Вече всяко ЮНСКО мъниче поздравява мама ту с юмруче, ту с ритниче! - тема 7

• 27 401
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Helsinki / Sofia
Добро утро и от мен! Някакви идеи как да пресека кашлицата, която отново почва да се активира? По възможност с някакви бабешки методи...

# 91
Diva , пробвай домашна ракия, зехтин и мед. Забъркваш по една  супена лъжица от всяка съставка , докато стане хомогенна смес и хапваш няколко пъти дневно с чаена лъжичка . На мен и децата веднага ни облекчава кашлицата .

# 92
Направо се учудвам и на това как може да ги оставяте да спят при вас. Ако са болнички, или имат нощни страхове е друго. Но детето трябва от малко да свиква, че това е вашето легло, а то си има свое. Естествено това си е въпрос на личен избор, възприятие и страхове. Имам близки примери, които не ми правят добро впечатление. Детенце 3-ти клас си спи на легло с майка си, и изпитва зверска ревност към баща си, когато таткото  само я погали или доближи. От бебче малкия си спи при майката и така до днес. Считам, че към тази тема с отделянето трябва да се подходи деликанно и навреме. Всеки чувства нещата по различен начин.Дано да се справя и напрактика с тази своя теория, като му дойде времето  Laughing Laughing Laughing
Нали си чувала лафът: "Преди да родя имах 1000 теории за отглеждането на дете, сега имам 3 деца и нито една теория" Wink. Та, така. Ние, със съпруга ми, практикуваме привързано родителство и съответно детето спи при нас. Плюсовете са много, дори не виждам нито един минус. От известно време дъщеря ни иска да се мести в нейното легло, но мн се отвива и не искам да си причинявам ставане на 30 минути и спане с 1 будно ухо, изморително е.
А за твоите познати: мисля, че те сами са си виновни. И то не става само с отделянето от леглото, но и с много говорене, обяснение. Аз пък познавам родители на момче, в първи клас е, което от бебе си спи в леглото, но е болезнено привързано към майката и неистово я ревнува от бащата. И двамата не правят нищо по въпроса, така че не спането в едно легло е проблемът в случая Wink.
Миналият път захраних по ЗВБ и давах цели парчета плодове и зеленчуци, сега пак ще действам така. Мн, мн против пюретата съм, независимо дали вносни, или български такива и дъщеря ми до годинката не знаеше какво е това купешко пюре. След това се е налагало инцидентно да купуваме плодово, когато не сме имали плод подръка, но да е изяла не повече от 10 за целия си живот досега. Та, в този ред на мисли, ще замразявам Peace.

# 93
  • Пловдив
Може би ще прочета края на миналата тема и началото на тази по-късно, но сега нямам много възможност.
Да се запиша.
Аз се разболях малко. Надявам се да се оправя. Кашлицата от понеделник, стана много силна, а сега ми се запуши и носа. Не ми дадоха сироп без лекарсдко предписание. за сега карам на Парагрип.
В понеделник и вторник общото ми състояние биваше и освен кашлицата ен се чувствах болна (отпаднала), но днес вече може би се чувствам така, а може би просто съм изморена и то не физически, а емоционално. Може би, би ми се искало да се поизлежавам в къщи и някой да се грижи за мен, но няма начин, защото утре ми предстои одит и трябва да го избутам някак, а просто не ми се работи.
Случи ни се и друго нещастие. В понеделник сутринта баща ми, който беше тежко болен от около 2 месеца почина. Не съм се натоварила много, царади това. Така се случва с болните хора, които страдат и няма как да им се помогне, а и в семейството ни за жалост нямаше много привързаност. Вчера бяхме и на погребение. Не се връзвам на историите, че бременни жени не бива да ходят. Може би наистина не съм от най-емоционалните хора. Мъчно ми е навярно, може би единствено, че не сме били по близки и често имахме конфликти и т.н. Каквото било... Гледам да не се товаря, заради бебето.
Сега трябва да се захващам за работа и дано да си оправя здравето и да не се отрази на бебето тази кашлица, освен че то горкото се тресе, като ... когато кашлям.

# 94
  • Пловдив
Аз също не бих желала бебето да спи в моето легло. Допряна кошара със свалена стена може, но не и в леглото при нас. Не искам аз или домашните любимци да го бутаме или то да ни бута нас, докато спи.
Освен това ми е малко трядно как се справят хората с две деца с малка разлика. Тук също пишат мами, на които още по-големите деца спят при тях. Голямото дете без това ревнува от бебето, а ако бебето се яви и основен виновник за експедиране от леглото на мама ... Не приемам и мама спи на голямото легло затрупана с ритащи и блъскащи деца на различна възраст, а татко спи на дивана.

# 95
Шушулче, какво ще замразяваш. Аз също захраних по ЗВБ и съм много доволна - научи се да дъвче, на 1.5 г. вече се хранеше съвсем сама с лъжица, има апетит, обича да пробва нови храни... То си е и до дете, не само до метод на захранване, но съм много доволна от резултата при нас. Аз приготвях и домашни "пюрета" в един момент, но никога не съм давала гладко пасирани.

