Пролет наближава, януарче на 4 става! Януарчета 2011 Тема (55)

• 52 041
  • 610
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Според мен може и една година предучилищна. Знам, че две се изискват, но надали се изпълнява стриктно. Мен ме втриса мисълта за у-ще, като знам докъде е паднало нивото. Дано децата ни имат късмет и случат на преподаватели!

В тоя ред на мисли - вчера учителките в градината ме вбесиха. Въвели незнайно защо практиката родителите да не влизат до гардеробчетата. Сутрин зимата обличам на детето чорапогащник и шушляков панталон, понеже ходим пеш около 20 мин., а вътре я преобличаме с клин или анцуг. И съответно госпожата настоя тя да я поеме и изобщо не я преоблякла! Цял ден горкото стояло облечено като за снега навън. Три жени са, как на една не й стана жал за детето, мърли абсолютни! На всичкото отгоре Ди може сама да се облича, трябваше просто да й кажат.
Излях си възмущението.

Люба, супер кадри:) В Дубай съм била само на летището, спахме там на хотел една нощ. Определено е най-хубавото летище, което съм виждала. Хотелът беше страхотен, а чистотата ми взе акъла! Влязох погрешка в обща баня вместо в тоалетната и всичко лъщеше. Без колебание бих се изкъпала там. А тук дори wc-тата на гейтовете ни вонят, като че хиляди полети обслужват.

# 151
Мохита  Hug,направо възмутително. Как не ги е срам, детето цял ден да се свари от жега, да не го преоблекат. Като не могат, да дават възможност на родителите да си обслужват децата. Яд ме хвана.

Амнезия, няма за какво да се извиняваш. Тук сме да си обсъждаме всичко, което ни вълнува. Аз не съм запозната, защото мислим живот и здраве да пускаме Сами с набора си. Но ти попитай за по-сигурно в училището до вас.  Hug

Рал  Heart Eyes с каквото и да се черпи, все е приятно за децата. Сами напоследък все носи почерпки и много им се радва, предвид и на ветото, което съм наложила със сладките неща.  Simple Smile

Люба, изумителни снимки и разказ. Без думи съм! Hug

Който не е писал скоро -да се отчете!  Heart Eyes

# 152
  • София
Аз мисля да пускам Вики на 6 и 9 месеца. Той и сега в ДГ е най-малък, но се чувсва добре, ама той е доста контактен, може и това да допринася за добрата комуникация с по-големите деца. Даже съм забелязала, че предпочита да играе с по-големи от него, даже ги и командори, хахаха!
Иначе доста го понамързява да учиме разни неща, дай му да рита топка, голям футболист е станал за ужас на баща си!:)))

Мохита, нямам думи просто. Това затвърждава мнението ми, че в ДГ ги гледат дотолкова, че да не се избият един друг, всичко друго го няма!...

# 153
В нашата детска градина ги гледат. Един от малкото плюсове да живееш в малък град. Един ден бях пратила Дария с вълнена рокля без ръкави и с тънка блузка. Госпожата каза, че цял ден е била потна, да я обличам по-леко.
Мохита, обличай клинчето под шушляковия панталон. После можеш да събуеш панталона преди да я дадеш на госпожите.

Амнезия, не знам дали може да се кара само едната предучилищна. Нали всяка се завършва с удостоверение (или това важи само за шестгодишните). Но можеш да го запишеш още на пет в училище (ако във вашето има такава група). Така ще кара две години в училището преди да започне първи клас. Но пък свършват в 11, трябва да има кой да го взема.

# 154
какче, зависи от учителя, някои наистина ги гледат до толкова, че да им мине работното време, но има съвестни хора, въпрос на късмет при какви ще попадне. А, специално в тази професия са необходими и други качества като подход и умения за работа с децата, че дори и да има желание, ако липсват тези, пак не се получават нещата. Същото е и в у-щата, не само в дг.
Предучилищна, може и само една година, ако е в у-ще, след тази година, просто тръгва в първи клас, ако е дг, предварително се уведомява г-жата и директора на дг, за да бъде включено детето в списъците, които се подават до общината.

# 155
  • sofia
Аз питах нашата директорка и ми каза, че няма проблем дете 2011 да тръгне с набор 2010, тя обаче е много разбран човек. Дори, когато пътуваме и малката не е цял месец на градина не плащаме нищо. Този месец 25-6 лв платихме. А не както чувам от вас по 30 минимално.
Мохита, много от децата ги гледам с грейки и мяйките ги събуват пред вратата, от долу панталончета, клинчета. Иначе е адски гадно това отношение.
Аз утре ще се видя с Какче  Hug

# 156
  • София
Люба, много си бърза, хихихи!

Адис, вярно е, че си зависи от учителя, но примерно при нас едната учителка се разболя и я нямаше 2-3 месеца, в които не сложиха заместничка и другата учителка работеше целодневно!!! А и като се сложи и факта, че са много деца в групата и ужаса става пълен. Не знам как издържа тази жена, това е пълно безобразие. И как ще има сили да ги учи на нещо и да маблюдава, кое е обуто, кое съблечено...

Вики често като го взимаме е с обърнати пантофи. Ами не съм съгласна да ходи така, да не кажа че и е доста вредно. Аз му показвам непрекъснато, ама му е трудно да схване коя обувка на кой крак е.

# 157
люба, ного поздрави на какче и целувки за Алекс! Simple Smile
снимките от Дубай са уникални! Не знам как съм ги пропуснала във фейсбук.

а я ми кажете по какво се разбира дали са готови за училище децата?
Дара смята до 10, знае всички букви и изписва половината. Още й е трудно да изписва думички, но с някои по-кратки думи и имена се справя. голям мерак. ако не мога да пиша с нея вади някоя книжка или си отваря тескт на компютъра и преписва думички. обаче все ми се струва, че няма да е ок с предния набор, знам ли? от друга страна аз съм родена декември и не съм се усещала малка, даже напротив. до 7-ми клас всека година си завършвах с пълно 6, имам цял набор от една книга на Жул Верн, дето всяка годна директорът я подаряваше на завършилите с пълно 6  Laughing Laughing Laughing

аз иначе да отчета, че другата сряда ще ми махнат 1/3 от нокъта Sad хич не ми се щеше, ама Sad

# 158
  • sofia
Елч, Дара е мноооого напред  Shocked  само мога да те поздравя
Аз никога не съм имала търпени да уча децата( кофти черта от баща ми) и повече на рисубането и моделирането набляга ме  Joy
Елч, стискам палци за сряда, споко вс ще е ок, повтаря си го.  Hug

# 159
  • Пазарджик
Привет и от мен,не съм писала от цяла вечност.В болничен съм.Първо се разболя Нели,а след това и аз.Някакъв кошмарен вирус с кашлица и Т.От три дни сме на АБ,аз съм по добре,но Нели продължава да вдига Т и съм много притеснена.Ужасно е да няма кой да ти помогне в такъв момент.Дано опазим Таня здрава,че направо ще се гръмна,на предела на силите съм си.Освен това съм поела ангажимент за две торти, идея си нямам как ще се справя,а вече не мога да ги откажа

# 160
Люба, снимките са невероятни.

Аз предпочетох за нея да тръгне в този септември , в който е навършила 7 г и за него съм на същото мнение.

Еми  Hug

Елч, всичко ще бъде наред и след процедурата ще си харесваш крака - пожелавам го от сърце , стискам палци и вярвам , че ще бъде така.

При нас обратно - в гардероба имаше допълнителен панталон , който свалях и оставаше по клин ( каката). И нас не ни допускаха до шкафчетата с дрешките вътре. И в един прекрасен ден с температура около 2-3 градуса плюс един хубав студен вятър ,преценили ,че няма нужда да и обуят допълнителния панталон и си я прибрах с температура  #Cussing out #2gunfire А на два пъти като я питам дали си е сложила ръкавичките като са били навън - не. Тя не можеше ( на 4год )а лелята им беше казала да побързат , ....... не ми се говори.

Тути , да оздравявате бързо . Praynig Hug

Скрит текст:
Аз във вторник взех ученичката и като си полегна още в колата , та се надигна от леглото чак днес на обяд.  Tired е , край няма ли малко да взема въздух.  Sad Нервната ми система е в отлично състояние - пали от четвърт оборот  Laughing

Здраве и позитивна вечер от нас.  Hug

# 161
  • София
Ох и аз да се оплача- в болница сме с каката след два дена Т и повръщане така се обезводни, отделно кръвните и показатели показаха тежка инфекция... Оставих Боян повръщащ с мъжа ми, а ние сме в Токуда:(
Бързо оздравяеане на болните!

# 162
  • sofia
Мрм, ужас. Оздравявайте бързо

# 163
Мрм  Hug ужасно! Бързо оздравяване на всички!  Пу, да му се не видят гадните болести.
Тути  Hug  и на вас мила, бързо да оздравявате!!! Да идва вече топло време, и да се махат тия зимни вируси.

Феичка  Hug нямам думи. Бързо да се оправя каката, а ти как издържаш - не знам. Герой си. Давай за подсилване на имунитета
 Прочети за Бета глюкан.

Елч, как сте? А за Дара -направо съм изумена. Браво!  Heart Eyes

# 164
Мрм, Тути, какви са тия ужасни боледувания?! Оздравявайте бързо!
Мрм, много ме изненада с такъв вирус по това време, все ги свързвах с по-топлото, пък то...  ooooh!

По въпроса за училището, аз като че ли претърпях обрат в мисленето. Самата аз съм тръгнала на 6 години и все си мислех, че така ми е било ок и не съм усещала трудности, но сега по-скоро смятам, че нищо не печелят децата като се бухат една година по-рано в живота, дето се вика. Зоринка също пише някои думички - изписва имената ни, пише буквите и цифрите, брои до 12 (заради часовника), но ще си върви с набора и няма да я форсирам за по-рано. А Митето отсега ще го мисля как да не го давам ненавръшил 7, защото ми се струва, че той като момченце си върви по-назад и от нея. Има време, но ми се иска да растат, спрямо времето си, а не да догонват по-големите деца. Размишлявам си просто...  Rolling Eyes

Елч, стискам палци за пръста, дано всичко мине по най-добрия начин и с минимално болка.  Praynig

Тоя форум нещо съвсем се е бъгнал, днес изглежда много странно формата за публикуване на отговор, а вчера изобщо не можах да пиша, само като кликнех и директно отваряше някаква реклама на кремове. Close

Мохита, забравих да кажа, че тия учителки са за трепане!

Общи условия

Активация на акаунт