НОЕМВРИйче ходи и се смее,бърбори и лудее!

• 56 916
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Стефи, Дени навън пие от бебешко шише, за да не вземе да се олее нещо. Вкъщи пие от чаша със сламка. Мислех да му вземам шише със сламка, ама той има толкова много шишета и чаши всякакви видове, а не ги ползваме. Повече съм решила нищо подобно да не купувам.

# 586
  • Истанбул
Стифи честито столче, със здраве да си го ползва Никол!
Относно чашата, ние имаме на Авент според мен е подобна на тази която ти показа. Нашата е като чаша само че при обръщане не пропуска вода. С клапа е в средата и когато детето наддигне да пие натиска с горна усна средата и тя пуска вода. От нашата чаша не съм съм много доволна. След като пие Боряна вода остава вода по края на чашата и тя я излива отгоре си без да иска. Освен това детето барзо схваща че ако натисне клапата и водата изтича, та пада и голяма игра. Освен това на Боряна никак не и е хубаво да пие вода от нея. Причината незнам каква е. И да добавя че моята мома може да пие и от нормална чаша и от сламка.Но Стефи както не веднъж сме говорили всяко детете е различно и на Никол може да и хареса. Ние в началото бяхме с  шише с гумен накрайник, после минахме на шише с пластмасов накрайник-страшно съм доволна (това го изгубихме) и аз от отдавна бях взела тази чаша, та сега след като изгубихме това с пластмасовия накрайник и двете се мъчим с чашата. Днеска или утре ще отида и ще купя или с пластвасов накрайник или със сламка. При мен праблема е че Боряна не ми казва че иска да пие вода и шишето винаги е на достъпно за нея място. Та едва ли ще взема със сламка.
Надявам се да съм била полезна

# 587
  • На десетия....
Димана пие от чаша с твърд накрайник. Всъщност от както я взех започна да пие вода. И тя като Боряна не си казва, че иска вода и я оставям да може да си я взима. Шишето е с клапа и тече само, когато има вакум. Марка Canpol не беше скъпо и аз го купих за проба, тя пък взе че си го хареса.

# 588
Принципно Никол си казва ду-да (вода) Simple Smile,ама и аз у дома държа шишето със сламка на достъпно за нея място ,пък навън тя си бърка в чантата на количката и си го взима .То и ние имаме и една чаша  Tommee tippee-с гумен накрайник и от нея може да пие и то затова и баща и ми отказа ,той като  Biskvitka87 вика стига чаши и шишета вече.
Ужасно много говори и повтаря днес научи сапун-пун и цвете -нещо като це-це звучи.Определено е във фаза папагал  Grinning

# 589
Здравейте, момичета!
За праха за пране - и аз пера все още отделно от нашите, но и на малкия и нашите пера с бебешки прах Simple Smile
За водата - ние сме с шише на Авент със сламка. Но може да пие и от обикновена чаша. Дори веднъж бях забравила да взема водата на Паруш и му купих 0,5 л бутилчица и си пи и от нея.
Здравче, и ние имаме тази чаша на Авент, за която говориш. Не е много удобна наистина. Много малко я позлвахме. Сега служи само за пиене на сок Simple Smile
Стефи, да си ползвате столчето със здраве.
И ние сме във фазата на повтарянето. Всеки ден казва нова думичка. Днес например се опитваше да каже трактор и да си казва името Simple Smile
Вече казва на колко е годинки ( на ина) Simple Smile))) Доскоро само показваше.
Паруш казва на цветето "тете" Simple Smile
За възглавницата - спи без възглавница. Бях накупила хиляда вида , но той много се върти и няма смисъл.Само му пречи.

# 590
Бяхме си вкъщи днес самички с дечко. Не ми издържаха нервите, взех му една погача и му направих прощапулника. С голямо забавяне, все нещо изникваше и го отлагах. детенце хвана апарата за мерене на кръвно.  Grinning
Иначе все още му пера дрехите отделно от нашите с неговият си прах за пране (течният Сано Максима). Даже си му мия бебешките съдове с бебешкото веро на Бочко.
След дълго мълчание пак "проговори". Пак си казва мама, баба, деде и дай дай. Най-важното е дай-дай според мен. С триста зора го уча да пие от шише с накрайник, ама вече си го търси. Мъча се много с гърнето, ама не мога да го науча, казва си като се наака, едва след като вече се е наакал, или се крие и разбирам постфактум.
Като цяло много добре ме разбира като му говоря, ама пуста реч.  ooooh! Мълчаливец като дядо си.
Освен бъбречните кризи, мизериите с хазяина (поуспокоиха се леко нещата), така зверски се разболях, че 10 дена не мога да се оправя, още кашлям като магаре. Вчера си изкарах акъла с моят дечко, защото му предрезгавя гласа, а това било много опасно при децата, та хайде спешно в Токуда. Биха му бетаметилпреднизолон (Орбазон -любимото ми животоспасяващо лекарство) и казаха на майка ми (лекар) да му бие, ако се наложи пак. Егати... И за това днес му пожелах на детенце "на добър път", та поне това, живот и здраве юни месец ще го кръстим (там ще е супер сложно, от една страна с намирането на читави кръстници, защото мм е супер претенциозен) и предусещам, че ще има голямо мрънкане от негова страна.  newsm12

# 591
Сиво облаче, ще си имаш лекар вкъщи  Laughing
На моят младеж му е пресипвал гласа 3-4 пъти до сега, но лекарката му е предписвала само калциев глюконат и се е оправял от него.
За кръщенето и ние много мислихме кой да е кръстник/ца и накрая леля му го кръсти, за което сме много доволни.

# 592
  • Истанбул
Сиво облаче, честит прощъпулник, много добър избор на професия  Grinning
Аз вчера и количка купих като тази
http://www.amazon.com/Maclaren-Quest-Stroller-Railroad-Stripe/dp/B00LUAVGRK
и шише на нук с твърд накрайник и вече има мир в къщи.
Та в този ред на мисли вече съм спокойна и доволна.
Днес при нас времето е много мрачно и вали. Сутринта си бяхме в къщи, ще видим следобед може и да излезем някъде да се разсеем.
Приятна неделя!

# 593
Сиво облаче, браво на Мони.
И нашето кръщене ще е юни. Вече съм почти готова с всички приготовления.
Криси пие от шише със сламка, оставям го отворено вкъщи и понякога сама си го взема, иначецси казва като иска вода с покашляне, още преди месеци така си го измисли и поне й разбирам, че вода иска Simple Smile.

# 594
сиво облаче -значи Симеон ще наследи баба си -лекар ще става  Simple Smile
Здравка -честито возило  Simple Smile -да се вози в него като истинска принцеса  Simple Smile
Сиво облаче- след някои месец с гърнето ще стане по -лесно -просто търпение .Никол все още не ползва гърне .
 iiiveto___- още един бърборко в групата Паруш  Hug
Вчера ходихме на празник (феста ) на ягодата -нарисуваха ягодка на бузката на Никол -имаше ягоди да се продават и различни неща от ягоди -сладко,ликьор,торти с ягоди ,букети с цветя и ягоди ,имаше изложба на детски рисунки на тема ягода  Simple Smile-много хора и музика .
После ходихме на РД на едно момиченце на 8г на приятел на ММ  -в една градина на открито ни почерпи пък децата играха на площадката към барчето.
ОХ,докато пиша -Никол вика акоо-махнах памперса и я сложих на гърнето -виждам,че стана ..и след малко виждам взе си метлата и парцала(играчки ) и поглеждам -като едно кученце  Grinning акала на плочките и решила да "чисти" -ето такова ми е диването  Joy

# 595
И аз се надявам с гърнето да става по-лесно. Дени вече понякога казва преди да ака, но като донеса гърнето започва да бяга или се просва на земята и не мога да го съблека и да го сложа да седне, та пак си ака в памперса. Онзи ден бях решила да оставя гърнето в стаята, за да свиква с него. Той по едно време го сложи пред тв ( където го слагам на гърне). Питах го и каза че ще сяда. Събух го, сложих го, той се изпишка и стана. Значи можелоооо. Сигурна бях аз, че ме разбира ама просто не иска.
Ние правихме кръщене миналия август. Бише много хубаво! Тази година задължително ще го отбележим с кръсницата, която вече има бебче.

# 596
Аз опитах няколко пъти на гърне, но плаче и става. Ще изчакам малко и пак ще пробвам. А може и директно на тоалетната, ще видим.
Вода пие от обикновена чаша вкъщи, а навън от малка бутилка от изворна вода.
10 зъба има, все чеше нещо, но нови не се виждат.
Около 10 кг е, със слаби крачета и голямо коремче. Долни дрехи трудно и намирам.
Много е палава, навън ми е доста трудно с нея. Няма страх от нищо, катери се като маймуна навсякъде.
Ние по Великден бяхме в Сандански. Обиколихме наоколо - Роженски манастир, Мелник, Рупите, и в Благоевград се поразходихме на отиване и връщане. Изкарахме си вълшебно. А миналата седмица се скъсах от мероприятия и сега съм настроена на вълна почивка.
Засега без количка не излизам, опитах няколко пъти, но не става.
Ягоди ще дам най-рано следващата година.
За яслата - аз ще съм си вкъщи до следващия април и ще си се гледаме до тогава. Но силно се надявам да я приемат наесен, защото за 1ва група е по-трудно с приема при нас. Може да пробваме да видим как ще и се отрази, според мен докато не се пробва не може да се каже как ще се чувства детето, ще боледува ли и т.н. А ако аз трябва да избирам кой да ми гледа детето със сигурност няма да го поверя на баба, леля и подобни, а бих наела професионална грижа, но това в моя случай, всеки си знае за себе си.

# 597
Zdravka, честито количка! Само хубаво време да имате от тук нататък  Wink

Изкарахме в парка до обяд, но беше ужасно време. Слънчево, със силен пронизващ вятър.
Снощи имахме неспокойна нощ, защото му излизат 6 зъба наведнъж. Видях ги сутринта, че са пробили и шестте, та се надявам на спокойна нощ довечера.

Аз бих се радвала на помощ от някоя баба да ходи да го взима по-рано от градината и да мога да разчитам, когато се разболее, но нямаме тази опция. Едната едва ходи, а другата е далече.

# 598
Здравче, честита количка! Да си я ползвате със здраве и да си правите много приказни разходки Simple Smile  Hug
Аз минавам само да се похваля,че днес ни беше първата подстрижка и Паруш се държа чудесно. Въобще не плака Simple Smile
На мен ми е мъчно за къдричките му, но пък сега прилича на момченце,а не на бебе Simple Smile

При вас как беше? Simple Smile

# 599
  • Истанбул
Благодаря ви!
Ние не сме водили Боряна при фризьор, аз съм я постригвала 3 пъти до сега, но по малко и по необходимост. Последно и постригах връхчетата малко от зад че косата и беше от бебе и се заплиташе много. Тя е с къдрички. Постригвам я след баня пред някакво филмче.

Общи условия

Активация на акаунт