Пролет наближава, януарче на 4 става! Януарчета 2011 Тема (55)

• 52 040
  • 610
  •   1
Отговори
# 135
  • sofia
Добро утро от мен Simple Smile
Нещо, което не очаквах от Дубай е приказни плажове с бял пясък и палми, но ето, чее пак бях изненадана

А това е малката Венеция, тези хора толкова много пари имат, че в пустинята са направили рай

този комплекс е топ едно на местата, където бих си купила ваканционен имот, канали между сградите, зеленина, повече от София, тихи кътове с басейнчета частни,че да не те притесняват и шумни места с кафенета ако ти доскучее, жестоко.
Това е от мен, пожелавам тази емоция на всеки, сънувам Дубай, никога не съм била така впечатлена

# 136
люба, май всички посетили Дубай са впечатлени, много хубави разказ и снимки!

какче, ама Алекс вече голямо момче станал, кога минава това време  Heart Eyes

емили, благодаря че питаш  Hug нашето ежедневие е едно и също, чакам с нетърпение времето да се затопли и да почнем да стоим повече навън. Ивайла още е вкъщи, ама е пълно с варицела и скарлатина в момента в дг и явно още ще я задържа.

# 137
  • sofia
Благодаря, Адис
В нашата градина има едно детенци с варицела, вчера четох на вратата.

# 138
Люба, страхотен фоторазказ, всичко наистина изглежда много красиво! Особено се впечатлих от снимката от небостъргача, много високо!!!  #Crazy

# 139
Искам и аз в Дубай  sun Люба, страхотни снимки, разказвай още.

Дария е в едно странно състояние, нито е болна, нито здрава. Или кара някакъв вирус много леко, или ще се разболява. Но вече пети ден е така. Вечер и сутрин реве, че иска на градина. Утре май ще я пускаме.

Адис, и аз чакам топлото време с нетърпение. Но то май изобщо не бърза да идва.

За мен това, че майките отслабват, когато децата проходят, е мит  Mr. Green Дария беше много палава и подвижна, но никога не съм тичала след нея. Тя си ходеше стабилно от много малка и си вървеше с мен. Малкият пък е точно на другия полюс. Дълго време не искаше да проходи, сега ходи, но предпочита да си седи в количката. Ако реша да отида някъде на по-дълго разстояние, заспива, колкото да си развали съня. Абе никакво движение от моя страна.

# 140
  • sofia
Дейзи, влез в Дубайската тема последната стр, има много снимки. Да не спамя тук. Пожелавам ти да отидеш

# 141
И аз да се включа набързо Simple Smile

Люба, коя следващата дестинация Simple Smile

И аз мисля, че не се отслабва като проходи детето. Все пак, ако продължаваш да се тъпчеш, то и да протича, все тая. Аз от днес съм на аеробика. Бях се приготвила в събота да ходя, но ... докато чистих скрежта от стъклото, колата се заключи и ключовете и раницата ми останаха в нея и се разминах, защото резервния ключ не беше при нас и трябваше да ни го донесат. Та, от днес започвам и аз да свалям. Вече свалих 4. Остават 15.
Утре сме на ортопед да гледат малката. В момента съм с Невена и Калоян. Ами да ви кажа, като без дете съм. Вкъщи е чисто, подредено, от време на време има сготвено, следобед спя. Рахат.
На Калоян също му се ходи на градина, но до края на февруари си е вкъщи. Ще трябва да пускам пак изследвания за паразити, ама няма нищо.

Някой от вас мислил е да си пуска детето на 6г в първи клас и по-специално тези от София?

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 16:26 от амнезия.

# 142
амнезия.  Hug Тук училището е задължително от 6 години. Ние гледахме училища, интересно е много! Учениците ходят с пантофи вътре, всеки си има шкаф със заключване. Като в американските филми.

Ами аз пък при две малки диваненца се стопих, особено като Мишето проходи. Като излизах сама с двамата винаги търчаха в различни посоки  Crazy Още съм кожа и кости, 52 кила на 171 см. Whistling

# 143
Зайка, аз мн искам да пусна Калоян на 6г, но се оказа, че в София май е почти мисия невъзможна. Поне до такъв извод стигнах. Не съм се отказала още от тази ми идея и затова реших да ви разпитам, за да събера още инфо.

