НОЕМВРИйче ходи и се смее,бърбори и лудее!

• 56 923
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Страхове имам свързани със здравето. Работата и мен малко ме притеснява, но съм позитивно настроена,  някакво вътрешно спокойствие, че винаги ще успявам да се справя. С отговорностите за детето също нямам притеснения. С ММ и ние се караме на периоди и си мисля, че ми писва много. После сме добре.  Но не ме е страх, знам, че и да се разделим някой ден, ще се справя. Но се обичаме, просто трябва да се научим на някои неща. Само всички да сме здрави, най-вече детето. Май това ми е страха. И Калина да попадне в добро обкръжение, когато стане ученичка.  Живеем близо до училище и виждаам мн жестоки деца... ние като родители да сме здрави, за да отгледаме, възпитаме, изучим детето си. Да му дадем добър старт и нещо зад гърба му. Аз не съм първа младост, та затова се страхувам. Има и някои здравословни неща, не са мн сериозни, но започват...ии Калина да е здрава. Някои хора около мен си мислят, че се вторачвам прекалено много.  Но накрая излизам права...последното-миналата седмица детето имаше хрема за 1 ден. Два дни нищо. После вдигна Т 39 два пъти. С панадол спадаше.  След нея Т 37,3. Общо Т  2 дни. След два дни се появи обрив по тялото. Всичко започна на 12 ден от ваксината за шарките.като спря Т нашите ми викат,  че вс е отминало и да си ходим навън и т.н.мн съм се вживявала. А тя не спеше хубаво след температурата.  Усещах, че нещо не е наред все още. А те ме гледаха малко... Е като се появи обрива млъкнаха. Беше неделя. Ходихме в една частна поликлиника, попаднахме на докторка малко ку-ку... било или от ваксината,  или алергия към нещо или... Я по-по-добре отидете в инфекциозна б-ца, че е "завъртян" случай.  10 пъти ме пита едно и също, не помнеше, че вече е питала и т.н. На друтия ден в понеделник при педи. Каза, че кара шарка Розеола. Не от ваксината. Розеолата е по-рякдо срещана, не е опасна, сама минава и боледуват деца до 36 месеца. Някои български лекари твърдят, че няма такава.  Почетох в нета, отговаря на симптомите. Та така изкарахме Цветница. Бях купила поличка на цветя по случая на нашата именничка Калина, бяхме поканили малко гости. Ноооо не ги приехме.подарихме подаръците с баща и. И го отбелязахме тримата и кучето. В този ред на мисли, със закъснение Честит имен ден на всички, малки и големи! И на празнуващите Велик ден.
Към всички: бъдете здрави, волни, щастливи, обичащи и обичани! Пожелавам на всички ни страховете да изчезнат, за  не пропускаме хубавите моменти! трудности ще има, но да ги преодоляваме трезво и решително!
Спирам да пиша, че стана роман...

# 511
KuKumqlka, благодаря ти  Hug. Дано и при вас с ТМ нещата да се оправят, ние също ту сме добре, ту по-зле, има такива периоди. Не се притеснявай и за Димана, сигурна съм, че всичко е наред.
evropa, много неприятно, радвам се, че вече е добре Калина. По описаното май и ние я изкарахме, тогава Стефчето ми казваше, че е Розеола, май наистина е било така, нашият доктор отрече, било алергия за обрива, ама точно както си го описала по същият начин протече всичко, само, че и зъб изби й педи каза, че било от зъба, а обривът заради едни лекарства, които аз пиех, ама явно пак е сгрешил  Rolling Eyes

# 512
  • Истанбул
Добро утро!
Кукумялка и Боряна не иска да повтаря нищо, нито животните, нито да повтаря нещо. Не иска и да играе на нещо с мен. С изключение на гонене, и целуване. Казвам го за да знаеш че не сте само вие. Пък и децата са различни, това е със сигурност период и ще отмине. Аз като гледам моята мома, тя всичко знае и разбира просто не иска да е папагалче. Казва си нещата когато тя си иска. Например коато мине кола понякога казава бууу, обаче питаш ли я просто те поглежда с един безинтерес, сигурна съм и че при вас ситуацията е такава.
Европа добре че Калина се е оправила. Майчиния истинкт е силно нещо!

