Случи ми се нещо странно XII

• 161 787
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Да с ипризная, на мен също ми звучи не съвсем реално това с черните фигури, но с никого не се заяждам, защото, както вече беше казано по-горе, не сме на по 5 години и едва ли някой ще си измисля подобно нещо,  рискувайки да получи подигравки. А и за да ги има във филмите, все отнякъде са се появили като образ. Нямам обяснение за тях, но ми е интересно, ако някой намери обосновано такова да го сподели с нас. И все пак, ако допуснем, че реално съществуват, предпочитам да не го разбирам от лична среща с такива, а и на никого не пожелавам да ги среща, защото със сигурност си е плашещо.

# 451
Съвсем нормално е да не звучи реално. Аз си помислих, че полудявам Laughing
Според един познат, това е зрителна халюцинация след "жив" сън. Говорим за черна сянка, приличаща на човешка фигура с наметало, която не мърда и след 2-5 секунди изчезва. Уточнявам го това, защото в интернет са описани различни видове "хора сенки".

# 452
  • В тъмната гора.
Скрит текст:
Не ми се е привидяло,не съм сънувала и страшни филми не гледам:) събудих се просто посред нощ и като я видях тази фигура да стои неподвижно и да ме зяпа си спомням, че се надигнах на лакът от леглото. Не видях лице, просто видях развяваща се черна роба като на монах - всичко беше черно покрай фигурата.
Не се уплаших да ви кажа - не усещах някаква заплаха, но едно е да видиш кълбо от светлина под формата на ангелче, друго е да видиш Смъртта (без коса в ръка). Спомням, си че тогава точно на Смъртта ми заприлича.

Назад в темата обсъждахме тази фигура, защото не се само ти. Обаче на някои хора не им хареса и ни заявиха, че това не е по темата. Така че ще останеш без отговор. Още никой не е решил да отвори тема по тези въпроси, макар че много хора се появяват, разказват и питат какво става. Получават подигравки, обиди и изчезват.
Е какво е обяснението за тази фигура? Thinking Тема по кои въпроси? Не сме на по 5 години, а и за подигравки и обиди има опция "Информирай модератор" /почти винаги работи/.

В един окултен сайт съществата с наметала с качулка са наречени - сиги.

# 453
За първи път чувам тази дума. Можеш ли да дадеш линк, че гугъл не ми вади нищо?

# 454
  • София
Не съм чувала за сиги, но има доста материали за "хората сенки".

Копирам една част от бг блог /не пиша кой, да не правя реклама/, според която, уж има научно обяснение:
Скрит текст:
"Аз съм бил посещаван от както предполагам една и съща сянка три пъти през живота ми, и спомените ме преследват от тогава. Когато бях на 6, аз я видях в новата къща на баща ми, надвесена над леглото ми. Не можех да се помръдна и не помня какво стана след това. Всичко което помня е, че се опитвах да изкрещя, но имаше ужасна тежест на гърдите ми" - Люк Пурди

Повечето от срещите с хора-сенки са лесни за обяснение. Човекът се събужда и вижда черна фигура да седи в рамката на вратата в тяхната стая, или да се накланя над леглото им и просто да гледа. Чувства тежест на гърдите си, все едно някой е седнал на тях. Не може да диша. Внезапно пристъпът се разхлабва, а сянката е изчезнала. Психолозите имат име за това - сънна парализа.

Април Хабериан (April Haberyan), психолог професор в Северозападния Държавен Университет на Мисури (Northwest Missouri State University) твърди, че повечето срещи с хора-сенки са вероятно продукт на съня. Когато хората спят и навлязат в активната РЕМ фаза е "много често срещано да виждат разни неща". Страхът, парализата и съществата са нормални неща. "Има много отделени хормони при РЕМ съня, които парализират основните мускулни групи, затова се нарича парадоксален сън" - тя продължава - "макар това да се случва в РЕМ фазата, тези хора се събуждат, а хормоните са все още в телата им. Може да продължи до 8 минути, хората усещат натиск и могат да видят същества". Когато човекът се събуди напълно, съществата са изчезнали и е останал само страха.

Други "срещи" с хора-сенки, както и такива с призраци/НЛО/Бигфут могат да се отдадат на стария трик - игра на светлината и способността на човешкия ум да "вижда" лица и фигури във всякакви обекти - от облаците до сенките. "Срещите" могат да се дължат и на електрически стимули на мозъка или упойващи вещества. Химикът Рик Туми (Rick Toomey) казва, че всичко, което нарушава химическия баланс на мозъка може да причини вариация от проблеми.

Въпреки това, многото срещи с хора-сенки при пълно съзнание и посред бял ден, не могат да бъдат обяснени с логически, научни доводи.

# 455
  • София
Хора, аз съм късоглед, спя без контактни лещи, вероятно затова няма как да видя такава сянка (минус 7 диоптъра), дори и да я има Simple Smile))

# 456
  • Deutschland
Преживявала съм сънна парализа, но без тежест в гърдите и без сенки с наметала около мен. Събудих се една нощ, имайки чувството че котешка лапа ме е стиснала за гърлото/ котки вкъщи няма, нито кучета/. Задушавах се и не можех да помръдна, опитах се да викам белким ме чуят, не се получи. Мислех че умирам и зачаках да видя ще умра ли наистина, когато изведнъж "лапата" изчезна и започнах да дишам нормално. Странното е че същата вечер, преди да заспя имах чувството че котка е легнала вляво от главата ми, но не можех да я видя. Каквото и да е, не искам да го преживявам повече Peace

# 457
  • Кьолн
На мен вече няколко пъти ми се случи нещо странно.Съпруга ми работи до 10 вечерта,но докато се прибере става 12. И една вечер стоях в хола на компютъра и го чаках.беше тихо и аз се наслаждавах на тишината.И изведнъж чувам вкарване на ключ в ключалката.Винаги се чува таво щракане дори и през деня,но през ноща е силно.помислих си че се връща съпруга ми и станах.Нямаше никой.Уплаших се и сложих резето.Няма как да е крадец защото във входа живеем само 6 семейства  и входа се заключва.Помислих си ,че ми се е причуло като мина време.Но на другата вечер пак го чух.След няколко вечери пак.Споделих със съпруга ми и той смята ,че изживявам нещо като дежа вю.Че усещам нещата преди да са се случили.Но аз не мисля.Вярно имам развита интуиция, но чак дежа вю.Честно ви казвам вече ме е страх когато заспят децата от тишината и от този шум.

# 458
Бях си в нас един ден сама. По едно време чувам, че водата в тоалетната се пусна. Умрях от страх и не можех да се помръдна от ужас. Бях съвсем сама. Обадих се на мъжа ми и дойде. Той отвори вратата на WC-то ,но нямаше никой. Там бяхме на кватрира. Много по-късно разбрах от съседките, че този апартаменне бил на една оперна пеица, която е починала от задушаване.
Напрааааво се изнесохме!!!

# 459
  • Gotham City
И на мен ми се е случвало подобно нещо, с ключа.

Една вечер, късно, към 23:00ч. сигурно, навън буря, мъжа ми наряд, аз си седя в хола на лаптопа и си пиша с една приятелка, както съм седнала срещу мен коридора и съответно входната врата. По-едно време чувам някакво като бутане на вратата, все едно някой се оптива да влезе, дори като погледнах ключовете, които си ми бяха в ключалката на вратата още се клатят, взех ножа (не кухненски, имам си такъв остър, дето се затваря) и отивам смело към вратата, поглеждам през шпионката няма никой във входа, но лампата в стълбището пусната, чух асансьора преди това, че се движи и спря нагоре по-етажите. Та докато се движеше се случи това с вратата. Не мога да звънна на мъжа ми, не знам дали няма проверка, а ако има, той няма право да има и телефон в себе си. Пиша на приятелката ми какво е станало, а тя се подготвила да звъни на 112  Laughing не звъня де, казах и, че няма смисъл. Интересното е, че имаме решетка на вратата, която аз, когато бях сама си я заключвах

# 460
И на мен ми се е случвало подобно нещо с външната врата. Около 23:00 една нощ някой дръпна рязко дръжката надолу. Бяхме си всички у дома и мъжът ми веднага погледна през шпионката. Във входа беше тъмно. Отвори вратата набързо и изведнъж нещо дишащо шумно и рунтаво се блъсна към нас с все сила. Така ни се изкара ума, че веднага затворихме вратата за секунда. После отворихме отново - кучето на съседите  избягало и поискало да ни дойде на гости. Голям лабрадор (ако не греша), доста палав и недресиран.

# 461
  • София
И на мен ми се е случвало подобно нещо с външната врата. Около 23:00 една нощ някой дръпна рязко дръжката надолу. Бяхме си всички у дома и мъжът ми веднага погледна през шпионката. Във входа беше тъмно. Отвори вратата набързо и изведнъж нещо дишащо шумно и рунтаво се блъсна към нас с все сила. Така ни се изкара ума, че веднага затворихме вратата за секунда. После отворихме отново - кучето на съседите  избягало и поискало да ни дойде на гости. Голям лабрадор (ако не греша), доста палав и недресиран.
Joy Joy Joy много сладко!

# 462
  • Gotham City
Ох да ви се оплача.
Легнах си снощи и си чета неща, мъжа ми и той легна малко след мен, заспахме си. По едно време се събуждам от включения телевизор в хола, ама и доста увеличен, или така ми се стори, заради тишината, не знам. Обръщам се, гледам го благоверния си спинка и не отчита хич, да ама мен ме е шубе да отида в тъмното да го изключа, повъртях се, повъртях се и тактично го събудих и го сръчках да ходи да го изключи. Беше 2:45 през нощта. Как се е включил сам идея си нямам

# 463
При нас телевизора и пералнята се включват с идването на тока като е прекъснал за малко.
Ние пък снощи си лягаме и както обикновено слушаме как свирят щурците. Обаче чувам един зад телевизора. Казвам му на ММ къде е, той много не ме отрази. Вика ми нищо нека си свири  Crossing Arms Станах и беше точно там къде си го представих. Хванах го с един плик и го пуснах навън.
Има ли поверие за влязал щурец?  Crazy

# 464
  • Gotham City
При нас не се включва нищо само, поне до сега  Mr. Green иначе да речеш, да е спирал тока докато сме спяли. Не знам, не си го обяснявам като нещо свръхестествено, но ми се видя странно

Общи условия

Активация на акаунт