Отговори
# 165
Добър ден и от мен! Навън едно слънчево, хубаво ... Вярно, че не мога да изляза, но поне му се радвам през прозореца!
Kisheva, честит ти мъж ! Kremi85, поздравления за госпожицата !   bouquet
За мен няма значение пола на бебенцето ни, но вече ми се иска да знам какво е със сигурност, а не в проценти Wink Та да му приказвям и да не говоря за него в среден род. Но скоро и това ще стане.
За колограмите - много съм скромна, + 1.
Ержебет, аз ще си правя ФМ в "д-р Щерев" при д-р Петя Чавеева. Все още не съм запазила час, но мисля да звънна в понеделник за час.

Ииииииии чакайте да ви се похваля ... Усещам бебока!  Толкова съм щастлива !!!  Heart Eyes Вече все по-често даже го усещам Simple Smile Така ми дава сили да лежа и да не се депресирам, че много трудно взе да става с това лежане ...

Пожелавам ви хубав и усмихнат ден! Моля ви разходете се навън и за мен !!!

# 166
Здр момичета ☺ относно покупките попитах защото мн се колебая дали да купувам нещо не от соеверна гледна точка ми по скоро от страх. Имам една позната която сега трябваше да се радва на детенцето си но когато отишла да ражда не видяли че бебето се е оплело в пъпната връв и докато го дърпали да излезе го задушили. Всички било приготвено за бебето креватче количка дрешки неискам да знам какво и е било когато се е прибрала. Аз за първото си дете нищо не бях купула освен креватче дрешки бяха купили бабите и когато родих майка ми тогава ги пра и изглади. Останалите неща си ги купувах след като се прибрахме от болницата. Сега ще имаме дрешки с който да стартираме от каката но има неща и за купуване та ще видим дали пак вс ще оставя за накрая или ще ги купя по рано.
Честито на мамите които знаят какво бебче чакат  Hug лека бременност   bouquet

# 167
Добро утро и от мен...то всъщност ден станало,докато се избутам с домакинската работа Simple Smile
Живот и здраве и аз ще си купя всичко предварително, така направих и с баткото, просто някои нещо не ги складирах у нас, а у мама...то с второ май е по-лесно, относно някои покупки, поне няма да купуваме всичко Simple Smile
На ФМ аз ще ходя в началото на март, тогава ще съм между 20 и 22 - не знам коя точно...
Искам да ви издам една малка тайна, толкова се чувствам гузно,че трябва да споделя - за последните 3 дни имам изпушени 3-4 цигари....не мога да ви опиша каква вълна ме е обхванала,може и от малките проблеми, които ми се струпаха вкъщи (не че е оправдание), но усещам голям никотинов глад, а досега го нямах...не знам какво се случва, с някоя от вас случвало ли се е?

# 168
Отчет - вчера бях на ФМ при Димитрова във Фемина. Малкото мърдаше мноого сладичко  Heart Eyes Каза, че всичко изглежда наред засега, но доста съм подранила и не всичко се вижда все още, защото и при нея си излиза закъснението заради късната О, затова ще направя още една ФМ след един месец. Докторката беше много мила и много ме съжаляваше, защото като ММ ме вдигна от кушетката почнах даже да припадам от болка. Препоръча ми да отида задължително на невролог и да не се съгласявам да ме претупват, само защото съм бременна и се оправдават, че трябва да ме гледа гинеколог. Само че може би защото й бях последния час и човекът е още мъничък не обясняваше много много, а само ни показа основните органи. Другите неща си ги разглежда безмълвно. Следващия ми час е пак при Славкова, че при Димитрова и без това нямаше часове.

Или, за раждане (ако всичко е наред и в срок) с ММ сме си харесали Надежда, заради отношението към раждането - да е по-естествено за родилката и бебето, а и заради неотделянето на новороденото от майка му изобщо. Ама има много време до тогава  Simple Smile

Хоуп, благодаря за насоките. Бодимед мисля, че я знам къде е. Личната си ми дава направления (в редките случаи, когато съм й искала), единствения проблем е, че е на доста неудобно за мен място. Иначе за феталната - приятелката ти е права. Но пък зависи и как върви бебето, дали си е в срока или изостава мъничко като моето.

