Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои десерти бяха популярни през 70-те и първата половина на 80-те години?
Кои предястия бяха популярни по това време?
Кои ястия бяха популярни през този период?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои десерти бяха популярни през 70-те и първата половина на 80-те години?
През този период популярните ястия включват пълнени пържоли, печено пиле в кафяв плик от плод-зеленчука, руло 'Стефан', салата 'Снежанка', пълнени яйца, рулца по чешки, печено месо с маслена крем и десерти като крем 'Дипломат', торта 'Гараш', торта 'Добуш ', кремове-желе, ганирано със сметана от разбити белтъци и черешка от сладко, дамски каприз, сладкиш с белтъчна глазура, шахматна торта, сладки калции , баварско кремче, сладкиш "Негърче", дунапренена торта, салам от бисквити, торта с бишкоти , лондонски квадрати, крем карамел и вафлички с карамелен пълнеж. Освен това имаше много други популярни десерти като желирано кремообразно сирене, сладкиши „Негърче“, ореховки, целувки, сладкиши с орехови платки и маслени кремове.
-
Кои предястия бяха популярни по това време?
-
Кои ястия бяха популярни през този период?
-
Кои предястия бяха популярни през 70-те и 80-те години?
-
Какви предястия бяха популярни на сватбите през 80-те години?
Благодаря Пина

. Като завършила УПК (някой може и да знае какво е това:lol:) по кулинария в далечната 1985 година имам и запазена тетрадка с рецепти, които готвехме. Помня картофени крокети, кюфтета зрази и тем подобни. Кремът дипломат присъстваше също, естествено. Понеже от 25 години съм вегетарианка, някои рецепти съм ги забравила като алгоритъм, но съществуват някъде записани. Аз обичам все още да правя десертите "Саломе" и "Агнес", когато имам търпение. Правехме с приятелки (първи кулинарни опити) грис-халва и пица, както и мраморен кекс. Майка ми правеше един крем "Сън" в чаши за шампанско с карамелизирани орехи на дъното, но това е рецепта от 70-те години
, както и "винени" пържоли. Стари спомени, по принцип от години готвя по съвсем друг начин...но темата е интересна и може и да си припомня нещо и да науча нещо ново.
Ако на някой му попадне, ще се радвам да я сподели.