Спането с бебето си има много плюсове. На мен обаче, въпреки че харесвам привързаното родителство не ми допадна, не се чувствах добре така и го практикувахме само в случаите, в които имах нужда от сън и кърмех спейки.. Малката спеше в нейното креватче, до нас, със свалени решетки. Малко след 2 г. се премести по нейно желание в нейната стая - стана случайно, но съм доволна и нямам притеснения в тази връзка за като се появи бебето. Още спи с чувалче, отвиването не ме притеснява.

poohito, тепърва ще осъзнаваш загубата, но ти пожелавам все така философски да го приемаш Hug

# 96
  • Варна
Аз също съм с две ръце против бебето/детето да спи в леглото на родителите.  Дори съм привърженик, че колкото по- рано бива отделено в собствена стая / при наличие на такава/, толкова по- добре. За варианта мама с децата в леглото, а тати на дивана, въобще не го разбирам и не го приемам.  Мисля, че е редно родителите да запазят връзката помежду си, като няма предвид само секса, а и моментите, в които да са си двамата.  Разбирам, че това е въпрос на избор и не виждам защо едните родители, трябва да убеждават другите в правотата си или да казват, как нямало да се получи, само защото при тях не е така.

# 97
Арлина, а не се ли отвива? Как си спокойна да спи в др стая? На мен отвиването ми е притеснението, иначе тя мн напира да си спи в кошарата. Чакам само да се затопли и я експидирам в нейното легло.
Иначе, миналата зима замразявах тиквички, че нашата госпожица мн ги обича. Картофи, моркови си има през зимата, броколи, спанак - от магазините. Тиквата си е зимен зеленчук. Може би ще суша плодове. Не съм мислила още.

# 98
  • Варна
И да питам варненските мами, мислите ли, утре да ходите на лекцията на списание "9 месеца" ?

# 99
Здравейте и добро утро Heart Eyes Тъкмо се връщам от преглед, всичко е наред. Стяганията, които имам, според доки не са притеснителни, тъй като бебето много мърда, в съчетание с един засегнат нерв на таза, който имам от извесно време и така. Ще пия прахчета магнезий от време на време. Иначе за 9 дни бебка е наддала 55 гр, което си е доста  Mr. Green И той потвърди, че е момиче, не че не вярвах на ФМ, но все пак от 2 места по-истинно звучи  Joy Поуспокоих се...

# 100
  • Прекрасна ВАРНА
Здравейте момичета, отдавна на съм писала.Поздравления за хубавата темичка  bouquetПо-напред четох,яе при някои от вас се е върнало гаденето, и при мен се върна,но досста по-леко от първото тримесечие, а от два дена ме боли срамната кост,мисля,че е още рано в 20г.с. съм,но...каквото такова ще се търпи.  EmilyD аз имах желание да посетя лекцията утре,но детето е в  нас заради грипната ваканция и май ще избегна тази сбирка,че този грип ooooh!

# 101
  • на пясъка при черупките от миди
Irrina, и азот вчера едни болезнени усещания точно в срамната и кост и една идея над нея. И се чудех какво е това чудо .

А някоя от софийските мами утре да ходи в Мега Мол на лекцията на 9 месеца?

# 102
Арлина, а не се ли отвива? Как си спокойна да спи в др стая?
Спи с чувалчета все още,и с онези бебешките пижами дето са от една част. Надявам се и за другата зима да намерим размер чувалче. Освен това още си ползваме бебефона. Чувам я през нощта, ако се закашля, ако се събуди за пиш. Тя знае, че я чуваме.

# 103
  • Helsinki / Sofia
poohitoHug Съжалявам за загубата ви и наистина смятам, че в случая най-добре е да се подхожда философски. Кураж!

Какво е ЗВБ? Може ли някой да даде разяснение? Аз конкретно питах за домашни пюрета и рецепти за тях.

Мен срамната кост ме боли от няколко седмици. Трябва ли да се притеснявам според вас?

# 104
  • Пловдив
ЗВБ навярно е захранване водено от бебето.
Има такава тема във форума. Аз обаче мисля, че ми е рано за това. Да се роди и да успея да кърмя, а после ще мислим за другото ядене.
Дори за кърменето не чета много подробните обяснения. Само ми е малко странно, че препоръките още в точки 1-2 се разминават с реалността. Винаги препоръките започват как в рамките на 30 мин. до час след раждането бебето трябва да се сложи на гърда за да се използват инстинктите му, а и за да засуче коластра. От друга страна в 90% от историите за раждане и нормално и секцио, които съм прочела пише, че майката получила бебето след първото бегло поглеждане чак след 2-4 и повече часа, обикновено вече нахранено за пръв път. Как може да се промени това? Говоря за промяна без специален избор на екип, специални уговорки и организации и плащания, за да може евентуално нещата да се направят по добрия начин.

Общи условия

Активация на акаунт