Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 445
  • 782
  •   1
Отговори
# 435
Прави се по преценка, и доколкото знам никакъв проблем не е, има не една-две успешни бременности, започнали с фунционални кисти. Понякога разсъжденията и страховете ни се оказват неоснователни, и трябва малко доверие в решенията на лекарите ни.

# 436
Ами док. го нарече 'задържан фоликул'.

# 437
  • София
То сега и да го бистрим все тая. Въпроса е от тук на татък всичко да е наред  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 438
  • гр. София
И аз съм имала стимулация с такъв задържан фоликул, старта го решиха на 5-ти ден, след като хормоните показаха, че няма да влияе и пречи на другите фоликули. Имах яйцеклетки, 3 ембриона трансферирани и резултата бе биохимична.

# 439
-INA-73 , mars-4e, Благодаря за топлите приветствия! smile3525

Днес ще ходя до клиниката, и ако някой иска нещо да питам или проверя да каже.

# 440
  • София

Елонва е един от препаратите за стимулация. Оставам с впечатлението, че д-р Стаменов не го прилага много.
прилага го. аз точно с него забременях.
И също имах един огромен фоликул, които може би не беше задържан, а просто избързващ, защото беше доста по-голям от другите. И него го пунктираха, в деня на пункцията беше над 25мм.

# 441
  • София
Добре де, каква е разликата между яйцеклетка на ЕЦ и на стимулиран опит? На ЕЦ, примерно ти вадят една, ама ако не се оплоди си дотук. На стимулация, като ти извадят хипотетично 5 има повече и за оплождане и да се види как се делят и после дали ще стигнеш до хубав ембрион. Освен това на ЕЦ ги замразяват, а така се повишава риска да загубиш ембрион, защото може да не се размрази правилно...не знам. Защо това, което ще покаже на ЕЦ, няма да го покаже на стимулация, така да си задам въпроса тогава newsm78
разликата е, че ако не ти уцелят стимулацията може и 20 да направиш, ама да не стават за нищо. И тогава съвсем се отчайваш, защото решаваш, че яйцеклетките ти не стават.
На ЕЦ се вижда реалното състояние на Я., но в никакъв случай не може да се прави заключение от един ЕЦ.Трябва да се направят няколко поредни, за да се видят Я. и от двата яйчника.
Първия месец може да не се таймира правилно прегнила например и Я. да не може да се аспирира.
Някой тук се тръшкаше, че пункцията му била повече от 36 часа след прегнила- ами при мен това се оказа важния момент, след няколко пункции стана ясно, че пункцията трябва да ми е поне 38 часа след прегнила, за да се аспирира хубава узряла Я.
Всичко това, обаче, е индивидуално....затова се почва на принципа проба-грешка...и от най-безобидните процедури като ЕЦ.
И не е вярно, че ЗЕТ намалява шансовете. По-добре да се трансферират само хубави ембриони, които са с потенциал. Отколкото да се прави трансфер и само напразни надежди.

# 442
  • Перник
При мен от 2 замразени, днес ми звъннаха се е размразил и се развива само единия Sad

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 10:32 от neji_s

# 443
Помогнете. Втори ден звъня и никои не вдига телефоните???

# 444
  • София
Помогнете. Втори ден звъня и никои не вдига телефоните???
На кои телефони, аз в понеделник се свързах без проблем за записване на час

# 445
Izumena, на кои номера се обаждаш? Звънни на първите два номера, които за изписани на първа страница на темата. Аз съм пациентка на клиниката от 4 месеца и винаги до сега се свързвам от първото набиране.
Момичета, бихте ли споделили повече инфо за надраскване на лигавицата с цел захващане на ембрионите. Това прави ли се в Надежда? И ако да на кой ден? Може ли ние да си го поискаме? Благодаря ви предварително.  Hug

# 446
Момичета, днес от Личен състав на работата ми казаха, че имам право на допълнителен отпуск по КТ за инвитро. Някоя от вас възползвала ли се е от това и какво да кажа на регистратурата да ми издадат? След това на всяко посещение ли трябва да ми дават бележка, която да представям пред работодателя? newsm78

# 447
  • В сърцето на любимия човек
АНИ-82 - знам, че се използва този ефект на биопсиите и затова често се правят в цикъла предхождащ трансфер.

# 448
  • гр. София
Момичета, днес от Личен състав на работата ми казаха, че имам право на допълнителен отпуск по КТ за инвитро. Някоя от вас възползвала ли се е от това и какво да кажа на регистратурата да ми издадат? След това на всяко посещение ли трябва да ми дават бележка, която да представям пред работодателя? newsm78

Чл. 157, ал. 2 - Трябва да си поискаш бележка от клиниката. Би трябвало да знаят какво да издадат. Аз не съм взимала такава и не мога да ти кажа какво трябва да пише.

# 449
Пънче, дали е само това тогава? Вчера мина и моята първа разширена биопсия. Резултатите, разбирам се бавят от порядъка на месец и после докато запиша час и мине стимулацията, пункцията... и отиваме във времето на след 2,5 месеца поне. Това надраскване дали ще е още там?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт