http://svetovnizagadki.com/pordimskiqt-poltyrgaist/
Помня само, че беше детски глас може би като на 3-5 годишно.
Аз също имам много реалистични изживявания в полуспящо състояние ( както и всеки човек ), но съм сигурна, че е игра на въображението. Даже преди време един познат, който работи като психотерапевт ми беше дал някакво логично обяснение за всички тези "странни" изживявания, но не мога да си спомня с точност. Обясняваше ми го по повод нещо, което му споменах докато пиехме кафе с други приятели. Предния ден бях задрямала на обяд в квартирата. Мъжът ми (вече бивш ) беше на работа. Живеехме сами, още нямахме дете. Та съвсем сама съм. Уж се събуждам и чувам как някой върви зад мен, но не мога да се обърна да видя кой е. Спира, подрежда ми косата, която се е разпиляла около главата, погалва ме и излиза. Влиза в кухнята, отваря хладилника, затваря го, излиза през входната врата. През цялото време се опитвам да кажа нещо или поне да помръдна, но не мога. Само чувам движението на този някой из апартамента. Помислих, че мъжът ми се е прибрал, за да обядва ( работеше близо и понякога си идваше на обяд ) , но когато вечерта го попитах прибирал ли се е, обясни, че са получавали стока този ден и е било много натоварено, така че не са излизали в обедна почивка. Аз не му разказах какво ми се е сторило, че се е случило. Беше ми ясно, че е някаква игра на въображението. Когато се видях с онзи мой приятел психолог, го попитах защо се случва така понякога докато сме на границата между съня и будното състояние. Както казах, не помня точното му обяснение, но от думите му останах с впечатлението, че това е един вид сън в съня, когато тялото ни вече е отпочинало, но съзнанието ни иска да поспи още малко. Поне аз така схванах обяснението му. Може и да съм сгрешила.
,който иска да не спи тази нощ може да го гледа...
,който иска да не спи тази нощ може да го гледа...