Отговори
# 360
Добро утро   Hug Hug Hug ей че хубав снежец е наваляло в сф. Опитах се да кача снимка да ви покажа , но с тел немога  Cry По обяд ще излезем с малката да направим снежен човек  Simple Smile

SunFlowerLady относно ремонта аз с първата ми бременност се включих бебка се роди жива и здрава. Бях в 9 месец и сменихме прозореца в спалнята, а след него шпакловка и боядисване като аз съм боядисала цялата стая сама. Беше ми трудно щото имаше клекни стани отсичане на стените и тавана ма се справих за 1 ден. Боядисвах едната стена и излизах от стаята въпреки че латекса които взехме миришеше на лимон, почивка докато латекса дръпне за да се види има ли нужда от втора ръка или не и пак вътре в стаята. Сега ще правим ремонт на кухнята не заради бебето просто си беше в плановете ни. Ако е преди да се роди бебето пак ще участвам ако е след бебчо ще спи навън в количката ние вътре ще творим и маисторим.

# 361
  • София
Здравейте мами! Simple Smile

Много Ви благодаря!  bouquet

Дори и в почивните дни започнах да се събуждам много рано / все още е тъмно навън/ , въртя се, спи ми се, но не мога да заспя. Sad

Сега вече много се замислям за крем против стрии... Вие откога започнахте да се мажете с него и по-специално мажете ли си коремчето или само там,където е възможно да се появат стриите? newsm78

SunFlowerLady докато беше бременна зълва ми използваше крема на Euserin против стрии и беше много доволна.

# 362
Добро утро на всички!
Да се присъединя и аз към темата...
В 19 г.с. съм, на 28 години от София - първа бременност, термин 5-ти юли. Все още полът на малкото човече е неизвестен, но май ми се иска да го оставя за десерт Simple Smile
Усмихнат ден!

# 363
  • София
 Hopsun добре дошла! Лека и безпроблемна бременност! Simple Smile

# 364
Мария Тереса, благодаря!
Относно предпазването от стрии - аз лично се мажа с бебешко олио след всеки душ от самото начало на бременността. Нанасям навсякъде.

# 365
  • София
Къде мога да си намеря  удобни панталони за бременни и най-вече сутиени? Simple Smile

# 366
Не знам къде се появяват стриите, защото за щастие първия път ми се размина. Затова мажа навсякъде, където ме сърби - гърди, корем кръст (това е във възходящ ред, а не съм чувала да се появяват на кръста newsm78).

За боите мисля, че е проблем с блажните бои и лакове. За латекса, не че е полезно, но не е толкова вредно, защото е на водна основа. А и нали ще е еднократно, не ни е професия все пак.

Мария Тереса, панталони освен в специалните магазини, има и в H&M и Уайкики. Сутиени имам от миналия път и сега не съм гледала. Но ако не искаш непременно за кърмачки, като този, стават и всякакви без банели с меки чашки или само от плат. Сега взех от Джъмбо един за 6 лв., прилича на късо потниче, но е с подплънки и държи. Евтино и много удобно, никъде не ми стиска (взех L обаче, а съм доста слаба). Недостатък е, че не е от естествена материя и лятото сигурно ще запарява.

# 367
Къде мога да си намеря  удобни панталони за бременни и най-вече сутиени? Simple Smile

В сайтовете за бременни др майчета гледах че коментираха те щете опътят в кои саит да търсиш. Аз лично не си поръчвам бельо от там защото един сутиен за бременни и кърмачки е 70 лв а аз си намерих същия от илиенци за 2 лв. Бях мн доволна особено докато кърмех мн са удобни.

# 368
Момичета, мен днес сутринта много силно ме удари синдрома на гнезденето. Събуждам се и осъзнавам, че едвам се побираме с мъжа и котката в гарсониерата, банята я изремонтирахме почти, има да се подменят плочки в кухнята, да се боядисва спалнята, коридора да се махат тапети и да се боядисва.. Общо взето има си доста работа.. Така че според мен по-добре строеж в лек застой, отколкото тясна гарсониера без изгледи да се разширява. Направо не знам къде ще го слагаме това дете като поотрасне  Mr. Green
Та от цялото ми желание да хвана и да изремонтирам всичко на момента, успях да пусна прахосмукачка и пералня и да се самосъжалявам. Тамън понатрупахме някой лев и стана време за семестриалната такса на съпруга (още ми е студент, миличкия) и пак сме на нулата.
П.С. Точно днес влизам в 5 месец, чудя се съвпадение ли е тоя синдром сега точно ?  Laughing Joy

# 369
Ей, дотмот, добре, че се появи тъкмо бях се размислила за теб  Hug
Ние, като бяхме гаджета с ММ живяхме в гарсониера, та те разбирам. По-натам ще си купите по-голям апартамент, тъкмо като порасте малко бебето.

