НОЕМВРИйче ходи и се смее,бърбори и лудее!

• 56 922
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Аз не мисля, че вече е валидно това, че всяко дете трябва да  ходи на ясла. Напротив, напоследък все повече деца тръгват направо на градина. Сигурна съм, че част тези, които си пускат децата на 2г или по-рано, го правят защото им се налага да се върнат на работа (по финансови причини или за да не я загубят). АЗ лично исках да го пусна на ясла. Ако ще и само да опитаме, да видим дали ще му хареса, дали ще боледува и след това да реша. На  него много му харесва по детските кътове. Като го заведа, той влиза и въобще не ме поглежда повече. Аз го наблюдавам и обикновено въобще не се налага да влизам при него. Като си тръгваме винаги е голяма драма. Мисля, че и на ясла ще му хареса с другите деца. Няма да го пусна само заради бъдещото бебе живот и здраве. Не искам да носи болести на новородено. На ММ му казах, той не ми се бърка в решенията. Казва ми както си преценя така да постъпя. По принцип има една хубава работа, която ми предлагат някога евентуално, когато им отпуснат бройката. ММ ми подхвърли, че само да съм родила и мога да почна, а майка му да гледала бебето. Аз му казах твърдо НЕ. Моите деца аз ще си ги гледам както аз реша. Той е съгласен. По принцип постоянно ми повтаря колко добре гледам Дени и как той благодарение на мен е толкова добър и умен. Аз и от там имам самочувствие. А и всички около нас не могат да се оправят с децата си. Или някоя баба е 24 часа с тях, или ако няма такава възможност тотално са абдикирали от домакинските задължения. Така че той на мен копче не може да ми каже.

# 526
Най-тъпият страх, който имам е следният. Разболях се, хрема, гърло, кашлица, храчки, втрисане температура. Не смея да гушна сина си. Рядко го и пипам даже си дезинфекцирам ръцете, ако ми се наложи. Неща да го заразя.
Другите страхове... ох много, много са свързани са с неговото здраве, с финансите (тука е необятна темата), с квартирата (предстоящо местене на ново място).
Страхът от неизвестното.
Съгласна съм, че майки свекърви не трябва да поемат изцяло грижите за децата, особено свекърва  ми беше решила да му даде сок за възрастни марката май беше Капи не си спомням вече. Казах ѝ, че си има специални детски сокчета за тази цел. Само от този дребен факт ИЗОБЩО не искам да поверявам детето си в нейните ръце. Хубавото е, че тя живее в друг град и не се налага да прибягвам до нейната "адекватна" помощ.
Сега за Великденските празници ще ходим в провинцията, ама хич не ми се ходи като знам каква е напрегната обстановката, отделно цялата къща е натаена с дъх от цигарен дим, направо е пропита, подовата настила е мокет от абитуриентската на пра баба ми, банята се намира на два етажа по-долу. Изобщо условията са - без коментар. Ама няма как обещала съм, макар че изобщо не искам да водя детето там.

# 527
Днес сме на вън -времето е чудесно .И понеже тук сега има много ягоди -моето се скъса да яде -вчера е обядвала банан и ягоди и преди сън АМ  Simple Smile и сега от сутринта вика або-да(ягода).Даже на 19 април ще ходим на фермерски пазар за ягоди -съчетават го с вид празник на ягодата  Simple Smile.Хем се надявам да купим и по евтини 4-5кг да хапваме всички .Така ,че които е решил на пролет когато излязат домашните в БГ да знаете ,че се харесват от децата -и на моите приятелки децата ги харесват и от там съдя .

# 528
Леле, Стефи, така ти завиждам за времето. Тук днес пак е облачно и ветровито (уж за последен ден). Надявам се следобед вече да става да поизлезем малко.  
Ягодите, а и всички други плодове чакаме с нетърпение.
Боядисвате ли яйчица? Ние оставихме за събота, защото искаме да боядисваме на село навън и тогава времето ще е подходящо. Предполагам Дени няма да прояви интерес. Той пак ще тормози котките  Laughing

# 529
И ние днес сме си вкъщи,че навън си а е направо студено. Дано утре вече да се оправи и да хукваме да мерим улиците Simple Smile
Ние ще боядисваме яйцата в събота , че тогава ще имаме повече време и ще можем да сме всички заедно.
За ягодите - все още мисля да изчакам с тях.
Мисля,че малкият се обрива от коприва. Към лапад и спанак не съм забелязала подобни реакции.
Някой друг?
Бисквитка, и ние се оправяме самички във Варна. Нямаме баби и дядовци наблизо. За чистенето аз съм манячка и непрекъснато чистя. Simple Smile  Чистя си, готвя за цялото семейство, винаги е изпрано, изгладено и подредено вкъщи ( с изключение на играчките, но тях ми е приятно да ги гледам разпиляни Simple Smile ) ММ също отчита нещата, които правя , особено като вижда около нас какво се случва Simple Smile

# 530
  • Истанбул
Здравеййте и от мен! Ние днес боядисваме яйцата сварени са и след малко ги почваме.
И Боряна обожава ягоди. Изяжда по 5-6 на веднъж. И при нас излязоха преди 3 седмици. За съжаление днес не мога да се похваля с хубаво време. Духа и вали. Ние преди малко бяхме на вън, но за кратко. Явно днес ще сме си в къщи.
Не съм наблюдавала реакция от копривата. Утре пак ще готвя супа от коприва. Надявам се да няма проблеми тя преди когато съм приготвяла не я е яла с охота, но е опитвала и затова съм спокойна.

