Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 501
  • 782
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, днес е 6ти ден от оплождането на моите ембриони, но все още никой не ми се е обадил за замразяването. Искам да попитам на някой друг дали се е случвало?
НЕ.
Ти как издържа 6 дни, да не попиташ какво става ?
Обадих се, но ми казаха, че няма начин да се свържа директно с ембриолозите и ще им предадат, че чакам обаждане от тях. Но все още си чакам..

Геричка, на първата страница на темата има телефон на биолози/андролози - на този номер ли звънна? Ако не си, опитай. Но едва ли в този час има ембриолози вече - отдавна са минали трансферите.
Не съм звъняла на този, защото ми казаха, че той не е за ембриолозите.

# 346
Май остава да се надявам, че всичко е наред и ще се обадят скоро.

# 347
  • София
Или ако си от Сф направо отиди до там

# 348
Или ако си от Сф направо отиди до там
Не съм, иначе сигурно щях да съм отишла.

# 349
Крис, не се притеснявай да питаш на място док за всичко, което не ти е ясно. Тя много мила и обяснява всичко.

Честно казано,  не знам какво да питам конкретно.  За това съм така объркана.  Не че тя не е любезна,  напротив. 

Сега си объркана, но като минеш веднъж пълна процедура, ще влезеш в час, стискам ти палци тя да е успешна.

Дано да успешна.  Дано успеем за изберем правилния път първо. Благодаря ти, че ми даваш надежда и кураж

# 350
  • София/Стара Загора
Чакането пред кабинетите е относителна величина. Много рядко съм си влизала на часа си и обикновено времето, което съм прекарала пред кабинета е между 45 мин. до 4 часа, но с годините се научих на търпение и вече все по-малко се впечатлявам, защото знам колко са натоварени и че всички искаме да сме при тях. Който не е минал по трънливия път, не знае какво е и се дразни и от най-малкото закъснение и неуредици, а някои неща понякога не са възможни за контрол - спешни случаи и т.н. На мен също ми се е налагало да влизам без час, защото бях получила алергична реакция, точно напът за преглед по време на стимулация и съм благодарна на момичетата, че ме пуснаха без да мрънкат, защото положението беше сериозно - полежах няколко часа на вливки, но страха си беше голям.

Не се карайте, всички имаме една цел. Ясно е, че всяка иска по-бързо да дойде нейния ред и да види заветните две черти. За моя втори опит чаках почти година, докато му дойде ред - хистроскопии, биопсии, лечения разни. По-добре да сме сигурно, че сме направили всичко предварително, а не после да се обвиняваме защо не направих това или онова!

По отношение на трансфер на 6-ти ден. Моят беше на 6-ти ден, но не се оказа "моят" ден! Наложи се заради PGD, но все си мисля, че изпуснахме момента. Както и да е. Ще го обсъждаме с д-р Персенска след някой и друг месец, надявам се.

# 351
Еее нормално ли е ТСХ да ми се увеличава въпреки че пия Л-тироксин от 3 месеца?

# 352
  • София
колко се е увеличило, каква е изходната стойност, каква доза пиеш и как го пиеш (по кое време, преди/след кафе.. ядене..)

# 353
Беше 2.90 някъде, после стана 2 след прием на л-тироксин и сега е 4.65 без да съм спирала л-тироксина. Много съм озадачена, беше на гладно, жадно, без кафе, в 8.30 чутринта, на 13 ден от цикъла. Пия 25 мкг на гладно сутрин половин час преди хранене.

# 354
  • София
Въпроса е не само как е взета кръвта, а как го пиеш. Л-тироксина се пие сутрин и половин час след това не трябва да приемаш нищо друго освен вода. А за изследване не трябва да си приемала и ядки 2 дни преди това. Стимулация сега правена ли е? И къде си правила изследването?

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 23:27 от Nandin

# 355
  • Перник
Еее нормално ли е ТСХ да ми се увеличава въпреки че пия Л-тироксин от 3 месеца?
Направих преди 3 дни беше 3,33 при доза 50, а предишното беше 1,79. Днес пуснах още едно, но в болницата беше 2,44, та не знам какво да ти кажа...

# 356
  • Burgas, Bulgaria
SAB-f имаш хипофункция т.е. жлезата не работи добре. Ел- тироксина не ти стига. Не отлагай преглед при добър ендокринолог, занимаващ си точно с жени със стимулации. ТСХ трябва да е между 1 и2 . Сигурно ще ти вдигнат дозата директно на 75.
 Всъщност ти в стимулация ли си?

# 357
  • Перник
SAB-f имаш хипофункция т.е. жлезата не работи добре. Ел- тироксина не ти стига. Не отлагай преглед при добър ендокринолог, занимаващ си точно с жени със стимулации. ТСХ трябва да е между 1 и2 . Сигурно ще ти вдигнат дозата директно на 75.
 Всъщност ти в стимулация ли си?
Зависи, Начев на мен ми каза, ако трансфера ще бъде замразен може и под 3. На листа ми е написал при цел бременност под 2,5, най-добре около 2. Днес като казах на  Персенска, че ТСХ ми е 2,44 и дали ще правим трансфер, каза, че било перфектно

# 358
  • София
Много зависи в коя лаборатория е правено изследването. Имаше наскоро едни ваучери за една лаборатория за ТСХ. Една приятелка се възползва от него. Излезе резултат над 3,5. После пусна на друго място - резултатът беше 1,7 някъде.
По-добре повтори изследването и след това при ендокринолог.
Преди първия ми трансфер ТСХ-то ми беше 2,49. Казаха, че не е проблем.

# 359
Колко време преди трансфер си правите изследване за ТСХ? Защото, ако е свеж трансфер и е имало стимулация, резултатите по време на стимулация не са най-реалните, или греша  newsm78 Аз си пуснах на 10 януари ТСХ и беше 1.4, сега съм на Аримидекс и ако случайно има трансфер, не мисля да го изследвам отново. Или според вас е редно да го направя?

Общи условия

Активация на акаунт