# 144
  • София
Елч, благодаря за консулта:) Дано ги докарам до Овни бебоците. Водолеите са готини, но им е рано сега да се раждат.

Амнезия, аз още се колебая кое е по-добре. Защо не става от 6 г. в София? Пак няма места ли? По-мъдрите ми познати ме съветват да изчакам до 7. Притеснява ме само, че е момиче и може да й е некомфортно да е най-голямата в класа.
 То докога трябва да решим?

Аз бях окльощавяла далеч преди детето да проходи. Вече съм почти убедена, че причината не е в нея, а в мен:) Тя не беше много трудно бебе.

# 145
Мохита, не че не става, но май е трудно. Това, което съм разбрала аз е следното. Има 2 години задължителна предучилищна. Вариантите са да я кара в ДГ или в училище. За ДГ - трябва да се кандидатства с предния набор, но това става на текущи класирания и ест само за деца, родени януари (оставям настрана въпроса с тези родени следващите месеци). Калоян е вече приет на градина и поне през системата не виждам как да кандидатствам за същата градина. Остава ми вариант да говоря с директорката да го премести с набор 2010 или да го пусна в предучилищна от този септ в училище, ако решат да го приемат в училище на 4г9м (на мен лично ми се струва тази възраст ранна за нашите училища). 
Имам позната, която е успяла да класира детето си с предния набор, но нейното дете въобще не успявало да се класира за ДГ преди това.
От друга страна, ние като многодетно с-во сме "привилигировани" с 2т отгоре, така че Калоян където и да искам ще го приемат, стига да има свободни места за набор 2010, но аз искам в същата градина.

В закона според мен е описано много неясно тръгването на училище на 6г.

А дали е рано или късно - мисля, че на 6г8м са много по-близко до 7-годишните, отколкото 7г8м. А и в крайна сметка всички декемврийчета тръгват на училище на 6г9м и им няма нищо. Така че защо на януарчетата да им стане нещо, ако тръгнат на 6г8м? Това са мои разсъждения, с които не ангажирам никой и не искам да разбунвам духовете в темата  Peace

# 146
Здравейте Hug

Еми Hug Heart Eyes В детската се оказа,че вече /от 01.01/ са го въвели не разрешават почерпка с торта,така че се разбрахме с госпожите да вземем бонбони,сладки и сок. Утре ще черпи Wink

Люба - много хубави снимки Flutter

За отслабването след прохождането на децата - явно всичко си е до ген. Аз мога да кажа, че и след двете бременности още като излязох от родилното все едно не бях раждала. Имах да сваля по 2,3 килца,които всъщност бързо,бързо се стопиха сами без каквито и да било усилея от моя страна Crazy

За предучилищната - самото дете си показва най-добре Peace Има някои и на 8 не са готови за училище,мен ако ме питате. За голямата ми дъщеря - тя я изкара в у-ще и госпожата й казваше че мога да я запиша направо в 2-ри клас. Crazy Тръгна първи клас на 7 год. и 5 мес.  За малката - ще видя как ще е. Но най-вероятно ще си тръгне с набора Peace

Hug

# 147
  • sofia
След опита ми с Ирен съм против ранното тръгване на у-ще има деца от класа, които са като мутанти спрямо нея.
Амнезия, Тунис или круиз през април, не знам още. Но е само проект за сега. Чакам офертите

# 148
люба, разсмя ме с тези мутанти  Simple Smile Мартин има съученици на които им е до рамото, но той си е по-дребен просто. За тръгването в първи клас по-рано, мисля, че е до дете, и то не толкова до подготовката в учебен план.
Подготвителните групи в у-ще са само една година, след която детето може да тръгне на у-ще. Записва се на 5год. възраст и на 6 тръгва на у-ще.

# 149
Адис, нали предучилищната е задължително да е 2 години? Така поне четох в закона. В същото време родителят има право да си пусне детето на 6г , ако прецени. От друга страна предучилищна може да се започне най-рано в годината, в  която детето навършва 5г. Според мен има противоречие в този закон и затова не съм сигурна кой как ще си го интерпретира и какво ще ми каже накрая. Затова разпитвам от рано. Мисля да питам и в училището до нас да видя какво ще ми кажат там.

Извинявам се за спама на тези, които не ги вълнува това.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт