Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 460
  • 782
  •   1
Отговори
# 225
Точно така. Радвам се,че има и други мислещи хора. Убедена съм, че и паркинга е на клиниката.

# 226
Като се направи една улица, това не означава, че всички имоти от двете страни са на едно и също лице... Някой предприемчив човек си е купил парцел от другата страна и е направил паркинг...

# 227
Алекса,ние първия ЕЦ го започнахме малко преди да получим заповедта.Дори деня на пункцията ми съвпадна с деня на получаване,бях се притеснила дали ще смогна да се добера до ФАР още предиобяд,понеже незнаех след колко време ще ме пуснат от клиниката и т.н..
След което си прехвърлих заповедта в Надежда (първоначално документите ми бяха подадени от клиника Щерев).Спрях да ходя в Щерев защото д-р Тимева не видя съществуващ полип с големина от 2см,който по-късно д-р Персенска отстрани при хистероскопия..
И така както вече казах TSH беше високо и нямаше трансфер.Този път ми беше 2 пункция,но уви.Сега ще пробваме пак ,д-р Персенска нищо не ми е отказвала,дори напротив винаги е много любезна и мила.Ние така решихме ,да не си гърмим от раз заповедта,а да пробваме по лекия начин и ако в хода на процедурата открием къде се къса нишката,може при следващият път да се коригираме и така постепенно към крайната цел.
Трябва да имаме доверие в лекаря си ,е съгласна съм че от време на време трябва да го подбутваме, но все пак ние най-добре познаваме организма си и разполагаме с цялото време да размишляваме над дадена ситуация ,преглед и пр..а при док сме само за 5 минути.
Аз съм доволна от избора си на клиника и вярвам в д-р Персенска.

# 228
Ок. Дано наистина си имала полип и да са го отстранили. Тимева е много добра а и това е голям полип. Видя какво писаха за хистероскопиите. Успех ти пожелавам и на всички пациентки. Аз съм на мнение, че всичко е една голяма манипулация и с това смятам да приключа окончателно с темата и болницата. Успех отново!

# 229
Здравейте момичета! Чета ви от скоро понеже бях пациентка на друга клиника. Тази седмица бях на първичен преглед при д-р Персенска и тя ни каза да си запишем час за генетик и съответно генетични изследвания и за двамата. Може ли да ми кажете нещо повече за тези изследвания, като цена, дали се пускат в клиниката или в специална лаборатория. Някъде прочетох също, че кръв за тях се взима само до обяд. Вярно ли е? Предварително благодаря! Дано по-скоро всяка от нас осъществи мечтата си!  Praynig

# 230
  • В сърцето на любимия човек
Здравей dariq_85,
генетичката д-р Хаджидекова приема всеки понеделник след 17ч. Прави интервю, внимателна е и отговаря на всички въпроси, дори и да ви се струват не до там важни. След разговора с нея ще ви вземат кръв в лабораторията. Цената на кариотип-а е 150лв на човек. Резултатите от него са готови след 21 дни и ще ги получите от д-р Персенска (получават се лично, не могат да бъдат изпратени по куриер).

# 231
Здравейте момичета! Чета ви от скоро понеже бях пациентка на друга клиника. Тази седмица бях на първичен преглед при д-р Персенска и тя ни каза да си запишем час за генетик и съответно генетични изследвания и за двамата. Може ли да ми кажете нещо повече за тези изследвания, като цена, дали се пускат в клиниката или в специална лаборатория. Някъде прочетох също, че кръв за тях се взима само до обяд. Вярно ли е? Предварително благодаря! Дано по-скоро всяка от нас осъществи мечтата си!  Praynig

Дария, привет, аз правих генетични изследвания в края на ноември. Записваш си час за генетик - приема само в понеделник от 17 до 20 часа, но аз успях от вторник да запазя за понеделник, няма наплив. Разговаряте с генетика, разпитват ви за фамилни обременености, много са мили и решавате какви точно генетични изследвания да направите - при нас беше само за кариотип (прави се на двамата партньори по 150 лева общо за двамата 300 лева). Зная, че се правяти други като например обремененост за тромбоза или тромбофилия - тя е 70 лева. Кръв давате в лабораторията в клиниката веднага след прегледа, а самите изследвания се правят в клиниката по генетика на Майчин дом, всъщност и генетиците в Надежда идват от Майчин дом. Резултатите излизат след три седмици и по служебен път информират лекуващия ти лекар и попадат в досиетото ти. На нас при последващия преглед док ни ги даде, защото това не се променя за цял живот и е хубаво да са в нас, тя само си нанесе данните да си знае. Стискам палци да няма проблем.

Дописано: Пънче-мънче ме е изпреварила Simple Smile При нас не беше д-р Хаджидекова, а д-р Рада Станева - те са все в един екип и шефката им в Майчин дом работи и за клиника Малинов. Тя ни ги изпрати и по имейл.

# 232
Много ви благодаря момичета за бързите отговори Hug

# 233
Аз прецених, че не ми трябва консултация с генетик и настоях на регистратурата да дам кръв за кариотип без да запазвам часове и да се разкарвам допълнително. Обадиха се на генетиците и нямаше проблем с това.

# 234
Включвам се, защото преди време от тук ми дадоха много добра идея за паркирането - ние не сме от София и първият и вторият път платихме за паркинг по 10 - 12 лв. Вината си е наша, защото отивахме рано. После попитах във форума за алтернативи и момичетата ми подсказаха - паркингът на КООП, пресечката преди клиниката - има газстанция и доста свободно място около нея и на самата нея. И до момента не ми пречи, макар че съм в 7-мия месец да мина 100-200 метра, защото парите са си от голямо значение за мен. Няма да хваля професионализма на лекарите, за да не си помислите, че го правя, защото съм успяла, но организацията наистина е под всякаква критика и всеки път се възмущавам. Но продължавам да ходя на прегледи там и съм спокойна, че получавам най-доброто и макар да минавам 300 км. за един преглед.

# 235
  • София
Пупи, точно там спирахме и ние.
Аз доста време лежах в болницата и мъжът ми е идвал и по 2 пъти на ден, така че там си спираше.

# 236
Няма значение, кога се дава кръв за генетичните изследвания.
Не е  само до обяд - може да си хапнала, и да си пила кафе.

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 09:53 от Анонимен

# 237
  • София
Даже е задължително да си яла, защото се увеличават клетките, които подлежат на изследване.

# 238
Вярно се обаждат от паркинга. Хванах дядката като говореше по телефона. Няма лошо паркинга да е платен. В Токуда също се плаща, първите 30мин.безплатно, после 3 лв на час. Ама там не вдигат коли, много рядко и то само тези които пречат. Сигурно е частен паяк. А Тимева не спира да ме изумява. Как не е видяла толкова голям полип с размери 1/3 от матката. Кой лекар ти го диагностицира и как? Да не се окажа и аз с полип.

# 239
  • Перник
Цитат
Момичета, лепенките Климара са ми на 3 дни 1 като изтекат преди да залепя нова, старата маха ли се?
Маха се и новата се поставя от другата страна.
Благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт