Отговори
# 255
Ехаа,колко нови юлски майки,добре дошли  bouquet

Май повече момиченца ще си имаме в темата,то и по принцип е така.
На мен доскоро не ми беше много голям корема,но от няколко дни като че ли с часове расте Shocked
А снощи съм се събудила от притеснение дали каката ще ревнува,как изобщо ще ни протича ежедневието,дано не ми се сърди като съм изнервена,изморена и недоспала. Как ще балансирам не знам,че толкова много я обичам,даже малко виновна се чувствам,че нямам подобни усещание с мъника в корема ми.

# 256
Добре дошли на новите мами и от мен. Лека бременност  и здрави бебчета на термин   bouquet

Аз цяла нощ се въртях в 3ч се събудих и корема ми като започна да "бълбука, пърха" и такива подобни неща, чувството е... щастие... Не можах да заспя, мн дълго време. Сигурно около час се въртях, предполагам бебо си организира среднощно парти  Joy Joy

# 257
Добро утро и от мен! Simple Smile
Добре дошли на новите мамчета! Hug
Блазе ви момичета - искам и аз вече да го усетя малчето. Ама, като ми е първо сигурно ще е по-късничко Simple Smile
Имам едно притеснение... От няколко дни съм страшно смачкана - никакво самочувствие, никакво желание за нищо... Не съм болна или отпаднала. Просто съм вкисната Confused В понеделник бях на преглед и преди това си мислех, че е защото съм притеснена за бебо (нали не го бях виждала цял месец) и заради проблемите с бъбреците. Но от 2 дни това вече го няма като притеснение, а аз пак съм така. Вече започвам да се притеснявам, че вредя на бебока с това Sad Съжалявам, ако съм ви натоварила с това оплакване. Ще се опитам да се взема в ръце! Simple Smile
Хубав и много усмихнат ден на всички smile3525

# 258
Добре дошли на новите мами  bouquet

Мен все още ме измъчва среднощното ставане до WC.
След 2.00ч. вече нямаше заспиване. То падна едно въртене и хоп и бебчо и той се включи.
Сега ходя като шеметрон Simple Smile

Спряла съм каката от градина вече втора седмица и мисля и другата да не ходи. Скучно й е с мен, но не искам пак да съм болна.
Много е странно, че й  тя няма никаква реакция за бъдещия член на семейството. Не знам дали е за хубаво.

# 259
Може би още не могат децата да го осъзнаят напълно newsm78 За тях това е малко абстрактно понятие сигурно - казано им е, че ще имат братче/сестриче, но те не го виждат. Поне така предполагам. Може би след време, когато започнат да пипат коремите ви и да усещат ритничетата ще започнат да го осъзнават и да реагират на събитието. Майка ми ми е разказвала, че когато е била бременна с брат ми съм повтаряла, че "искам братче, което да се казва Ради" (изпълнено е Mr. Green). Била съм на 3,5 години. Не съм питала обаче на какъв етап от бременността е било това - дали от самото начало или когато вече е започнало видимо да и личи.

# 260
Kira - Всеки има моменти да се вкисва, ама няма да се даваме на лошото настроение Simple Smile.... Излез се разходи на въздух, виж се с някоя приятелка, гледай някой филм, прочети си нещо, гледай бебешорски джаджи в нет-а и най-вече мисли позитивно Simple Smile Животът е толкова хубав....

Или. - Мерси за информацията. Явно ще трябва да се замъкна до някой от моловете, ама събота и неделя честно казано въобще не ми се ходи в тази гъчканица. А и сигурно е пълно с вирусоносители... Simple Smile

И добре дошли на новите мами в темата Simple Smile

# 261
Здравейте, бъдещи мами Simple Smile
Реших и аз да се запиша, тъй като при първата бременност също имахме също група (март 2013), която после прерасна в много нови и интересни приятелства Simple Smile
В 16 г.с. съм, с термин 28 юли. Първото ми детенце се роди в България, после заминахме за САЩ, сега живеем тук и второто ще раждам тук. В сравнение с първата бременност имах повече дни с гадене и повръщане, но за щастие вече мина. При повечето първи бременности е нормално да не личи много в 4-5 месец, при вторите малко повече личи, но си зависи навлече от структурата на жената. И на мен не ми личи много в момента. Бебето усещам от 11 седмица, може би и защото съм с задна плацента този път. Първескините може чак 17-20 седмица да усетят, няма страшно, после хубаво ще ни сритват  Wink
Чакам с нетърпение 18-19 седмица, когато ще разберем пола на бебето. Първото ми е момченце, Николай, много искам момиче, но това ще разберем скоро.
Лека и позитивна бременност на всички!

Добре дошла и честито бебе Simple Smile Аз също не живея в България ,ще раждам в Англия ,тук нещата са малко по различни от колкото в България . Бях на един скан - главно за синдрома на Даун и вторият ще бъде за пола на бебето началото на другия месец.Чета ,че момичетата си правят ФМ тук никой не ми е казвал за това и също за 4Д , дали е хубаво да се направят,може би трябва да отида в частна клиника да ги направя .  newsm78

# 262
Kira, аз също имам проблеми с настроението, но по-скоро съм станала прекалено раздразнителна. Вчера направих скандал в Кауфланд, понеже едни хора ме прередиха на опашката, а преди никога не бих го направила на въпрос. Иначе нито мога да се похваля с пола на бебето, нито пък го усещам по какъвто и да било начин (в 15 г.с. съм).
Момичета, някоя от вас приема ли шуслерови соли? Аз започнах да ги пия от вчера по схема, която намерих в интернет, но не знам дали изобщо има някаква полза от тях?
Искам да помоля и мамите, които вече си имат по едно детенце за съвет (а и останалите разбира се). С мъжа ми ни поканиха да кумуваме в края на август. Тогава бебчето ще е едва на месец. Наистина не знам какво да предприема, моля, посъветвайте ме  Rolling Eyes Знам, че така или иначе ще изглеждам ужасно (вече съм 6кг. отгоре), но дали месец след раждането ще съм се възстановила достатъчно и ще имам сили за подобна отговорност? Също така дали ще мога да оставя бебчето за цял ден, че и повече?

# 263
svet_m ,ако е изцяло кърмено бебчето няма да можеш да го оставиш. Но дори и да можеш,няма да си във форма за подобни мероприятия. Като тука изключвам фигурата въобще,едва ли в рамките на месец,дори и с вълшебна стурктура да си ще можеш да се възстановиш. Предполагам ще си и изморена и ако имаш шевове още ше те придърпват,ако си секцио пък съвсем. Не,че те плаша,ама ще е твърде рано,обмислете го добре.

# 264
  • Пловдив
svet, и аз съм съгласна с това което е написала sladurka. Шевове, може и кървене да имаш още.
Ако кърмиш, може преди това да се изцеждаш и събираш кърма, за да оставиш да хранят бебето през деня, ако изобщо пие от шише. Дъщеря ми твърдо отказваше. Но ще трябва и ти по време на сватбата да ходиш в тоалетните да се цедиш, защото тя си тръгва да тече.

Нашата кака е много щастлива от факта, че ще имаме бебе. Първоначално много искаше момче. Сега вече май няма претенции за пола. Другата седмица съм на преглед, да видим дали ще потвърдят, че е момиче.
Като и' се скараме за нещо и ни заплашва, че няма да ни дава бебето, даже и "моето бебе" го нарича Simple Smile
И аз се надявам да успявам да не я лишавам от внимание. Имаме много силна връзка и тя е много люблеовилна, много се гушкаме, много си говорим, целуваме и няма ден в които тя да не ме стисне силно и да не ми каже, колко много ме обича. Ох, дано всичко си остане така.

# 265
О и ние се гушкаме почти непрекъснато и почти непрекъснато си казваме колко се обичаме Heart Eyes
Много ми е любвеовилна и чувствителна Heart Eyes Засега се радва много на бебето,гали ми постоянно корема,все пита как съм и ми предлага храна Heart Eyes Абе изобщо е страхотно хлапе,притесненията ми произтичат от това,че ми е втори брак и засега е обичана принцеса от половинката ми. Дано не се породи ревност и явно предпочитание,че не я мисля как ще го приеме.

# 266
svet_m - честно казано аз след раждането на дъщеря ми сума ти време не знаех на кой свят съм. Но пък това не означава, че ти няма да си в кондиция. А и понякога това, че човек трябва да се стегне за някакво мероприятие го стимулира и му дава сили да влезе бързо в обичайния си ритъм Simple Smile В зависимост от това къде е сватбата, ще се наложи да прецените дали ще има кой да гледа бебока докато вие празнувате, ще можеш ли да притичваш да кърмиш, после може да се наложи и да се изцеждаш, което си отнема време и разни други битовизми Simple Smile

# 267
  • до едно тепе
svet_m месец след термина не значи месец след раждането. Ако преносиш 10-тина дена бебето ще е още по-малко. Аз първия месец не знаех изобщо къде се намирам. Дните ми минаваха в кърмене, ядене( след всяко кърмене ядях като разпрана) и опити да полегна за 15-20 мин докато се разписка бебето за следващото кърмене. Повечето бебета на кърма не се хранят през 3 часа,а доста по-начесто. Общо взето вероятно ще си изтощена и едва ли ще ти е до това. А кумството е сериозна работа. Ще трябва да си на разположение целия ден. Дори да е с вас бебето с някоя от бабите като се разплаче ще трябва да си с него.

# 268
  • София
Привет момичета!

Mayaval за 4D и ФМ между 18 и 23 г.с. Оптимално 20 г.с.

Kira купи си нещо дребно или на бебо нещичко. Помага Simple Smile

За "бременните" дрехи в H&M - според мен са грозни и скъпи. В LC Waikiki има сектор за бременни - по-стават.

# 269
Ехаа,колко нови юлски майки,добре дошли  bouquet

Май повече момиченца ще си имаме в темата,то и по принцип е така.
На мен доскоро не ми беше много голям корема,но от няколко дни като че ли с часове расте Shocked
А снощи съм се събудила от притеснение дали каката ще ревнува,как изобщо ще ни протича ежедневието,дано не ми се сърди като съм изнервена,изморена и недоспала. Как ще балансирам не знам,че толкова много я обичам,даже малко виновна се чувствам,че нямам подобни усещание с мъника в корема ми.

Напълно те разбирам за притесненята. Ние с каката също мн се обичаме. Много се глезим, гушкаме, цункаме от време на време и се караме де, но като цяло мн сме привързани, а и тя беше мн искано бебе не само от мен и татко си а и от вс близки. Сега когато забременях реагирах на новината малко безразлично. Не се радвам толкова колкото с малкия ми ангел и даже се чуствам виновна. След като се роди бебето и аз нз как ще се справям защото цялото ми внимание ще е покраи малкото а каката ще отиде на заден план...

Общи условия

Активация на акаунт