Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 156
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря на всички за отговорите.

Radeva-87 ти си безценна, помагаш ми във всяка тема Simple Smile

Сега да си сверя "часовника", ако може. Вчера направих зеленчуково пюре само с моркови и картофи. След като ги сварих ги пасирах, сложих 1 мерителна лъжичка АМ и малко масло. Докато е вряло го напълних в бурканче, обърнах го с капачката надолу. След като изстина го прибрах в хладилника. Нали не бъркам нещо  Embarassed? Сега мога да го дам в рамките на 3-4 дни. В случая мисля да не се задържа повече от 1 денонощие. Моля да ме поправите , ако бъркам...

# 586
Еми съжалявам, обаче го извърли. Адаптирано мляко не се дава след като е престояло повече от час. Ако няма АМ, можеш да даваш с рамките на 48ч.след приготвяне. Ако искаш да даваш за повече, трябва да поврът бурканчетата 20 мин., след като си ги напълнила с горещо пюре.  Peace

# 587
напълно съгласна съм с написаното от pancake_86  Peace

# 588
И ако не си захранила с млечни махни маслото.

# 589
Благодаря на всички   bouquet Ще влезна в крак и аз, дано да е скоро.
Искам да попитам някоя от вас давала ли е на своя бебок земна ябълка http://www.bb-team.org/articles/4823_zemna-yabulka-guliya

# 590
Здравейте Simple Smile
Идвам при вас, имам дъщеря на  8 месеца и се опитвам да давам максимално повече домашно приготвена храна. За съжаление ми е малко трудно все още да намирам хубави продукти, но малко по малко се нареждат нещата. Ще ви следя за идейки, защото ми се изчерпва въображението.
Хапва си доста неща, но още несъм давала риба и жълтък. За жълтъка ми се иска още да изчакам, но и аз не мога да си обясня защо точно Simple Smile
Пожелавам ви много усмивки и папкащи дечица Simple Smile

# 591
За бебе на 11,5 месеца колко често и какво количество се дава? newsm78

# 592
И също така от кога мога да застройвам супите с жълтък или по добре сварен? До сега давам по половин жълтък през ден, но напоследък по рядко.

# 593
Бебе на почти годинка 3 твърди хранения и 2 мляко. Така бяхме ние поне с една междинна закуска плод. Количествата, според апетита на детето. Супите можеш да застройваш вече, само жълтък и той да ври поне 15 мин. заедно с другите продукти в супата. Да не ти се пресича, капни 2-3 капки лимонов сок. На годинка давах вече цял жълтък.

# 594
Благодаря на всички   bouquet Ще влезна в крак и аз, дано да е скоро.
Искам да попитам някоя от вас давала ли е на своя бебок земна ябълка http://www.bb-team.org/articles/4823_zemna-yabulka-guliya

Зимата давах редовно. Много полезен зеленчук е, доколкото знам не задържа нитрати и е богата на желязо. След годинката го въведох, защото по това време разбрах за съществуването на гулията Simple Smile. Чела съм, че и по-рано може да се въведе, но да не подведа някой -  не зная точно откога е уместно да се дава.

# 595
Печените тиквички как ги давате, ние сме на годинка, но не иска да дъвче, имаме само 8 зъба предни?

# 596
Белиш, почистваш от семките, поръсваш с копър, малко мазнина. Слагаш фолиото и печеш, пасираш, като е готово и това е. Ако даваш чесън вече, можеш да сложиш малко. Щом не иска да дъвче, друг вариант не виждам. Ние още не искаме да дъвчем, давам му сухар, да си гризе в едната ръка с тиквичките.

# 597
Печените тиквички как ги давате, ние сме на годинка, но не иска да дъвче, имаме само 8 зъба предни?
Щом не дъвче или намачкани с вилица или пасирани.
Аз прибавям и ориз към тиквичките и малко чесън.

# 598
За бебе на 11,5 месеца колко често и какво количество се дава? newsm78
Всяко дете е различно. На 10 месеца при нас вече заместихме и вечерята. Имаше 4 заместени хранения и едно кърмене преди сън. Кърменето отпадна на вашата възраст и от тогава до момента си е на 4 твърди хранения. В менюто присъстват млечни и мляко, отделно хранене само мляко от шише нямаме. Винаги се е хранила с колкото поиска. От годинката някъде най-малко 200гр, с по-малко не се наяжда. Това е в нормални дни. Иначе като я стегнат зъбите има дни на закуска, плод и тук-там някоя лъжица манджа. Сега от 3 дни сме така..
Води се по детето, всяко си е със собствен ритъм. Ти предлагаш и според реакцията се ориентираш в ситуацията Simple Smile

# 599
Здравейте отново  Hug
От 10 дни се опитвам да вкарам попара в храненето към 10-11 ч, но малчо (почти на 9 мес) не иска да я яде. С много зор изяжда по няколко лъжички. Не ми се иска да й слагам захар. Мисля , че проблема е в сухарите, та въпроса ми е мога ли да му сложа от нашия хляб (бял, обикновен, аз го правя)?
И още един въпрос - четох, че давате кус-кус. Купих един, но вкъщи забелязах в съдържанието му, че може да се наблюдава съдържание на яйца. Яйце още не съм давала. Предполагам, че в този случай няма как да му го приготвя. Вие какъв кус-кус правите?

Сега се сетих и за още нещо. Искам да му приготвя мляко с ориз за десерт. От млечните съм дала само домашно краве сирене. Мога ли да го приготвя по някакъв начин с АМ?

Благодаря ви!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт