Отговори
# 135
СПА много обичам, но май не бих рискувала с това. Нито басейни и джакузи е ок, нито сауни и парни бани. Може би само някои видове масажи. Миналата бременност се бях сдобила с гъбички от нищо, а по принцип нямам проблеми дори с басейните, така че бременността явно си е рисков момент.

Мен бебчо вече си ме побучква редовно ( поне по веднъж на ден, обикновено 3-4 пъти), но повечето пъти е съвсем лекичко. Успокоително е, но все си стои и притеснението "защо е толкова леко, вчера беше по-силно и нали трябва все по-силно да става" и " вече половин ден не го усещам, защо?" А също и "хубаво де, усещам го, ама комфортно ли му е, да не би да ме бута, защото му е тясно?" и най-вече " нормално ли се развива, здраво ли е?" На това му се викат майчини тревоги, все нещо има за притеснение.  Rolling Eyes

За осем години гледам доста са се вдигнали цените за раждане... Ама ще го мисля по-натам. Вие вече имате ли идея къде?

Кръста и опашната кост ме наболяват от време на време, но доколкото знам нямам прищипване. Когато се преуморя физически се случва. И миналия път беше така. Почивка и честа смяна на позите обикновено ми вършат работа. Но за лекарства винаги съвет с док.

# 136
  • София
Добро утро от мен с едно кафенце!

На мен също ми се ходи някъде на почивка,но засега за никое място не се очертават нещата!От морето тази година ще се лишим със сигурност.

От време на време и аз имам запек.Сутрин като стана и закуся,след първата глътка кафе пия половин или една чаша вода,бих казала,че засега действа добре.

Много ми харесаха възглавниците за бременни и възнамерявам в събота да отскоча до Хиполенд,за да видя за какво става въпрос.

Аз също имам болки в кръста,които се проявяват от време на време.Гърдите също ме болят особено вечерно време и през нощта и по-малко през деня.

Имам един въпрос:от кога започва това разстягане на матката и тези връзки,защото аз на моменти имам чувството,че я усещам,дори в горната част на бедрата си.Онзи ден дори ме леко пробождаше левия яйчник,но само това беше.

Лек ден пожелавам на всички!

# 137
Кристалин, не искам да те стряскам, но трябва да си обърнеш внимание щом имаш съмнение за Хашимото. Тези стойности на ТСХ, с които си забременяла са перфектни и ако си ги запазваш без промяна - всичко е супер.  През бременността ТСХ трябва да е под 2.5, за по-сигурно под 2. Освен ТСХ се следи и друг хормон на щитовидната жлеза - ФТ4. Трябва да ги изследваш на 30 дни брез бременността, ако се установи че има проблем.
Това, което правя аз и което бих те посъветвала да направиш - отиди при твоя личен лекар и тя ще ти даде направление за тези 2 хормона. Моята никога не ми е отказвала ... Дано и твоята е печена! На частано струва около 16 лв. всеки хормон.
Също друго важно във връзка с ТСХ И ФТ4 - важно е да дадеш кръв във лаборатория, която изследва материала на място и не го пренася. Това е така, защото при пренос винаги резултатите се отклоняват от действителното, а диапазона до 2,5 е много малък.  Такава лабораъория за София е централата на Бодимед на ул Бузлуджа (Петте Кьошета).

# 138
Кристалин, забравих да спомена - лабораторията работи със ЗК, използваш си направлението, единствено плащаш по 2 лв. потребителска такса за всеки хормон.

# 139
  • до едно тепе
2 лв се плаща за вземането и обработката на биологичен материал. Няма значение колко хормони и кръв ще се изследват. Таксата е само 2 лв. Друга, ако сте с направление нямат право да искат, защото сме бременни  Peace
Кристалин аз имах проблем предната бременност с единия крак. Някъде беше в 6-тия месец. Бебето притискаше някакъв нерв и така ме болеше в ставата крака, че едвам мърдах. След около 2 седмици се оправи и след това не ме е боляло. Тази бременност обаче имам болки ниско отзад под кръста. Подозирам, че е таза и се разтяга. Болката се появява обикновено вечер и сутрин е изчезнала. Ако имаш силни болки попитай лекар какво можеш да мажеш-има разни хомеопатични мазила и понякога са доста ефективни Peace
Мария Тереса тя матката си се разтяга непрекъснато. А таза започва май към 5-тия месец и след това да се разтяга вече.

# 140
Pospalancho, на мен ми казват по 2 лв. за всеки хормон и ми взимат общо 4 лв. Онзи ден ходих и отново беше така. Много съм доволна от лабораторията, всички са много мили и вярвам, че са големи професионалисти. Зад касата има една тябела, която гласи нещо от сорта: Лаборатория Цибалаб е единствената сертифицирана лаборатория по най-високия международен стандарт за качество.

# 141
Добро утро и от мен. Да за СПА-то сте напълно прави и за басейните като цяло. Явно тази година само на снимка ще ги гледаме. Отностно болницата , аз предния път раждах в Тина Киркова тогава избора на екип беше 900 лв. За мен общо взето няма значение болницата а лекаря, за съжаление моя лекар се премести в болница "Надежда" и сега искам не искам ще трябва там да раждам - до колкото разбрах е 1950 лв раждането там. Така че явно цените за 5 години направо са се изтреляли в небесата.

Между другото колко кг сте качили за сега, аз уж се следя че после много трудно отслабвам ( да не кажа, че почти не успявам ) , но каквото и да правя към момента съм +3кг Sad а голямото дебелеене предстои Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 10:37 от Tweeety_M

# 142

Между другото колко кг сте качили за сега, аз уж се следя че после много трудно отслабвам ( да не кажа, че почти не успявам ) , но каквото и да правя към момента съм +3кг Sad а голямото дебелеене предстои Simple Smile
[/quote]

Аз съм +3 , но си нося всички дрехи отпреди. Само на шкембак раста засега. Панталоните под него и съм идеална. До 7 месец да успеем да се позакрепим , че после какво дебелеене ни чака. Но пък да са живи и здрави дечицата , другото е поправимо.

# 143
Аз свалих 6 7 кг. Но не се притеснявам защото с първото ми детенце пък бях свалила 15 кг и ммислех че нещо няма да е както трябва а то вс си беше нормално роди се 3.750
тогава раждах в Тина Киркова без избор на екип бях решила че ще раждам в 2 градска но ме изгониха дискретно от ттам затова отидох в Тина Киркова. Останах сравнително доволна. Не ми се плащат съмати пари за нещо което така или иначе трябва да направят. Това им е работата ако им малеят заплатите да ходят в часни клиники или в чужбина за повече пари.

# 144
килограми +1
изцяло на корем и на гърди. нося си панталоните разкопчани. но дори така ми стягат вече, мисля от другата седмица да се примиря със специалните дрехи, особено като чета всички колко са удобни.

обаче не съм съгласна, че до седми месец едно, пък после е голямото дебелеене. миналия път качих най-много втори триместър, а последния месец нищо. нито на килограми, нито на сантриметри.

# 145
  • София
Здравейте момичета,станах раничко днес и си заведох малкия на ясла,после нещо се зачетох из нета.
Килограми -плюс 2,ако може така да е каже си върнах това което свалих първите 3 месеца,но и аз не съм съгласна че ще се задържи положението до 7 месец и полсе ще се качва,с малкия точно в 5,6 и 7ми месец качих най-много после почти нощо Mr. Green. Абе надявам се да не мина 10 кила този път ,че и без това стартирах с повече ooooh!,но нищо не се знае да са живи и здрави бебоците после ще му мислим с отслабването, е не казвам сага дайте да ядем на корем,все пак всичко от нас зависи.
Мен друго ме мъчи ,имам някаква екзема по ръцете и преди се е появявала но мажех с крем с кортикостероиди и се махаше бързо,но сега с нищо не се мажа и направо умирам от болка вече,първо излизат едни много ситни водни пъпчици които зверски сърбят ,после се пукат и кожата изсъхва до такава степен че ми стават рани направо Cry,не знам дали и с какво въобще може да се маже в това положение,обикновените кремове за ръце изобщо не помагат. А иначе съм ходила на лекар и не можаха да определят каква точно алергия е това и от какво се получава,но по време на бременност четох, че всички видове алергии се обостряли и ми настръхна косата. На оплаках ви се пак,ама не знам какво да правя вече. Снощи много време прекарах легнала по гръб белкем се мръдне малко това бебе,ама не ще и не ще ,едвам издържам а трябва да чакам и още един цял ден и една нощ за да го видя,надявам се че всичко е наред и аз просто си параноясвам.

# 146
килограми +1
изцяло на корем и на гърди. нося си панталоните разкопчани. но дори така ми стягат вече, мисля от другата седмица да се примиря със специалните дрехи, особено като чета всички колко са удобни.

обаче не съм съгласна, че до седми месец едно, пък после е голямото дебелеене. миналия път качих най-много втори триместър, а последния месец нищо. нито на килограми, нито на сантриметри.

Или дано да е така както казваш. На мен ми е първа бременност и имам поглед само от моите приятелки.

# 147
  • София
Аз съм качила точно 3 кг.

# 148
  • до едно тепе
Аз си стигнах кг от преди забременяването. Бях свалила 2-3 и сега съм на изходно ниво Laughing. Имам лимит до 10,макс 13. Надявам се да ги удържа. Но пък и аз съм на беззахарна диета и с ограничено количество тестени така че няма откъде да кача много. Предния път най много мисля качих в седмия-3-4 кг за месец. После се уталожиха нещата и накрая равносметката бяха 13 кг общо. Лошото този път е, че тръгвам от кг, с които тогава родих, но се надявам все някога да ги сваля Rolling Eyes

# 149
Misholina_sf, аз явно съм със всички "екстри" ... Имам екземи по ръцете още преди бреченността и ги третирах с крем с кортикостероиди.  Говорих с Аг-то за кортикостероидите по време на бременност и тя каза че мога спокойно да ползвам крема щом е за мазане и да не приемам кортикостероиди през устата. При мен екземата също се обостри драстично. Мазах се няколко пъти с крема, който ми помагаше преди това, но сега ефект никакъв и престанях да се мажа.
За килограмите - ще се отчета довечера, че сега кантара ми не е при мен.

Вие ходихте ли на фетална морфология? За коя седмица си записахте час? Една приятелка ми каза, че трябва да се ходи точно в 20 г.с. Вярно ли е това?

Общи условия

Активация на акаунт