Отговори
# 150
Hope, аз ходих 18-та, един вид онзи ден. Лекарите различо я правят, най-често между 20 и 22.

# 151
  • София
hope! да много неприятно,като те чета и аз така ,но ме е страх да се мажа,а и щом казваш че няма резултат значи е безмислено. Ще питам единия лекар при които ходя дали може или не може в неделя. Ще правя узи за БХС тази неделя ,а в понеделник съм в Майчин дом за кръв,стискайте палци всичко да е наред.
Колкото до ФМ има три периода за нея ,аз обаче ще правя само в средния от 20-21 седмица ,смятам че той е най -показателен за развитието на плода и всички вътрешни органи вече се виждат много по-добре,а за късната знам че се ходи само по препоръка на лекаря или ако майката има желание,все пак си плащаш за това удоволствие. Имам записан час за 24 Февруари,тогава ще съм 20 г.с. и 4 дни ,тоетст завършена 20 седмица и започната 21 .г.с.,дано съм помогнала.

# 152
Misholina, разбира се че ще ти стискаме палци !!! Пиши ми моля те после какво са ти казали за кортикостероидите.

# 153
Относно ФМ,  съм се писала чак за 4март, тогава ще съм края на 21 начало на 22. Малко по късно се записах т.к. когато бях в 13 седмица правих тази ранната и решихме малко по късно да направим втората.

# 154
http://bremennost.bg/15-gestacionna-sedmica-ot-bremennostta.html
Мн хубава информаця за бебчето през 15 седмица ако има мами които не са я чели ще им е интересно как се развива бебчето през този период
Имам и вапросче. Ще купувате ли неща за бебето преди раждането ако е да какво мислите да закупите ако е НЕ защо

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 17:06 от stefyyyy

# 155
Мисля да купим всичко преди това. Не смятам, че с новородено на ръце аз или мъжът ми ще сме в състояние да ходим по магазините, а да разчитам на някой друг да ми пазарува за детето просто няма да стане. Пък и за дрешки и играчки специално знам, че трябва да се изперат/почистят преди да се ползват, така че ще е абсолютно задължително да накупим всичко. Даже и количката смятам да изпера преди да сложа бебо вътре. Embarassed Сигурно съм малко луда, но като си помисля къде се е търкаляла и през какво е минала докато стигне до нас...
Иначе не съм разглеждала подробно примерни списъци и не мога да кажа още какво точно ще купувам. Но определено мисля да започнем по малко от следващия месец, защото разходите няма да са никак малко и искам да ги разпределим колкото е възможно. Ще видим какво мисли и таткото по въпроса, но подозирам че няма да му оставя много голям избор Mr. Green

# 156
stefyyyy блг за сайта много полезна инфо аз влязох в 16г.с и каквото са описали всичко си имам Simple Smile

Tweeety_M еха че златно се оказва да родиш с определен Екип. Тука понеже си имаме едно АГ и до колкото знам струва 300лв  #Crazy

Kira и аз съм съгласна с теб че трябва да сме подготвени поне с най-важното, а не после да прибързваме с избора за бебо защото "трябва да се купи -веднага" .. Въпреки че аз съм малко суевера...

И Точно защото съм суеверна си запазих час за фризьор да ме подстриже малко и вечерта съм на преглед да видим какво сме отрязали и дали си е още там ако изобщо реши да се покаже  Joy Joy

От към кг и аз съм качила 2-3... Sad
А като си записвах час за ФМ и казах че ще съм 16г.с+6д ми казаха че ще бъда в "идеалната" седм за ФМ и сега като ви чета явно ще бъда идеалния дарител, защото е ясно че пак ще си я направя в 21г.с  newsm78

# 157
Здравейте юлки,  bouquet открих ви преди няколко дни и само четях. Ходя на работа, работното ми време е на график при ненормиран работен ден и гледам да си почивам колкото може повече /разбирайте да мързелувам в леглото/, та затова и не писах досега.

Желая лека и вълнуваща бременност на всички!

# 158
Здравейте дами-мами Simple Smile
Казвам веднага - да се отбележа и аз със сините гащи-точно като по поръчка когато и гордият татко беше с мен  Laughing  Докторката си остави няколко процента вероятност колебание, защото малкото човече беше застанало много шантаво ръце, крака, всичко накуп  върху главата  newsm62  Но като цяло над 90% е момче.
Дадох кръв и за късния БХС, тъй като резултатите от първия бяха в скалата "завишен риск" - 1:156. Сега реших за сменя лабораторията, но вече съм по-спокойна за резултатите-просто знам, че всичко ще бъде наред и че каквото и да покаже теста нищо не е последна дума преди ФМ Simple Smile
Доки ми препоръча и БИОЗИН МАМА. Някои от вас взима ли го? Слушам най-различни теории за хранителните добавки за бременни, че се пълнее много и пр. Вие имате ли наблюдения? Аз съм вече в 16 г.с. и 2 дни и съм качила 3 кг общо.