Поспаланчо, при мен проблемът си е от преди бременността. Пробвах с всякакви хомеопатични мазила вече ( в къщи сме като аптека за такива неща, защото си имам доста травми), но ефектът е нулев. Ставам даже по-зле. Сега последно пробвам уийкенда с един космодиск newsm27

Туийти, кой е твоя лекар? Аз съм +2-3, но съм доволна като цяло - много цици и мъъъъничко паласки  Peace Вчера си облякох най-тясната пола тип молив и съм доволна  Party Макар и с напълно отворен цип под блузата, че е с много висока талия  Mr. Green

Стефи, всичко ще си купим преди. Не съм от най-суеверните, така че нямам скрупули. Само ще изпълня онази традиция първо да вземем шапчица, за да излизало бебето лесно и с главата напред. Излгежда ми много сладко  Heart Eyes

Кишева, честити сини гащи! Биозин пия от един месец, но не мисля, че надебелявам от него. Но и аз се чудя заради преполагаемите наченки на Хашимото дали да не спирам  newsm78

Ерджебет, говори се, че ехографите във Фемина са най-добрите в Сф, чух го това от няколко лекари до сега. Разбира се има значение и задапаратното устройство (т.е. лекаря). От малкото, което прочетох преди да направя своя избор, Димитрова във Фемина и Марков от Марковс са едни от най-добрите. За Димитрова обаче както споменах по-напред в поста часове има след най-рано месец и нещо.

Креми, честита девойка  Heart Eyes Мааааалко ти завиждам за панделките и рокличките Blush

Стопанке, как си? Губиш се нещо  Hug

Пак написах километричен пост, съжалявам  ooooh!

ПС. Разгледайте моля първата страница и ако на някого му липсва щъркелът да каже Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 14:46 от Кристалин

# 169
Кристалин    Ако може един син щъркел за мен  Crazy
Благодаря предварително   bouquet

За покупките и аз мисля всичко предварително да вземем, да си ги изпера, наместя и подредя както искам, че много мразя някой да ми пипа работите  Naughty
Това ще стане към Май месец, защото Март имаме да правим малко ремонт  smile3511

# 170
  • София
Кристалин на мен чуденката ми реално е най-вече за задапаратното устройство, защото дори не е нужен 3 или 4D апарат за това изследване.
Сега вече се чудя м/у:
МЦ "МАРКОВС",
МЦ "Фемина",
Медицински комплекс „Д-р Щерев”
МЦ "Надежда"

Колкото повече чета коментари, толкова по-объркано ми става. Тамън харесам някой и цоп някое отвратително мнение, а на мен едно ми стига и почва едно тюхкане.

Реално трябва да отида в началото на март, но поради трудното записване е наложително избора да бъда направен сега, за да се обадя за час.

Между другото и аз пия Биозин Мама, ама да си призная сууупер нередовно. Препоръчано ми е от две АГ-та.

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 16:00 от Ержебет

# 171
Кристалин, и моите впечатления от МЦ Фемина и Димитрова по-специално са такива. Любезно и абсолютно професионално отношение, за това една лоша дума не мога да кажа. Обаче някак не ми е "моят лекар". Не знам защо. Може би защото беше по-мълчалива, или защото не се усмихваше ли... не знам. Не че трябва да ми се хили, ама ми се искаше някак да е по-сърдечна. Беше ми първа бременност, бях сама, защото ММ не дойде, а всички останали бяха по двойки и ми беше едно криво като цяло, може и затова такъв спомен да ми е останал.

Сега на ранната фетална бях при Чавеева в Щерев. Много мила и много подробно обясняваше. Там пък съм една идея стресната от възрастта й, вижда ми се дете направо. Това не е изобщо критерий де, биографията й е впечатляваща. И сега съм в чудене, дали пак при нея да запиша, или да се възползвам, че вече имат и друг лекар за ФМ (Исиклиева в Щерев) и да чуя и още едно мнение.

Ержебет, няма универсален избор. Ето виж моя опит с Димитрова. Нищо й нямаше на жената, сигурно аз бях кривата, ама нещо не ме грабна. Така че, не се предоверявай на отрицателни мнения, добрите лекари са достатъчно много и се знаят кои са. Избери един и толкова. Peace После винаги можеш да идеш и при друг.

Ние се върнахме от Сурва, понамръзнали от вятъра, но пък доволни. Ама много мащабно това събитие, бре! Браво! Дано поддържат интереса, градът има нужда. Хората бяха много любезни, усмихнати, отзивчиви, виждаше се, че всички са там с голямо желание. Организацията обаче беше почти никаква. Дано кандидатстват по някакви европрограми и да подобрят условията.
...отнесох се, ама то не може непрестанно за бременни неволи Mr. Green Ето, за да не е само за празника - по пътя имах контракции от дупките. Tired

# 172
  • София
Или. ще ти кажа какво ме уплаши най-много. Тъкмо се спрях на доц. Снежинка Томова и според някои мами понякога казвала, че има нужда от още специалисти или още едно гледане за отхвърляне на някакъв евентуален порок, който следващия път го нямало.
Аз ще полудея, ако чуя такова нещо. До следващия път не косата ще ми е побеляла, ами направо окапала.

Нали се стараем все да е най-доброто. Сигурна съм, че всяка една от нас го мисли и иска.
А уж не съм от тия дето се влияят, особено от мнения в интернет, ама ей ме на в тази ситуация.

# 173
Ержебет, всеки ще ти похвали клиниката от която е доволен, аз например се следя в Мбал Надежда при д-р Михова и не я сменям за никого, но съм пристрастна - и Ин-витрото ми беше там, и ЖК съм записала там, живот и здраве, там смятам и да раждам, изключително доволна съм. Ако търсиш, отрицателни мнения можеш да намериш за всеки един лекар, по-скоро гледай да не са много и това да не е масовото мнение. Винаги ще има недоволни. Както каза Или., ако не си попаднеш на доктора можеш да се разочароваш и от нищо. Успех с избора! Wink

# 174
  • до едно тепе
Аз като препатила със скринингите(заради не особено читава лаборатория тук) да си кажа. Побеля ми косата не ами още го преживявам честно казано. И то най-вече заради нерешителното мнение на следящата ме лекарка. Тя чакаше генетик да се изкаже дали трябва или не трябва да се хвърлям в приключението амниоцентеза. Затова и реших да не се занимавам с ФМ тук, а направо да дойда в София. Попитах мамите софиянки от една друга тема, с които се знаем по-отдавна и те ми препоръчаха няколко места. Направих си списък и реших да звъня да видя къде мога да си намеря час, когато ми трябва. Първия ми опит беше в Надежда за д-р Михова. Учудващо успях да си запиша час. Искрено се надявам прегледа да мине както трябва и с бебето всичко да  е наред.
От 2-ма нашите лекари тук се отказах, защото единия беше изкарал неоснователно акъла на моя близка, защото тя беше решила да не прави БХС-беше и наговорил куп глупости как бебето и е Даун и тем подобни, а другия като ходих на ранната ФМ беше записал 4 жени за един и същи час и чаках буквално толкова време колкото да ида до София. А накрая и стана скандал, защото една млада бъдеща баба, малко по-възрастна от мен всъщност, се опита да набута щерка си преди мен ooooh!

# 175
Тъкмо се спрях на доц. Снежинка Томова и според някои мами понякога казвала, че има нужда от още специалисти или още едно гледане за отхвърляне на някакъв евентуален порок, който следващия път го нямало.
На мен това ми звучи като плюс, не като минус. В крайна сметка на съвременната медицина дължим по-ниската детска смъртност в последните десетилетия. И лекар сам да каже, че иска още едно мнение, вместо пациентът да се сеща, си е положително.
Бебчетата с проблеми са наистина малко, просто се застраховат, това им е работата.
Спокойствие и положителна нагласа. Няма полза от предварително ядосване. (не случайно имаме и народна приказка за нероден Петко. Даже метафора няма, право в целта си е.  Mr. Green)

На мен Чавеева ми каза, че евентуално може би в пъпната връв има единична артерия вместо двойна. Но не е сигурна, защото беше едва 12 г.с. И съвсем спокойно ми обясни, че това не означава проблем с бебето, просто ще проследим нещата и в по-напреднала бременност за всеки случай. Предпочитам да го знам и да потърся още мнения, още изследвания. Нали диагностиката е за това - където може да предотврати и/или да поправи нещата.

А колкото до шансовете нещо да не е наред с бебчо... ами това не зависи от никакви прегледи и от никой лекар.  Sad На мен не би ми било по-спокойно, ако не ходя на прегледи.

Недопустимото е това, което Поспаланчо е описала. Да ти кажат, че щото няма да правиш БХС, бебето ти има проблем.

Така че спокойно. Записваш, отиваш и никога не е късно да смениш, ако нещо не ти допадне. Peace

# 176
Кристалин, би ли могла да ми смениш щъркелчето със синичко? Че момченце чакаме. Благодаря предварително. bouquet

# 177
Добре, че се заприказвахте за 3Д/4Д. Моя док не ме предупреди, че ще трябва по-рано да се запиша. Ако някой е чувал да добър специалист в Пловдив, ще се радвам да го сподели.

Следващата седмица трябваше да ходя на БХС2, но съм болна и ще го отложа 1 седмица.

Относно килограмите - няма кой да ме бие - от началото досега +10... а до края - не ми се мисли...

И да споделя нещо... преди 2-3 дни почувствах нещо странно - беше като лек допир към корема отвътре, но и като бавно единично пулсиране. Дали усетих движение на бебчо?!... А оттогава - нищо. Пък и казват че за първа бременност е рано да го усетя.

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 00:43 от ganbg

# 178
ganbg съвсем вазможно е и да си усетила бебето до няколко дни или седмица ще разбереш със сигурност ако това което си почуствала се зачести и усили като чуство

# 179
Кристалинче тук съм и чета, но писането и публикуването ми е мишън импосибъл.
Накратко: добре съм, лежа и се пазя, чакаме младеж Simple Smile
Оправяй се  Hug

Общи условия

Активация на акаунт