Отговори
# 240

Стана ми любопитно какво прави рази възглавница - от сминката ми прилича на тези за пътуване, за да не ти се изкриви вратлето..

Като лежиш настрани не ти висва корема  Peace

Ахааааа... хитро. Може и аз да се почерпя с една такава, че мойто вече виси.

# 241
Не знам какво точно прави възглавницата, но като си я гушна на една страна и определено ми е по-удобно Simple Smile

# 242
  • София
Здравейте момичета, да се запиша и аз в сладката темичка, първа бременност - 16 г.с.
Чета ви от известно време, и не се смейте, но да ви питам за ФМ, аз се следя по здравна каса, и до сега не е ставало въпрос за това изследване. Вие къде си правите?

# 243
Добре дошла Dima Mikey!
ФМ не е задължително изследване и съответно не се покрива от ЗК. Мисля, че струва около 50лв. Ако лекарят ти смята, че няма смисъл да го правиш може изобщо да не повдигне въпроса (макар че ми се струва странно). Иначе си има специалисти АГ, при които си записваш допълнително час само за това. Моята ранна я прави лекарката, при която съм на ЖК, но за късната съм решила задължително да се запиша при специалист. Иначе момичетата от София могат да те насочат по-подробно към лекар или пък да се разтърсиш в тази и предната тема - сигурна съм, че споделяха при кого ходят.

# 244
  • до едно тепе
Хм в София май под 100лв ФМ няма. Не е задължителна но е желателна, защото с нея се открива, ако има някаква аномалия при бебето Peace

# 245
  • София
Благодаря за бързите отговори. Следващата седмица съм на преглед и ще повдигна темата, предполагам ,че ще ме насочи към някой специалист за ФМ. Доколкото четох коментари, май повечето ходят в този мцентър Фемина?

# 246
И аз май ще правя ФМ някъде в София. До утре трябва да го измисля и да си запазя час.
Днес ми взеха кръв за второто БХС и все още не на 100%, но май ще връзвам панделки.  Grinning

# 247
  • София
Кей ще се радвам, ако споделиш къде си избрала да отидеш и впечатленията си от там Simple Smile

# 248
  • София
Ето ме и мен. Прегледа мина.

Ще си имаме момиченце - един розов щъркел за мен, моля Simple Smile.
Всичко изглежда нормално. Бебуна е пораснала много - гоним 230 гр. Отговаря на 18 г.с. Т.е малко по-голяма. Беше много активна и 3D снимката е малко поразмазана, но това е без значение.

Благодаря за отговорите за антителата. Все пак гладна се замъкнах.

Относно ФМ реших да отида в Медицински комплекс „Д-р Щерев. Цената е 120 лв.
Моето АГ обаче сега ми каза, че следващия преглед ще е в 20 г.с. и ще ме гледа пак на ехографа - последния безплатен по касата. Реално така ФМ и този преглед ще ми се засекат. И сега пак съм в чуденка.

# 249
Dima Milkey - аз съм се записала при д-р Виолета Димитрова във Фемина. Ако решиш да ходиш там се обаждай още сега, че часовете бързо се пълнят. Ако имаш допълнително здравно осигуряване може да го използваш за прегледа. Работят с доста фондове, но за по-сигурно погледни на сайта им. И предния път ходих там и ми хареса като обстановка и начин на работа.

Ержебет  - чудесна новина. Честито!

# 250
  • София
Здравейте мами!  Simple Smile

Благодаря на всички относно съветите за боядисване!  bouquet

Аз съм ходила на ранна фетална морфология в МЦ Фемина при доц. Димитров и съм доволна! Simple Smile

Лека вечер от мен! Simple Smile

Имам още един ден до прегледа! Heart Eyes

# 251
Beauty, тя беше с нас на прегледа, така че док й каза, че получава сестричка. Тя като цяло не е много въодушевена от бебето, да не кажа по-силни думи. Поне свикна с мисълта. Отначало искаше сестра, наскоро обаче заяви, че иска братче, та да имало малко разнообразие. Нищо не каза като коментар. Предполагам, че за нея бебето е плашещо събитие, независимо какъв пол е. Rolling Eyes

nlk19, имаше рокли и туники в H&M. Освен обичайните дънки, клинове и тениски де. Но те са без намаление... естествено. И не очаквай супер официални неща. За офис, ако не е някоя излъскана кантора, да кажем, че стават. Аз отсега се оглеждам за нещо по-официално. В средата на юни се жени една приятелка и направо не знам какво ще обличам като си представя колко огромна ще съм.

Възглавницата е мултифункционална, все й откривам по някое ново приложение. Освен да не ти висва коремчето, подпира и кръста, гърба, раздалечава коленете, което спомага за по-правилното положение на гръбнака. Не че не може да се мине и с 2-3-4 обикновени, ама така е много удобно.

Дима, добре дошла!

Кей, Ержебет, хайде в отбора на момиченцета! 4470

И да споделя впечатления от НОИ. Отидох за ПИК. Вярвате ли ми, че ми отне 2 минути и половина. Една минута, докато попитам на едно погрешно гише къде се взима ПИК, понеже информацията не работеше. Една, докато изчакам човек пред мен в 106-та стая, където се взима ПИК, който също получаваше обяснения къде да отиде поради липсата на гише информация. И не повече от 30 секунди да ми дадат ПИК! Силно съм впечатлена. Бях се настроила за поне половин час загуба на време.

# 252
Здравейте мили бъдещи юлски мами  Heart Eyes Heart Eyes

Аз за пръв път се включвам тук,все още всичко ми е ново:) но и аз чакам за пръв път бебенце на 21/07/2015 , сега съм в 16- та седмица ,но се притеснявам ,че нито имам апетит като повечето ,нито ми личи коремчето ,и още нищо не усещам , дали и при други е така?
Също така ,желая да си направя 4D , дали е още рано според вас ?

Лека бременност на всички от мен   bouquet

# 253
Здравейте, бъдещи мами Simple Smile
Реших и аз да се запиша, тъй като при първата бременност също имахме също група (март 2013), която после прерасна в много нови и интересни приятелства Simple Smile
В 16 г.с. съм, с термин 28 юли. Първото ми детенце се роди в България, после заминахме за САЩ, сега живеем тук и второто ще раждам тук. В сравнение с първата бременност имах повече дни с гадене и повръщане, но за щастие вече мина. При повечето първи бременности е нормално да не личи много в 4-5 месец, при вторите малко повече личи, но си зависи най-вече от структурата на жената. И на мен не ми личи много в момента. Бебето усещам от 11 седмица, може би и защото съм с задна плацента този път. Първескините може чак 17-20 седмица да усетят, няма страшно, после хубаво ще ни сритват  Wink
Чакам с нетърпение 18-19 седмица, когато ще разберем пола на бебето. Първото ми е момченце, Николай, много искам момиче, но това ще разберем скоро.
Лека и позитивна бременност на всички!

# 254
  • София
Добро утро и от мен! Simple Smile

Добре дошли на новите момичета!Желая Ви лека и безпроблемна бременност! bowuu

Пожелавам лек и успешен ден на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт