджа. Не готвя със запръжки, съобразявам да няма пикантини и разни изкуствени подправки. Сол, червен пипер, малко черен пипер, магданоз и др вече е хапвала. Вчера яде от нашето заешко задушено със зеленчуци. Аз и олио мнооого рядко ползвам, предимно зехтин или мазнината от самото месо. Много обича мусака, нейната част оставям без заливка. Simple Smile

# 610
Здравейте, мами! Може би не е за тук въпроса ми, но ще помоля да ме насочите, ако не ми е за тук мястото.

Началото на октомври очаквам първото си бебче и ме интересува какво от пюретата мога да приготвя от сега, защото хем има сега пресни и сезонни плодове и зеленчуци, хем после ще ми е по-лесно, за да не се чудя кога да ги приготвям след това.

# 611
  • София
sunnyyyyyy, според мен няма смисъл сега да приготвяте пюрета.
Зависи кога смятате да започвате със захранването. Ако започнете захранване от 6-7ми месец то това ще бъде април-май.
Можете да си заредите във фризера някакви зеленчуци. При мен процедурата с плодовете никога не ми се е получавала.

Дъщеря ми беше зимно бебе (февруари се роди). Захраних по ранната схема, но не я препоръчвам. Не помня с готово пюре ли започнах... След това сама ѝ приготвях храната.
Синът ми захраних късно (8м). Май единствено зеленчуци имах във фризера.

# 612
Здравейте, мами! Може би не е за тук въпроса ми, но ще помоля да ме насочите, ако не ми е за тук мястото.

Началото на октомври очаквам първото си бебче и ме интересува какво от пюретата мога да приготвя от сега, защото хем има сега пресни и сезонни плодове и зеленчуци, хем после ще ми е по-лесно, за да не се чудя кога да ги приготвям след това.
Докато дойде време да захранваш, отново ще има пресни сезонни плодове и зеленчуци. В началото готови пюрета не са добро решение. Бебето яде по лъжичка-две, т.е по си на сметка да свариш половин картофче и да го дадеш топло на детето. Не да отваряш бурканче, от което да дадеш 2 лъжички, а остатъка да трябва да изядеш ти. Повече от ден отворено вече бурканче не бива да престоява. Освен това ако ще приготвяш, то за началото ти трябват еднокомпонентни пюрета. Бебето се захранва с един вид зеленчук/плод в продължение на няколко дни. Можеш да даваш пюре (примерно от 3 зеленчука), когато и 3-те са въведени по отделно.
Ако искаш замрази моркови, пипер, карфиол, броколи и т.н. Замразяваш ги пресни, измити и добре подсушени. Като дойде време, вадиш парченце-две, вариш и предлагаш на детето. Отнема 30-40 мин. Simple Smile

# 613
Здравейте!
Искам да приготвя за бебчо за зимата, печени сини сливи на фурна и да ги затворя в малки бурканчета.Айде захарта ще я изключа да кажем, обаче с консерванта не знам как стоят нещата!? newsm78 Дали няма да се развалят бурканчетата, ако не сложа лимонтозу или оцет, дори и да ги сваря на котлона после?
Моля, някоя разбираща мама, да ме посъветва!  bouquet

# 614
Благодаря ви, но точно там е проблема, че няма къде да замразявам и за това ми се ще да сложа някой неща в малки бурканчета, за да имам все пак нещо, за картофа ясно, той дори домашния си го съхраняваме цяла зима та до пролетта, но други неща няма как да съхранявам.

Общи условия

Активация на акаунт