Истанбул Пробуждащият се [тема 35]

• 58 275
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
  • Асеновград
Благодаря на всички  Hug май се ориентираме за дата 16-ти засега. А може ли да ми кажете как от Лалели да стигнем до парк Емиргян? Hug

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 21:44 от Красииии

# 346
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. GreenНа Първа страница пише.
Много варианти има.

# 347
  • Асеновград
redemi, уж гледах, какво съм гледала и аз не знам, че бях много превъзбудена покрай решението,че ще ходим пак в Истанбул  Grinning.  Малко ми се стъжни настроението, защото се разболях от шарка от децата, нооооооооо до април има време, по-добре сега, отколкото тогава  Crazy Връщам се да чета  Hug

# 348
# 349
  • На юг от тук
Парка "Гюлхане"-25.04.2014.

# 350
beljata, има промяна в плана, от агенцията ще ни оставят на mc donald's на спирката на метрото йеникапъ /yenicapi/, защото преди настаняване в хотела ще правят разглеждане на града, а ние с моята любов няма да имаме време за това. т.е. ще трябва да си търся истанбулкарта за транспорта някъде там. но ако не си намеря все пак има вариант с жетони на метрото, доколкото разбрах, така че няма да е проблем?
т.е. въпреки промяната в плана, ние пак ще сме си с метрото, само се чудя къде ли точно спрямо mc donalds се пада тази спирка.

на първата страница не виждам информация за надеждни и непрецакващи таксиметрови компании. моля, препоръчайте ми някои! а и как мога да си извикам надеждно такси в Истанбул?

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 19:27 от SAB-f

# 351
SAB-f, в Истанбул няма такива големи фирми като у нас. Всеки квартал си има места с таксита. Номерата за викане се раздават чрез визитки, флаери и обяви. В интернет има много телефони, ако някой не може да ти препоръча определена фирма. Ето и един сайт с ориентировачни цени http://www.wittistanbul.com/magazine/istanbul-taxi-fares-every-t … st-ought-to-know/
Редактирам се и добавям още един линк от същият сайт с измамите, с които си служат таксиметровите шофьори и как да се справите с тях.
http://www.wittistanbul.com/magazine/tips-to-prevent-popular-istanbul-taxi-scams/

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 20:01 от Neolita

# 352
  • Варна
Йеникапъ не ви устройва. Ще пиша подробно.

# 353
защо не ни устройва? няма ли да можем да стигнем до sisli...

# 354
  • Варна
Моя грешка. От Йеникапъ си хващате М2 и отивате на Шишли. Оттам - както прецените. Внимавай на коя линия се качвате, че са три, по различни направления. Защо попита за автобуси, изобщо? Имате време, но... както решите.
Успех!

# 355
Попитах точно защото съм чувала лоши истории за истанбулските таксиметрови шофъори и ми се искаше да избегна контакт с тях. Благодаря много. И все пак - ще разказвам после дали е минало добре с таксито.  Peace

# 356
  • Варна
Тогава отидете с автобус! Tired

Няма да имате проблеми. После чакаме разказ.  bouquet

# 357
  • София
Попитах точно защото съм чувала лоши истории за истанбулските таксиметрови шофъори и ми се искаше да избегна контакт с тях. Благодаря много. И все пак - ще разказвам после дали е минало добре с таксито.  Peace

Много не следя транспортните варианти от последните страници, но май имаше и вариант за автобус за 2-3 спирки от Шишли. Тъй като ще имате предостатъчно време, не е нужно да се хваща такси. А аз и автобус не бих хванала за такова кратко разстояние. И без това на Йеникапъ ще сте най-вероятно в 7-8 часа, а на Шишли ще отидете 15 минути по-късно.

Ако телефоните ви имат възможност да се използват като GPS, заредете някоя карта на Истанбул.  Wink Ще ви е от полза. Но GPS-ът трябва да не ползва интернет, защото е много скъпо.

# 358
  • Варна
Има и вариант да повървят по бул. Ататюрк и да се качат на автобус, който за 20-тина мин. ще ги отведе до болницата, ама... Всеки си знае. Време има много и не знам защо трябва да ги оставят насред нищото, вместо в хотела. newsm78

# 359
  • Асеновград
Момичета, колебаем се с коя агенция да пътуваме- с Комфорт травел или с Глобус тур? Може ли да спорелите, ако имате наблюдения или сте чували нещо?  И дали знаете кой хотел е по-близо до главният булевард с трамваите- хотел Ватан Азур или хотел Хамидие?   bouquet

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 21:54 от Красииии

Общи условия

Активация на акаунт