Македония 2015

• 60 182
  • 335
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Не е нужно да имат бележка, може и онлайн да ги прияват в полицията, аз само така регистрирам мъжа ми и детето

# 151
Ние се върнахме преди 2 седмици и ми направи впечатление, че заведенията им са по-скъпи от нашите.....особено алкохола. ММ е вегетарианец и освен тавче гравче и салати-друго не му предлагаха, та сядахме, обикновено на пицарии-там поне има постни пици и паста.

# 152
  • София
Ние се върнахме преди 2 седмици и ми направи впечатление, че заведенията им са по-скъпи от нашите.....особено алкохола. ММ е вегетарианец и освен тавче гравче и салати-друго не му предлагаха, та сядахме, обикновено на пицарии-там поне има постни пици и паста.

в кой град сте ходили? Аз такова нещо там никога не съм усетила ( аз съм родом от Македония) и всеки път се кефим колко малко сме похарчили в сравнение от София, последно бях там уикенда, виж за постните си права, в Македония мръвка се яде, важи девиза : "чушка пушка не държи" Simple Smile

# 153
В Скопие, Струга, Охрид и Битоля. Екскурзията беше 4 дни, но ни стана тегаво, та отскочихме и до Албания, която просто ни очарова. За Македония са много 4 дни. Сядахме на доста заведения, никъде не видях бира под 4 лева и ракия под 4.50......шарската плескавица беше 8 лева, пъстръмката беше около 80 лева порцията, другата пъстърва беше 470-500 денара. Това, обаче, което най-много ме отблъсна е адската мръсотия.

# 154
  • София
аз съм от Струмица, тук цените са ниски, храната е истинска, мърсно абсурд. Цяла Западна България идва уикендите в Лебеда и Шалом, петък на границата имаше над 50 коли които идваха на гастротуризъм. В Западна Македония не съм ходила отдавна, но те винаги са били лоши и стиснати домакини, искат от малко да печелят.

# 155
Ами честно казано и отношението им към нас не беше особено дружелюбно. В Охрид е приятно, но за 1 ден. Иначе по заведенията там е доста по-скъпо от София.Честно казано досвидя ми да дам 80 лева за една порция риба. Предпочетох да си напазарувам фалшиви бисери, уж от охридската рибка.......поне са красиви. Но не мога да отрека, че на алкохол са големи майстори македонците. И ракията и бирата и виното бяха много вкусни. Дори купих и за себе си и за подаръци ракия и вино.

# 156
  • София
Не се и съмнявам че не са били на ниво като отношение, и в Струмица се случва да седна в ресторант и да дойде сервитьор, без меню и да ме пита какво искам, всеки път съм в шок... А Охригани явно са вдигнали цените след отлива на туристите, след като Македония получи правото да пътува в ЕС без визи, хората предпочитат да отскочат до Гърция отколкото да ходят в Охрид.

# 157
направо ме стресирахте...с описаното отношение и цени....още повече че пътуваме към западна Македония. ММ има някакви впечатления от Скопие ,но по скоро оная част от града /не знам квартали /около пътя за Косово. Тръгваме рано рано на 12.09 .Вече споделих нашите планове...Надяваме се да останем с по-добри впечатления...Аlinnna би ли споделила за Албания - време за път , какво посетихте , какво бихте препоръчали - ако нещата в Охрид  не са благоприятни- поне да отскочим до Албания за 1 ден.
Маце моля да опишеш по подробно относно тази бележка за настаняване...ние ще нощуваме 1 вечер в Скопие и 2 вечери в Охрид - в апартаменти . Какво точно трябва да направим?
И последно ако купим бутилки алкохол за подаръци би ли имало някакъв проблем на границата с Гърция?Още повече че след това трябва да ги внесем и в България..

# 158
  • София
Не е чак толкова фатално, просто е по балкан стайл.
Вие в хотел ли ще спите? Колко дни ще сте там? До 48 часа няма нужда да се регистрирате, ако сте в хотел те ще ви регистрират

# 159
Не е чак толкова фатално, просто е по балкан стайл.
Вие в хотел ли ще спите? Колко дни ще сте там? До 48 часа няма нужда да се регистрирате, ако сте в хотел те ще ви регистрират
няма да сме в хотел- в апартаменти ще сме. В Скопие една нощувка -явно няма проблем , но в Охрид -две нощувки.Та въпроса е при това положение ние трябва ли да предприемем нещо?
А за прословутата ракия или вино /за подарък / при излизането от Македония в Гърция дали ще имаме проблеми....или трябва да търсим друг вариант за подарък?някакъв специалитет или ?......от Гърция съм носила зехтин , от Румъния страхотни пушени специалитети, от Турция-там сме били мноооого пъти- та оттам  каквото ти дойде наум-естествено без алкохол  и съм нямала абсолютно никакви проблеми....Просто вече за нас и приятелите ни вече отмина времето на сувенирите и разните му там дреболии и искаме да подарим нещо типично за страната, а общо взето като се съберем след екскурзията си е събиране на маса..

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 09:33 от tky

# 160
  • София
За вина и ракия препоръчвам на Тиквеш, ракията е Жълта Ракия така се казва, вината Александрия е много хубаво. Не мисля че за 1-2 бутилки ще правят проблем.

За линка за регистрация чакам майка ми да ми го изпрати ще ви го пусна да го има тук, по принцип собственика на апартамента трябва да може да ви регистрира, иска се само адрес,1 мин работа е

Ето го линка : http://moi.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=1&tabid=437

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 09:56 от Мацето

# 161
Flowers Hibiscus
За вина и ракия препоръчвам на Тиквеш, ракията е Жълта Ракия така се казва, вината Александрия е много хубаво. Не мисля че за 1-2 бутилки ще правят проблем.

За линка за регистрация чакам майка ми да ми го изпрати ще ви го пусна да го има тук, по принцип собственика на апартамента трябва да може да ви регистрира, иска се само адрес,1 мин работа е 

Благодаря предварително Flowers Hibiscus

# 162
  • София
Редактирах горе поста с линка в него
Blush

# 163
Да, тиквешката жълта ракия и виното Александрия са разкошни. Аз си взех от Албания и коняк Скендер бег....Нас изобщо не са ни притеснявали на границата, но ние бяхме група с автобус. Пък бях помъкнала и сирене от Македония, че много ми хареса.
В Албания бяхме в Елбасан и Тирана, но основно на покупки-стоките им са предимно италиански и много качествени.....така, че не остана време за забележителности. Срам-не срам, ама и помъкнах домашен зехтин 3 литра и маслини, направени от бабички в домашни усложвия-направо разкош.

# 164
Вече надявам се съм въоръжена с необходимото инфо - всички организационни работи ги върша аз - затова бях толкова любопитна:blush:  Още веднъж благодаря за отговорите Flowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт