С уредите на изплащане също - защо да затворя пари накуп или да ги събирам постепенно с месеци, щом мога да го взема без лихва на изплащане? Какво значение има, щом мога да си го позволя? Не схващам. Посочете ми една логична причина защо примерно да дам 700 лв. за миялна днес и да не мога да ги ползвам като оборотни, вместо да я взема на изплащане, да ми пести вода през всичките тези месеци и да дам сумата на части. Или да отделям същите тези суми "под дюшека" и да хабя яко вода, миейки на ръка?
Ти, имаш бизнес, на теб ти трябват оборотни средства.
Моят доход е константен за годината, от трудови доходи. Ако ги купя на изплащане, оскъпяването за мен е разход на годишна база. Ако тези 700 лв ги вложа в нещо, от което да спечеля повече отколкото лихвата по изплащането ще съм на плюс и тогава ще купя стоката на изплащане. Ако обаче не инвестирам в нищо, то тогава нямам сметка да влизам допълнително в разход. Друг е въпросът, че всеки има граница на възможностите си. Сумата от 700 лв. не е необходимо да я събирам няколко месеца, тя ми е по възможностите в рамките на месеца да си купя нещото, така че още веднъж се обезсмисля оскъпяването с купуване на изплащане.
Loriyn... аз пак да кажа, че не всичко е пари... Понякога с кредита не пестиш пари, но пестиш време, нерви, други ресурси.
Да кажа и аз - не говорим за клиничните случаи, които в крайна сметка не са толкова голям процент.