# 159
  • до едно тепе
От Биозина няма да напълнееш Laughing Аз пиех в началото, но после разбрах, че заради Хашимотото не бива да пия каквито и да е имуностимуланти и го спрях.
Не съм суеверна. Преди раждането на баткото си купих  и взех от приятелка всичко, което ми беше необходимо на първо време, изпрах, изгладих дрешките, сглобихме креватчето да се измирисва, купих си и количката(от познати)  и понеже куриерската фирма ми я счупиха даже я отремонтирахме. Сега като наближа определени седмици или като ме хванат лудите смятам да извадя багажите от баткото и да си направя списък какво ще ми трябва допълнително и да си го купя навреме. Предполагам ще са само малко дрешки.
И преди писах и сега ще го пиша. Мебелите е добре да се сглобят по-рано, защото в много от случаите миришат на лепила и лакове.
Аз получих резултата от второто БХС. Биохимичния ми риск пак е доста голям(1 от 170),но имам и интегриран, които обединява биохимичните показатели и ехографските данни на бебето. Е той е много приемлив-1 от 1600. Консултирах се с проф. Кременски във форума, в който отговаря и той ми препоръча само ФМ в 19-23 г.с . Записах си час за 17.02- ще съм 20г.с.+2 дни.

# 160
Още не съм записала час за втората ФМ, но и аз знам за 20-22 г.с. След прегледа в понеделник мисля да запиша.

Изобщо не съм суеверна, само паника носи, нищо друго. Така че смятам да купя всичко основно предварително. Постепенно де, не наведнъж. Просто няма да прекалявам с количествата. После то самО си показва от какво има нужда човек и ще си докупувам.

Кира, изобщо не си луда, а разумна. Разбира се, че всичко трябва да се изпере/почисти, включително количката. Не си представям и как ще си топна новороденото деликатно бебче във ваничка, която не съм лъснала до скърцане преди това. Даже гладя дрешките в началото. Без да прекалявам де, само първия месец. И изварявам шишета/биберони/силиконови зърна за кърмене 2-3 месеца. После миенето е достатъчно.

ganbg, добре дошла!

# 161
  • София
Здравейте момичета,
аз мисля да ходя на ФМ в 20 г.с. Бихте ли споделили вие къде ще правите изследването.
Гледах сайта на МЦ "МАРКОВС", МЦ "Фемина" или Медицински комплекс „Д-р Щерев”.
Не знам обаче, не мога да реша..

# 162
  • sofiq
Добър вечер мами,аз днес бях на преглед и вече на 100% сигурност ще си имаме госпожица.Тежи 220гр. и е 18 см., май пак ще раждам голямо бебе а аз съм доста дребничка,  сега е една седмица напред и е голяма лудетина не спря фа ми маха да се опъва и върти Simple Smile .
За килцата съм +3 които са на корема и гърдите,все още си нося дънките само разкупчаеам копчето и се надявам да кача само 10 ама ще видим.
За ФМ мисля началото на март да си запиша час при доц.Томова, минлата бременост бях при нея и съм доволна ще съм в 21сед и 3 дена някъде.
За покупките всеки си решава аз миналия път си купих всичко най необходимо другото ми го подариха. Сега ще ползвам дрешките на баткото но тъй като сме мома няма да се стърпя и ще взема нещо сладурско за бебека Simple Smile .Лека мами и спокойна

# 163
Повече от час съм будна и няма заспиване. Tired
В Сф вали гаден дъжд с ужасно силен вятър. Wear Umbrella Бяхме се наточили за Сурва днес, но не знам дали... От две години се каним и все има нещо, я времето е лошо, я някой е болен. Искам да ги видя най-после тези маски!

# 164
  • София
Добро утро момичета,хайде които пием кафенце да се почерпите kaffeetrmker_2,днес няма ясла и аз се понаспах,макар че през нощта и мен ме събуди ужасния вятър в София ooooh!,освен обичайното ставане до тоалетната. Да се похваля и тук ,снощи усетих малкото човече,нещо си се връткаше ,много ми стана хубаво и се поуспокоих, а утре сутрин ще си го разгледам хубаво надявам се Simple Smile
Колкото до покупките и аз мисля всичко да си взема предеварително,както направих и с малкия ,много бех щастлива и доволно при всяка една купена бебешка вещ и не го заменям това сам да си избереш всичко, а и си трябва пране,гладене и миене .
Днес сутринта нещо пак ме наболява гърлото ,но ще си смуча хомеожена и се надявам да мине бързо,тази вечер ще си имаме и гости свекарите идват за няколко дни та няма да съм много активна най-вероятно. Вие да слушате и да има само хубави новини Simple Smile
 Kisheva честити сини гащи,много да ви радва малкия принц   bouquet
kremi85 честита 100% девойка,ще връзваш и ти панделки ,много се радвам Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт