Фолклорни фестивали в България – разкази и впечатления

• 25 723
  • 97
  •   1
Отговори
# 60
  • Враца
То традицията си е хубава, но като няма добра организация...

Ето, в Перник е направено да се хареса на всички- има и достатъчно място, за да се редят и да гледат хората, има и две сцени с различна тематика на представленията, има и базар с автентични стоки и храни, има и кът със скара-бира, тип "панаирна храна", има и кът с типични панаирни сергии.
Ако в Широка Лъка не е добра организацията, губят само те. Към такива мероприятия има интерес. Самото населено място Широка лъка е много по-интересно и подходящо за провеждане на фолклорен фестивал от този тип, но по този начин те отказват тези, които са отишли веднъж, да отидат следващ път. А така си гонят туристите, които, отивайки, ще похарчат пари в града, ще ползват нощувки, ще разгледат музеите и т.н.

Мерси за инфото!

# 61
  • Тра-ла-ла
Трън в Очите, права си Peace Казаха ми постфактум, че на празника винаги било така. Факт е обаче, че селото беше пълно. Имаше много гости слезли от Пампорово. А явно на хората от близките населени места не им прави впечатление и са дошли за калабалъка Whistling

# 62
Ние, хората от близките населени места не ходим от много години на Песпонеделник в Широка лъка, заради гостите, които правят калабалъка  Whistling

# 63
  • Русе
Здравейте, бихме искали да посетим нестинарите на 3-4.06 в с.Българи,  но къщите, които се предлагат за нощувка в селото са много малко, а като гледам снимки от предходни години хората, които посещават празника са много. Ако има някой посещавал този празник, как си организирахте нощувките, горе-долу до колко през нощта продължават танците и докъде би било удобно да се пътува след това?

# 64
  • Враца
Здравейте, бихме искали да посетим нестинарите на 3-4.06 в с.Българи,  но къщите, които се предлагат за нощувка в селото са много малко, а като гледам снимки от предходни години хората, които посещават празника са много. Ако има някой посещавал този празник, как си организирахте нощувките, горе-долу до колко през нощта продължават танците и докъде би било удобно да се пътува след това?

Аз не съм била, но преди години една приятелка ходи, като беше на ранно море на Царево, и беше отскочила до село Българи. В нета пише, че е на 17 км. от Царево. Не е никак далече.
Имайте предвид, че в Царево има и къщи само с нощувки /за този период има и буквално за 20-30 лева на стая/, и хотели ол инклузив, така че можете да съчетаете нестинарите с едно моренце в началото на сезона.  Grinning

# 65
  • Русе
Трън в Очите , благодаря за отговора, изобщо не ми мина мисъл за Царево Embarassed Embarassed Embarassed

# 66
  • Враца
О, нищо, радвам се, че съм помогнала! Hug

# 67
Едно предложение за тази седмица - Боженци :
http://bojentsi.com/novi-partnori-i-uchastnitsi-v-evropejskite-d … enite-zanayati-5/

# 68
Някой с по-подробен разказ за Гела? Надъхайте ме малко  Laughing

# 69
Фестивали и събори в Родопите през 2015 година

http://erodopi.eu/%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0% … 015-%D0%B3%D0%BE/

# 70
Който е наблизо ... http://www.smolyandnes.com/150-chevermeta-prigotvyat-za-praznika-v-zlatograd

аз късно го видях

# 71
  • Тра-ла-ла
Фестивал на дивите цветя в Родопите - общ. Смолян, 20-28 юни 2015
Скрит текст:

# 72
Привет!
Няма движение в темата Sad ...
Направих резервация на хотел за "Сурва". Дано тази година успеем да отидем  Simple Smile

# 73
  • Враца
И ние се надяваме пак да отидем, макар и без преспиване, за един ден. Дано да не ни мине котка път. Grinning

# 74
Прибавям международния фолклорен фестивал в Пловдив. Провежда се всяка година края на юли-началото на август. Продължава една седмица,участват състави от различни страни. Всяка вечер от 18ч. играят на открита  сцена пред общината,после правят дефиле по главната и от 20ч. играят на сцената на  античния театър.Всяка година сме там.

Общи условия

Активация на акаунт