# 370
 Hug Hug Hug
Да се дооплача- вчера на ЖК и контракция си имах.. Та присъединявам се към пиещите магнерот.. До края ли ще е така ?! Аз нищо не усещам, нищо не ме боли, направо се чудя от къде дойде..
И малко да се разсмеем- като казах на моя мъж той съвсем стреснато ме попита "Ама раждаш ли ?!?!?!"  Joy Joy Joy
Намрънках се, поолекна. Хубав снежен ден на всички коремчета Simple Smile  bouquet

# 371
  • София
Относно фолиевата киселина, говорих с един  доцент хематолог и ми каза, че по новите препоръки е полезно да се пие не само по време на цялата бременност, а и по време на кърменето. Та този път ще го спазя.
В края на миналата бременност започнаха да ми излизат стрии и тогава си купих Икаров. Миризмата е ужасна, но ме спаси от новопоявили се и тези по корема станаха почти незабележими.  Смятам като наддам подобаващо накрая пак да го използвам.  Laughing Ако го бяха ароматизирали подходящо само с това щях да се мажа... Засега само корема си третирам редовно.
Бельо за бременни  си купих от ' Уомън сикрет'. Точно еластично потниче представлява. Посъветва ме една приятелка и съм и страшно благодарна.  С предната бременност опитвах подобни включително от Джъмбо, но не си бях улучила съвсем обиколката ( нали там не може да се пробва) и не ми прилягаше така. А и ластика отдолу малко ме дразнеше ( предимно когато започна да подпира корема  Laughing). Добре че този път бяха на някаква коледна разпродажба за около 14 лв., че иначе с пълната цена нямаше да се навия, а е много удобно.

Последна редакция: сб, 07 фев 2015, 14:48 от цветка

# 372
  • София
Здравейте и от мен добре дошла  Hopsun,лека бременност до каря и здраво пухкаво бебче през юли  bouquet
За фолиевата и друг път съм писала,че мисля да я взимам до края ,а може и след това ,и с предната бременност беше така,ако не помага поне не вреди дето се вика Grinning
Бельо си взех още един сутиен за кърмачки,че иамам вече 2 от преди,но не се знае след раждането аккво ще е положението с гърдите че разликата понякога е стряскаща Joy. Друго за сега нямада купувам,освен може би прословутите възглавници за спинкане Laughing,коремчето и на мен взе по често да ми се стяга та си мисля че ако кажа на доки другата седмица и аз ще съм с магнезии записана,но си го очаквам де. Притесняваме само че бебче нещо много лежерно го дава почти не съм го усещала тези 2 дни,а дано се размърда и ме даде още малко време до другата консултаця да не изперкам и да хукна по доктори Blush
Масло така и не купих ,ами не знам какво да избера,за сега нямам никакви сърбежи или опъване по кожата та се надявам да не е много фатално накрая.
Ако знаете как ви завиждам за ремонтите,знам че е тегаво но аз много обичам да си освежавам и да местя мебели все едно си на ново място Simple Smile.За жалост сме на квартира и то тип гарсионера ,но с по голям хол с кухненски бокс,не ми се мисли как ще събираме бебешките легла в ужасно малката спалня Cry,но да сме живи и здрави ще се наместим няма как,основен ремонт сме правили преди сина ми да се роди 2012 така че няма смисъл от нов,поне сменихме дограмата миналото лято Simple Smile,само една боя в хола за освежаване и това ще да е,а и парите ще ни трябват за бъдещото бебче.

# 373
Охх от това да си на квартира според мен по лошо няма ,ако знаете каква къща имам голяма не мога да си обзаведа всички стаи,а и ние сме на квартира в София в гарсониера ужас е.Най-гадното е че са само  две стаи а пак имам много за чистене.Миналата година си правихме освежаване в къщи,в гарсониерата повече от парцал и кофа за боклук ме е яд да взимам пък да не говоря за ремонт.Надеждите ми са когато се роди бебо ММ да си е намерил работа в Пловдив пак ще сме на квартира ама повече си обичам този град,а и тези пари които даваме за наем на гарсониерата там ще си вземем двустаен Joy Joy

# 374
Ако знаете как ви завиждам за ремонтите, знам че е тегаво но аз много обичам да си освежавам и да местя мебели все едно си на ново място Simple Smile
Все едно аз съм го писала!
Вчера например освежих банята с едно dc fix фолио. Вратичките на шкафчето под мивката бяха започнали да набъбват от влагата, защото ги пръскаме, когато се къпем (ММ повече Twisted Evil). Фолиото е същото, каквото сложихме лятото на вратата на банята, защото не ни се сменяше. Като нова е, чак не повярвах колко добре стана.

А днес гледах и за бебешко креватче. Тези на Арбор, каквото има каката, са поскъпнали двойно за осем години! Shocked Може би ще се спрем на ИКЕА. В нета видях и креватчета за 1000-2000 лева!  Crazy Мисля, че от креватчето определено може да се спести, за разлика от матрачето. Там съм склонна да дам повече пари. Креватче и скрин е всичко, което трябва за първата година. После ще му мислим.

Общи условия

Активация на акаунт