# 531
В събота ще боядисвам яйца и определено няма се старая много ,ставам рано и на бързо ги шаря и излизаме .
Утре сме планирали с една приятелка пикник в Парка -ще вземем храна за нас и обяд за децата ,играчки ...и мислим да поседим до 3-4 ч. количката с нас ,ако и се спи да дремне .Само като си помисля какъв ад е лятото тук -гледам да използваме сега докато може да се седи повече часове .
Коприва не съм давала -тук по полянката зад блока има -мислила съм да си бера ,то няма път коли ...хаха може да ми се смеят местните ако ме видят да бера  Grinning.

# 532
Днес ходихме по задачи и боядисването на яйцата съм оставила за събота.

Сложиха му последната 5-валентна ваксина и съм много горда, че не издаде нито звук при поставянето й. Отдавам го на факта, че го подготвих предварително, къде отиваме и какво ще му се случи там. Дори сестрата много се впечатли, че не разбра, кога да подаде лепенката куул пач на педиатърката  Laughing

От коприва и други зеленолистни не се е обривал до сега.

Споделям с вас сайт с идеи за детски игри, разделени по възрастови групи.

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 17:09 от Анонимен

# 533
  • На десетия....
Ние ходихме вчера на ваксина.  Докторката ни премери 9,600 и 79см . Аз от доста време се чудех дали е минала 10 кг.  Времето леко мрачно, но направихме разходка.
В събота ще боядисвам яйца, днес просто нямаше  кога. 
iiiveto___ най вече трябва да убедиш ТМ за това , което искаш, а на другите няма какво да се  обясняваш. Всеки знае най добре за собственото си дете.  Аз имам много спорове с ММ и със свекърите относно отглеждането на малката, но заявих ясно, че аз и ММ решаваме за това дете.  Свеки се пробва да върти интриги разни, но не и се получиха нещата.
Аз мисилих много преди да се върна на работа, но сега съм по пълноценна майка за Димана и не съжалявам. Бях изпаднала в някаква депресия и съм сигурна, че нямаше да свърши добре тази работа.
 И Димана дойде да се разпише  Joy , за сега ви оставям после ще пиша пак.

# 534
  • Истанбул
Здравейте, никой днес не е писал и реших да ви побутна. Боряна днес не и допадна отново маята копривена чорба. Но има и за утре. Ще видим дали ще си промени мнението.
Аз обмислям да си взема лятна количка и в този ред на мисли. Вие взехте ли си, или ще ползвате комбинираните си. Аз много се чудя, защото искам да е лека, но пък най-леките не са с падащ гръб и нямат подпора за краката. Вие какво мислите? Някакви съвети?

# 535
Аз съм с лятна от доста време -взех си евтина ,но има позиция за сън не изцяло легнало  ,и за краката е с подпора .Удобна е и както е известно аз доста си хайманосвам и не съжалявам за избора .Лесно се сгъва и за кола е супер .Има кош отдолу и ми върши работа и при покупки ,а и за играчки коит мъкна по паркове  Simple Smile и плажове .
Днес си направихме пикник -децата поиграха -парка беше пълен те нали са ваканция и деца...много.Моята посети и едни туристи и си изпроси мандарина -гладна няма да остане .

# 536
Здравка, аз съм с лятна количка. Всъщност имаме 2 - една хубава на PegPerego и една обикновена (май от Джъмбо). Дени е 13 кг и с двете ми е трудно. Бутат се трудно и с усилие. Като сложа и чантата и нещо в багажника - ужас. Съжалявам, че нямам комбинирана количка (продадох я) иначе бих се върнала на нея, а лятната да ми стои в колата. Така че ти препоръчвам, ако си доволна от своята количка и ако не сте често с кола, да не я сменяш.
Дени само да го смъкна от количката, започва да бяга неконтролируемо наляво надясно, сменя посоките, бяга на далеч и не се обръща. Направо е ужас. Чудя се кога ли ще започне да върви координирано и около мен. Ако продължава така със сигурност ще ми трябва количка за породени, а при тях все нещо ме притеснява. Най-ми харесва една на Jane, ама не е с помпащи гуми, а с 2 деца...Някой ако има наблюдения да сподели.

# 537
На моята приятелка детето е на 2г и 6м и си върви около нея -тс след около 1г може би и по рано  Biskvitka87.Определен си има разлика между дете под 2г и дете над 2г +-във всяко отношение е разликата -движение,говор,послушание .... Simple Smile

# 538
Аз имам 3 колички  Embarassed  Лятната ми е Косатото Супа. Ми удобна е, има пълно легнало положение, безобразно огромен сенник,  весел десен, амортисьори.  В допълнение само си купих борд/бъмпер и сега е чудна. От миналата година я имам и се двоумях между нея и макларан.  Ползвам различна количка при различните поводи. Днес бяхме цял ден навън и бяхме с комбинираната. Като излизам за по малко време взимам лятната, а самолетната рядко.

# 539
  • На десетия....
zdravka. аз имам лятна с  почти легнало положение и подпора за крачетата, има си и кош отдолу.  Сгъва се като чадър и седи в багажника на колата.  Ползваме я основно като пътуваме, защото комбинираната заема доста място.  Нашата комбинирана се бута по лесно, или аз съм и свикнала.  Така, че си прецени добре. Зависи и дали Боряна иска да се вози. Аз все по трудно успявам да кача Димана в количката.  За спане там и дума не може да става, голям инат това дете.

Общи условия

Активация на акаунт