Имам ли право но майчинство?!

• 2 079
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, преди броени седмици разбрах, че съм бременна. На сегашната си работа съм от април месец, терминът ми е около края на март 2016 година. В този случай, ще имам ли право на майчинство? И каква е сумата за лица, които са осигурени на мин. заплата? Благодаря.

На трудов договор си,нали?Ще имаш право на майчинство 2 г,ако в момента на издаване на 45 дневния болничен преди термин имаш 12 м осигурителен стаж през целия ти живот.Ще взимаш първата година минимум 380 лв месечно,втората за всички е 340 лв на месец

Да, на договор съм и имам 12 месеца стаж.
Много благодаря за отговора.

# 16
Здравейте! При мен случаят е следният: работя на постоянен трудов договор на непълно работно време. В последната ми и настояща работа ме осигуряват от Септември 2013 година. Назначена съм на 8 часов работен ден 5 пъти в месеца. Тоест общо 40 часа месечно. Сумата е 120 лв. месечно, която е по документи. Преди това имам трудов стаж година и половина на друго място на минимална работна заплата и на пълен работен ден 5 пъти седмично. Въпросът ми е, отговарям ли на критериите за получаване на майчинство и на каква стойност би възлизало то? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт