Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 470
  • 782
  •   1
Отговори
# 240
Да. Някои са много добри специалисти. Някои обаче са трагедия. Пълната липса на организация обаче убива всичко.

# 241
  • София
Не мога да разбера кое наричате "липса на организация". Може би гледам и от двете страни на неща, но за мен организацията си е мн. добра.

# 242
Nandin, ако за теб чакане по 4 часа на преглед не е лоша организация, за мен е. Чакане три месеца, за да вляза за лапаро и хистеро, също не е приемливо. Записване на часове през 5 минути също не е много издържано. След година за първоначален преглед и още година в клиниката смея да твърдя, че имат нужда от добър координатор/администратор. След като си медицинско лице, значи знаеш какво имам предвид.
Разбирам, че си очарована от клиниката и работещите там (както и повечето от нас), но не може да виждаш само красотите там.

# 243
  • София
Момичета, организацията няма как да не бъде ужасна, докато не намалеят пациентките поне наполовина. Часовете винаги са били през 5 мин., още докато бяха в Малинов, където чакалнята беше миниатюрна.
М/у другото при Тимева не съм влизала с по-малко от 2ч. чакане за 3-4те пъти, които съм ходила там, а тя
Скрит текст:
също не заподозря множеството полипи, които махнаха Сигридов и Шефкетова, а иначе беше много мила и любезна, но Стаменов се сети за проблема

# 244
  • София
Чакането за оперитивни интервенции, които не са спешни е нещо абсолютно нормално, в цял свят за плановите операции се чака с месеци.
Чакането за преглед се дължи донякъде и на това, че докторите правят и хистеро- и лапаро- и всички други манипулации и тичат на горе на долу. Самия преглед на мен не ми е отнемал повече от 5-6 мин. Ако ви предложат др. лекар да прави тези неща, почти всички да не кажа всички, ще кажете, че не сте съгласни и искате да ги прави вашият лекар. Както казах нуждаещите се са много, няма как да стане без чакане. Ако не чакаме за пореден преглед, ще чакаме още повече за първоначален или за започване на процедура. Повечето от нас са обиколили няколко ин витро клиники преди да попаднат в Надежда, дори да са бил по-доволни от организацията или нечакането там, явно е имало защо да не продължат там, а да се преместят тук. Дори и да има повече лекари, къде точно да ги сложат да преглеждат и да правят манипулации. Да болницата е голяма, но има законови изисквания и стандарти, които казват, че определени помещения не могат да се ползват за различни неща. Например операционната на родилна зала, не може да се ползва за други операции освен за секцио. И с другите неща е така. И така е редно. Предпочитам да чакам и да ми се направят всички неща на едно място, вместо да влизам на секундата за преглед и после да тичам с дебелата папка и да обикалям в тази лаборатория за едно изследване, в онази болница за тази манипулация, в третата за не знам си каква консултация. Всеки път да обяснявам историята и какво трябва да ми се направи.
Истината е, че няма място което 100% от пациентите за харесват и всичко да им се вижда наред, защото всеки от нас гледа от собствената си камбанария и всеки има визия за неща, повечето пациенти нямат и представа от болнична организация, която е съвсем различна от организацията на банка, офис или каквото и да и било друго. Ако трябва да се изпълнят изискванията на всеки от нас така, че да сме 100% доволни ще трябва да направят отделни болници за всеки от нас. Но може и тогава да не сме доволни, човек иска повече и повече.
Мисля, че е по добре всеки да се съсредоточи върху крайния резултат от борбата ни. Повечето от нас чакат от години, още 4-5 часа или 2-3 месеца са нищо в името на мечтата ни.
От сърце желая късмет и успех в процедурите и ревлив финал на всички  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 245
Моля ви се. Кажете как ги диагностицират тези полипи? Става ли на ехограф, имат ли симптоми? Чувала съм, че стават от стимулациите.

# 246
  • София
Моля ви се. Кажете как ги диагностицират тези полипи? Става ли на ехограф, имат ли симптоми? Чувала съм, че стават от стимулациите.

Диагностицират се на ехограф. Може да има симптоми - по-обилни и продължителни менструации или липса на менструация, но може и да няма абсолютно никакви симптоми.
Полипи имат и жени които никога не са помирисвали хормони.

# 247
Мерси много. Значи ако имам полип трябва да са го видели. Щом се вижда на ехограф. Нали говорим за вагиналния ултразвук или има друг уред?

# 248
  • София
Мерси много. Значи ако имам полип трябва да са го видели. Щом се вижда на ехограф. Нали говорим за вагиналния ултразвук или има друг уред?

Не няма друг уред Simple Smile
Другото е хистероскопия, но тя си е инвазивна процедура.

# 249
Марая, на мен полипа ми го видя обикновен гинеколог на профилактичните прегледи от местоработата с колпоскопия. Добре е да се направи малко след като е свършил цикъла, защото лигавицата ги скрива а тогава е по-тънка.

# 250
Полипа ми го видя д-р Персенска още на първичния преглед и каза че е огромен.Преди това не съм имала никакви стимулации,нищо.Това беше около 6 месеца след прегледа ми при д-р Тимева. Незнам за такъв период от време може ли да се появи и нарастне до такива размери.

# 251
  • София
Зависи за какви полипи става въпрос. Полипи на матката се виждат с УЗД.
Аз имах полип на шийката, който не се вижда на ултразвук. Получи се след последната стимулация и по време на бременността ми. Виждаше се при преглед със спекулум.
Затова, лично за мен, когато може да се мине без стимулация, е по-добре.

# 252
  • София
Полипа ми го видя д-р Персенска още на първичния преглед и каза че е огромен.Преди това не съм имала никакви стимулации,нищо.Това беше около 6 месеца след прегледа ми при д-р Тимева. Незнам за такъв период от време може ли да се появи и нарастне до такива размери.

6 месаца са си дълъг период от време, особено за маточната лигавица. За това време тя се е олющила и развила отново поне 6 пъти. Така че... да може

# 253
  • София
Аз пък имах и симптоми-извънменструално кървене, груб релеф на маточната лигавица, отразено в коментар от цветната снимка, правена в Тина Киркова. На ехографа само Стаменов видя, но и само той обърна внимание на тези неща. Не веднъж съм плакала на излизане от кабинета му по пътя към вкъщи, но благодарение на него имам най-прекрасното момче и се надявам на още едно такова...

# 254
  • В сърцето на любимия човек

Диагностицират се на ехограф. Може да има симптоми - по-обилни и продължителни менструации или липса на менструация, но може и да няма абсолютно никакви симптоми.
Полипи имат и жени които никога не са помирисвали хормони.

Аз имах полипи без да съм била стимулирана. Имах много болезнена менструация и зацапване няколко дни преди цикъл. При ехографски преглед първоначално се видя само 1 с размер 8мм , после се оказа, че е имало и друг. След хистероскопията зацапването изчезна, а за болката най-много да взема един аналгин, понякога минавам и без него.
Факт е обаче, че не винаги се виждат, особено ако са по-малки. 2см вече е голям полип и би трябвало да се види и при по-голям размер на лигавицата.

Общи условия

Активация на акаунт