# 513
Явно в БГ не различават Розеолота -то е не типична шарка даже я казват 6та шарка -тук веднага я разпознаха и ни обясниха ,че не е опасна .Даже док.показа за обрива по кожата как се разбира дали е от алергия -но нали съм леко зле с езика и не разбрах -но видях ,че опъваше кожата и нещо от рода ако няма обрив като се опъне НЕ е алергия .

KuKumqlka- това за повтарянето започва около 18м -24м -при някой като Никол по рано ,но аз си го обяснявам,че се събираме всеки ден с деца и тя от тях много повтаря .И тя не сяда да гледа книжки и да посочва животни -иначе знае как правят и казва като я питам и на улицата познава и кучето,котето и пи-пи(врабчето) и па-па и ме-ме (козичка) бяхме я водили да види дом.животни в нещо като мини ферма в Парк.

# 514
  • Пловдив
Добро утро!
Виждам че говорите за страхове ами какво да ви кажа страхлива съм си аз.Страхове много най-вече за детето.Ето го влезна в период на инат и налагане.Ако не му угодя и си удря главата където види.Аз в началото му се карах ,а то не трябвало.Притеснява ме какво човече ще възпитам и сега чета литература по въпроса.
Иначе и Емир не повтаря или по-точно повтаря,но на бебешки.Джумоли си постоянно нещо ,но нищо разбираемо за мен.

# 515
  • София
Благодаря ви, момичета!  
Кадроваче, докато търсих в нета касво пише за розеола, видях, че доста майки са се сблъскали с това лекарите да не я разпознават тази шарка или отричат съществуването и в практиката, незнайно защо. Така че, вашия педиатър явно е от тях. нашата док веднага я разпозна, нямаше колебание. Но тази от частнята клиника изобщо не я спомена. Даже мисля да и се обадя и да я осведомя. Че ако има друго дете с подобне семптови да се замислИ и да прочете това онова. Те лекарите в БГ с лека ръка предписват лекарства. Както и онази прехвалена доцентка Ковачева, гастроентеролог.  Даде веднага не съвсем безобидно лекарство за коремчето на Калина и се държа ужасно. Не го дадох и сама намерих причината, въпреки, че питах. Мн се ядосвам на безотговорността и непукизма на някои от нашите лекари...
пак се отклоних...
Зюмбюла,  и Калина се опита да си удря главата. Точно седмица преди това братовчедка ми имаше същия проблем и почетохме с нея по темата та бях подготвена. Решението е да не разбират децата, че това поражда в нас някакво притеснение и че няма да получат по този начин, това което искат или внимание. Но когато вече са разбрали е доста по-трудно. Аз при нежелано поведение /гледам да не обявявам всичко за нежелано ховедение, а само най-съществените/ го прекратявам като я взимам, клякам на нейното ниво, държа я на разстояние от мен с протегнати напред ръце и твърдо,  но се старая спокойно /това ми е усилие.../ обяснявам защо не е приемливо така. Искам да ме погледне, а тя не иска и гледа настрани, душичка малка.разбира, че не приемам това поведение. После я оставям и се отдалечавам. Обикновено работи, ако не и се спи, не е гладна или мн изморена. Тогава си е доста раздразнителна, но вече знам. Като я оставя обикновено идва и започва да вика мило "ммамо, мамо" и да ме гали. Аз я гушвам и томахавката е заровена. Не знам дали е правилно така. Четох различни мнения, книги и стигнах до този вариант.  За сега е ок. Надявам се, че не я подтискам или обиждам по този начин. Искам да я науча на някои правила, но с уважение, за да се самоуважава и цени самата тя. Деликатна работа...

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 13:05 от evropa

# 516
Европа ако ти не я осведомиш тази от частната клиника май аз ще го направя като я посетя.Като гледам има хрема от вчера... Или може да си го лекувам сам и да се справя по добре.

# 517
  • София
Джудже,  ти знаеш коя е клиниката. Там има и МНОГО свясни лекари. Затова отидох там в неделя. дано не ти се налага!  Hug

# 518
Да се включа и аз по темата за страховете .Имам и то в изобилие. Страхувам се за детето -  за здравето му, за това дали съм добър родител, дали му давам правилния пример, дали разбира колко много го обичам, дали пък не го разглезвам много. Страхувам се,че няма да мога да намеря баланса на нещата.
Страхувам се дали ще си намеря работа след края на майчинството. Аз по принцип не искам да  пускам малкия на ясла, но много често  като го спомена се започва един разговор с родителите ми, които ми казват,че няма да се справяме с парите, че заради това ще се караме с ММ и разни подобни. И започвам да се шашкам съвсем. А аз усещам,че нито малкия ще е готов , нито аз за ясла. Струва ми се,че като стане на  ще ни е по-леко и на двамата. Постоянно ми се намекват разни неща.
Другата ми болна тема е,че аз готвя на малкия, но постоянно ми се повтаря,че заради това няма да яде като тръгне на градина,че няма да е свикнал на обща храна.че се вманиачавам и т.н.
И оттам ми се пораждат още една камара страхове - дали пък не му вредя в прекалената си обич и загриженост?!
Извинявайте,че пак се оплаквам,ама май няма на кого друг да кажа...

# 519
: iiiveto___-относно яденето в ДГ ще яде -те там си гледат едно от друго и копират пък и гладно не се седи ,четох ,сега ще се дава повече млечни и плодове в ДГ и подобряват храната дано е вярно .
Аз съм казвала и преди до 4г ще си я гледам у дома.А въпроса мже би трябва да си го решите с таткото двамата моя съпруг споделя моето мнение .Иначе на едната ни приятелка детето тръгна на ясла -така са преценили искат да се социализира от рано -то е май 2013г -плаче не му харесва и се разболява често ...,но тук са почасови и те го оставят за сега по 1ч и мислят най-много да са 4часа 3пъти седмично -детето няма да спи там на обяд си го прибират .Според мен най-добре е да се решава от родителите и да се гледа и интереса на детето -то парите все не стигат  Simple Smile

# 520
И аз споделям твоето мнение ,Стефи. В България е прието,че детето трябва да ходи на ясла и всеки мислещ различно бива гледан странно. Имам усещането,че всички около мен си мислят,че не искам да го пусна на ясла,защото не ми се работи и това ме тормози. Единствената причина , поради която не искам да го пускам е,че много боледуват децата по яслите и имам нагледен пример от приятелките ми. Но ММ, родителите ми, неговите родители не го разбират това. Трябвало да мине и през това,както всички други деца. А за мен това не е довод.

# 521
Да ,и моята приятелка е против Вики да ходи ,но...таткото и свекървата от БГ се намесва ,че трябвало да ходи и Тя се предаде ,но все ни се оплаква от решението ,но ...съпруга и е твърдоглав  Simple Smile,от това страда детето и майката .Дано успееш да ги обориш и стане това което ти искаш и усещаш ,че е добро за Паруш  Hug

# 522
Благодаря, Стефи! Дано успея да убедя ММ,че това е най-добрият вариант за детето. За останалите сигурно винаги ще си остана неразбрана Simple Smile

# 523
  • София
Няма да я пускам на ясла, ако не аз, бабата ще я гледа до 3г, после на градина.
Ако трябва и неплатена ще взема, но на ясла няма да стъпи тя. А за хорското мнение- аз данък обществено мнение не плащам. Не ме интересуват, как искат да гледат. Не са ми вкъщи.

# 524
Iiiveto, не виждам нищо лошо в това да готвиш за детето си и да искаш да си с него, и да не ходи на ясла/градина. Аз също реших да остана вкъщи втората година, защото ми доставя огромно удоволствие да сме заедно. Работа ще има и след нас. Не знам, какво мислят близки и роднини по въпроса, защото не съм се интересувала.

Evropa, сподели, моля те коя е клиниката. Че дори и името на "лекарката", ако я помниш.

Великден ми е любимият християнски празник. Природата се събужда, всичко се раззеленява, цъфва. Украсила съм от една седмица вкъщи, а днес купих агнешкото, яйца, боя,салати, всичко. Козунаците само ще  купя в събота или в неделя. Надявам се и времето да е слънчево и топло, както подобава за Великден.

Общи условия

Активация на акаунт