Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 488
  • 782
  •   1
Отговори
# 360
ТСХ се влияе от инфекции също, и от напрежение и стрес също.
Дозата на лекарството е най-важното нещо. При такива резки промени, следват и резки обрати, ето защо трябва да се проследява по внимателно ТСХ-то, и да се коригира дозата, докато щитовидната жлеза се успокои. Но трябва и търпение, защото не става с магическа пръчка.
 Не мисля, че е нормално да се вижда промяна в ТСХ в продължение на три месеца и да не се коригира доза на лекарството.
При нестабилни състояния и резки промени, когато ТСХ е извън контрол, ако мога така да се изразя, се налага проследяване на хормона на около 20 дни и при необходимост корекция на дозата на лекарството.
Важно е изследването да се прави в лаборатории, в които се правят вътрешните тест-изследванията за хормоните!
  bouquet

Манди, би ли казала повече за този трансфер на 6-ти ден при теб и твоите опасения, че не е бил твоят ден?
Много ти благодаря за съпричасността. Ако ти е неудобно, не се чувствай длъжна да отговаряш.
Бих искала да се подготвя по някакъв начин, и не бих искала да слагам в никакъв случай розовите очила за нещата, които предстоят - съвсем реалистично бих искала да съм подготтвена за трудностите.

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 09:32 от Анонимен

# 361
Да, Герда, ясно ми е, че има зимна и лятна доза и т.н. Изследвам ТСХ само в Бодимед - там съм започнала и там ходя специално за ТСХ. Но от отговора ти да разбирам ли, че ме съветваш да го изследвам и преди самия трансфер? Аз мисля да го направя на дай Боже положителен тест.

# 362
  • София
Момичета, снощи д-р Стаменов ме прегледа в 23.40ч., поставих нов личен рекорд в късните  прегледи.  Crazy
На мен ми изписа клостил за 5 дни, каква беше уловката с него? Нисък Е2, тънка лигавица ли?

Трябва някой да им предложи един детски кът да направят, защото все повече майки  си водят децата на прегледи...  Mr. Green

# 363
ТСХ се изследва преди започване на стимулация и след положителен тест, преди трансфер, ако е имало стимулация резултатът е некоректен и доста завишен.

# 364
  • София

Трябва някой да им предложи един детски кът да направят, защото все повече майки  си водят децата на прегледи...  Mr. Green

с един рус младеж ли беше  Mr. Green
тънка лигавица е от клостила. от аримидекса е нисък е2

# 365
ТСХ се изследва преди започване на стимулация и след положителен тест, преди трансфер, ако е имало стимулация резултатът е некоректен и доста завишен.

Пупи, така знам и аз, мерси за отговора  Hug

# 366

Бамба, какво е това с ниския Е2 от Аримидекса, не знаех, че влияе на естрадиола  newsm78 И какъв е ефектът от Аримидекса - много фоликули, ама не зреят, така ли?

# 367
  • София
ТSH не е стресов хормон.  Но да влияе се от стимулацията и за това ни изписват лекарства. Стойности до 4 са абсолютно нормални, но при дапочвате на стимулация се повишава, всички хормони са взаимно свързани и е нормално като ни натъпчат с едни и другите са се "разбутат". В случая не става въпрос за "некоректен" или "нереален" резултат.

# 368
  • София
ми някак се лъже организма като сваля е2, той отделя хормони и се получават повече яйцеклетки.
това съвсем профански де, с точност някой лекар може да каже.
растат си фоликулите, няма проблем.
аз се бях ошашкала преди време че уж има фоликули пък няма е2, та разпитвах.

# 369
ТSH не е стресов хормон.  Но да влияе се от стимулацията и за това ни изписват лекарства. Стойности до 4 са абсолютно нормални, но при дапочвате на стимулация се повишава, всички хормони са взаимно свързани и е нормално като ни натъпчат с едни и другите са се "разбутат". В случая не става въпрос за "некоректен" или "нереален" резултат.

Нандин, така или иначе Начев казва контрола на ТСХ на положителен тест, а не преди трансфер. Ще му се доверим Simple Smile Иначе - да, не е от стресовите хормони, но когато организмът ти е под постоянен стрес, той оказва влияние и на ТСХ.

# 370
Dandiela, за колко часа ти беше прегледа, за да си направя сметка за днес?

# 371
ми някак се лъже организма като сваля е2, той отделя хормони и се получават повече яйцеклетки.
това съвсем профански де, с точност някой лекар може да каже.
растат си фоликулите, няма проблем.
аз се бях ошашкала преди време че уж има фоликули пък няма е2, та разпитвах.

Ама док ли ти е казал, че влияе на Е2. Защото миналия март пих аримидекс за пет дни и направих много фоликули - 9-10. Док реши да сложа два дни Менопур да ги подсили и в крайна сметка извади една Я, която не се оплоди правилно.

# 372
  • София
Така е. Просто преди стимулацията трябва да е по-нисък за да има на къде да се вдига  Simple Smile

# 373
Така е. Просто преди стимулацията трябва да е по-нисък за да има на къде да се вдига  Simple Smile

Хахаха, така разсъждавам и аз. Макар че мен преди три години Катя Тодорова ме обърка малко - при ТСХ 1.91 ми изписа еутирокс 25, защото видя "дискретни" изменения на жлезата. В Надежда, а и Начев каза, че не е трябвало да го почвам, а в момента съм на 75 мг вече.

# 374
  • София
Да! Simple Smile Ти със сладкия щурчо ли беше?  Heart Eyes

Инка,  за 19.35 ми беше часа. Дано днес не е такава лудницата.

Общи условия

Активация на акаунт