Искам да кажа ... (21)_26.01-01.02

• 56 747
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Привет от мен! Чак сега се включвам, но си имах приятелче на гости, помотахме се насам-натам, а после докато приспя зверовете, пък докато ви изчета....
Жаки, дано бързо да се оправи малката и без повече болести тая година! Казах!
Моята Емма вече от 2 дни не кашля изобщо. Просто не мога до повярвам, три месеца бухаше горкото - ту по-слабо, ту по-силно, ту влажно, ту сухо.... най-после е тихо.... сега остава и аз да спра с кашлянето и идилията ще е пълна. Пих онзи ден сок от черна ряпа - много помагал срещу кашлица. Мисля, че без малко щях да почина от тая гадост, обаче като че ли имаше ефект. Събирам сили да накарам мъжа ми да ми купи още 2 репи и да ги глътна и тях.
Днес докато се мотахме с дружката, най-сетне успях да си купя хубави метални купички за крем карамел. Утре ще забъркам, че сега нямам достатъчно мляко, а ме мързи да сляза до магазина. Сега ще правя мъфини с марципан - добре че намерих такава рецепта. Тая гадост - марципана, не я яде никой вкъщи, но аз понеже все току прочета някъде, че истинският марципан е много вкусен и полезен и правя опити да го пробутам на някой от домашните. Естествено никой не ми се връзва и имам 3-4 опаковки. Сега ще оползотворя поне 2 от тях.

# 631
  • В Космоса
Белла, няма такава опасност. Харесваш си свободни неща, а който си е харесал го отбелязваме, че си го е запазил.  Peace

Елит, ами разказвай всичко! Grinning Къде бяхте отседнали? Ние ще сме на хотел "Три буки".

Корделия, каза ми го едната потребителка, а и индириктно ми го показаха няколко други. Wink

# 632
Отивам на лов за аватари   animal037

# 633
Onna-bugeisha, нали знаеш, че от ряпата се приемат по няколко лъжички през няколко часа? Не всичкия сок наведнъж!

Аз пък много обичам марципан. Не го правя нищо, така си го ям.  Flutter

Ох, спи ми се нон-стоп. Все не мога да накарам децата да си легнем по-рано от 23ч. После кучето ме буди към 6-6:30. По цял ден се прозявам.
А навън последните дни е от-вра-ти-тел-но. Дотегна ми вече това мрачното и калното време.

# 634

Искам да кажа,, че никой не ми отговори купувате ли си и как се справяте с кокосовите орехи...Само Жаки, ама нейната е лесна, поне за кокосите няма да я мисля Joy Joy

svetal4o27,неотдавна в предаването "Бон апети"Стоян Сейменски показа нагледно как се отваря кокосов орех.Пускам ти клипчето и се надявам да ти помогне
http://www.bonapeti.bg/recepti/Otvaryane-na-kokosov-oreh/

# 635
  • София
Onna-bugeisha, нали знаеш, че от ряпата се приемат по няколко лъжички през няколко часа? Не всичкия сок наведнъж!

Да, да, аз не наведнъж. То е невъзможно да го глътнеш на веднъж това отровно люто чудо. От една ряпа изцедих към 200 мл сок, подправих го с мед и го изпих за 3-4 часа

# 636
  • някъде ... тук ...
Акаша,
Скрит текст:
ние все там отсядаме. Хвърлили сме око и на хижата, но все няма места като се обадим.
Иначе Буките са непретенциозни и евтини. Последният път ни изненадаха с добра кухня, преди не беше. Дано са свършили ремонта на басейна. Приятели ходиха в Лима - казват, че им харесва повече от Трите буки. Не сме били там. Наоколо има къде да се разходи човек, да се пързаля, да кара ски и борд. Природата е много красива.
Скривам го, да не досаждам. Все пак има и ЛС за повече Simple Smile

# 637
  • София
Хмм, а кой изобщо е измислил даването на Нурофен при пристъпи?
Каква е ролята му и ползата?
Естествено, че не се дава конкретно против пристъпите, а против температурата, която обикновено ги съпътства, когато са предизвикани от вирусни бронхити и въобщевирусни заболявания. Аз пък не разбирам мнението ти защо трябва непременно да се дават антихистаминови препарати, когато спазъмът не е на алергична основа.

# 638
Жаки, застраховката ви би следвало да покрие разхода. Тези пристъпи при малката приличат на алергични. Спри и цитрусите, ако и даваш такива (бананите са цитрус също).
Много е гадно да си на почивка с малко дете, което е болно.
За кашлящите - в Австралия този вирус дойде преди 6-8 месеца. много е дълго възстановяването. В офиса всички кашляхме месеци наред.
Недоспала съм, защото имаше страшна буря и се събудих в 2. Отивам да си лягам сега, защото  утре ме чака куп работа.

# 639
  • В Космоса
ЕлиТ,  Hug. Ще дам и аз отзиви като се върнем.

# 640
Onna-bugeisha , аз знам, че по друг начин се приготвя сока от ряпа, но може и по твоя сигурно - издълбава се дупка в ряпата и се пълни с мед/ захар, след някой час тя започва да се пълни със сок и се пие от този сок.

belinda , при кашлици се предписват антихистаминови препарати, защото те подпомагат спадането на отока на тъканите /на гърлото в случая/ и по този начин улесняват дишането. Нищо, че не е алергия.

# 641
  • Пловдив
След разстройството, яйцето на око с гарнитура,

Joy Joy Joy
Определено си пропуснала темата, когато ги обсъждахме тук, във форума. И по-цветисти сравнения имаше Simple Smile

# 642
Янтре, а ти само големи чайници ли събираш?

# 643
  • Пловдив
Янтре, а ти само големи чайници ли събираш?
В какъв смисъл големи? newsm78

# 644
Ами височки ми се видяха, имам един малък, може би половин литър, такива събираш ли?

Общи условия

Активация на акаунт