Отговори
# 525
  • София
Здравейте и от мен мами! Simple Smile

Тази сутрин ходих при новата гинеколожка. Приеме много добре и ме записа. Много добро първо впечатление ми направи, а това е много добре за мен.  Sunglasses Бебето се развива добре. Heart Eyes Шийката е с нормална дължина. За болничните няма проблем, само трябва да й кажа от кога искам. Нови изследвания не ми е пускала, тъй като при нея вече са старите. Утре сутринта ще ходя да дам стерилна урина, защото имам хроничен пиелонифрит и малко по натам ще ходя на преглед при нефролог. Simple Smile

На ранната морфология ми откриха миомен възел на предната маточна стена Sad и докторите ми казаха, че няма нищо опасно.Днес се потвърди и се установи, че не расте поне засега.  Grinning А отделно от това имам и киста на десния яйчник. Crazy

А какво всъщност представляват тези контракции и какво е по-точно усещането за тях? newsm78

Всяка зима по ръцете ми се появява екзема, която преди това третирах с Дипрозон, но сега ...

Лека вечер от мен! Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 21:13 от Мария Тереса

# 526
 stefyyyy, благодаря ти за бързия отговор Simple Smile Надявам се скоро да ги преведат, не за друго, а защото искам да видя колко пари са ми удържали Simple Smile

# 527
Мария Тереса, трябваше ли да взимаш нещо като документи от стария ти доктор или само отиде с направлението при новия?

Контракцията е твърда на допир матка и едно специфично напрежение, което се усеща там.

# 528
Момичета, има ли някоя от вас с генитален херпес? А такива които са раждали с такъв ( имам предвид не активен, а просто наличие на тази болест )? Доктора ми каза,че ако 2 месеца преди раждането нямам херпес няма проблеми, но ако има херпес близо до термина ще ме реже и аз вече съм на тръни, много ме ужасява секциото и по-скоро това,че няма да си усещам тялото #Crazy

Та някакви отзиви?

# 529
Здр момичета. Имах проблеми с комютъра и като виждам колко сте изписали....незнам кога ще ви изчитам Simple Smile Аз вече съм в 5 мес, но откъм килограми...5-6 от началото и д-р ми се скара. Ама то само в къщи нестава, а и умирам за сладко. Да се отчета набързо- БХС е ок, ФМ в 17 г.с.-също, ще си имаме момченце, а бях убедена, че е момиче-няма да ви казвам за каква реакция става въпрос като разбах-бях "леко" разочарована, таткото пък е безкрайно доволен, но...няма да го връщам  Laughing Мисля вече др.месец да се връщам на работа-другите бъдещи майки работят до 6-7 мес, аз тогава ще се връщам. Иначе чак сега започнах да се паникьосвам  smile3514, че изобщо не съм подготвена, че няма да ми стигне времето като се върна на работа, да пазарувам за бебока, да чета какво ми предстои и т.н., че досега ми беше едно такова...абе не го осъзнавах може би, беше ми много рано, а сега...шаш и паника, че нямаме време.
Отивам да чета, че нещо  доста изостанах  Heart Eyes

# 530
  • София
Djudji , аз пия Огестан, фолиева киселина и за зимния сезон Биозин мама за имунитет
И аз пия огестан,обаче  имам още 3 таблетки а чак на 24 съм на преглед и се чудя дали да си купувам още или да ги спра.докторката не ми каза нищо пък и аз не питах

На мен Огестан-а и фолиевата к-на докторката ми ги предписа до края на бременността, по 1 таблетка на ден Wink

# 531
Кристалин, у дома съм от началото на месеца, а крампите са от 2-3 нощи, така че док не знае. Засега не ме притесняват чак толкова, но ще помисля за магнезий. Не ми се иска да почвам с Магнерот-а, щото ми се вижда твърде голяма доза. Ама знам ли.

Oceanborn, аз съм със секцио, не заради херепес. Искам да те успокоя, че не е чак толкова страшно. И аз имах страх от това, че няма да мога да контролирам тялото си, така че хич и не опитвах да се движа след упойката, за да не се паникьосам. Само за няколко часа е. В които тъй или иначе няма какво толкова да правиш, освен да лежиш.

Ако искате по-натам може и с подробности да споделим за раждането. Аз гледам да не го мисля отсега. Неприятната част от целия процес по сдобиване с детенце е, но наистина е едно от малкото неприятни неща в живота, които си струват всяко неудобство. Heart Eyes

mishoko, спокойно, има време за всичко. И за два дни може да купиш и приготвиш необходимото. Майките обикновено удължават процеса, защото е приятно, а не че е толкова сложно и трудно. Честито ти момченце. Няма място за разочарование, бебчето е дар, а тъкмо ще имаш стимул за втори път. Wink

# 532
Много ви благодаря за съветите за гърлото Simple Smile Simple Smile Simple Smile Направих това с лимона, смуча тонзилотрен и пия парацетамол. Дано го стопирам в начална фаза. Явно ми е отслабнала имунната система с това постоянно лежане у дома и вчера като отидох на ЖК се "украсих" ... Не знам за вас , но аз от все сърце искам календара да показва юли месец, да съм родила през юли здраво и хубаво бебче и да се скитосвам с майките по градинките ...
Или, магнезия наистина трябва да се натрупа в организма, за да има ефект. В листовката на магнезиевия диаспорал, който приемам пише, че трябва да се употребява най-малко 6 седмици. И аз знам, че крампите са от липса на магнезий.
Мария Тереса, Кристалин ти е описала много точно контракциите. При мен са същите, като понякога са болезнени, а преди даже  бяха по-често болезнените.
Mishoko, честито момченце! Радвай му се независимо какъв пол е Simple Smile Единственото важно е да е живо и здраво!

# 533
  • София
Мария Тереса, трябваше ли да взимаш нещо като документи от стария ти доктор или само отиде с направлението при новия?

Контракцията е твърда на допир матка и едно специфично напрежение, което се усеща там.

Добро утро и от мен!

Аз съм вече на вълна сутрешно кафе  и след малко ще ходя да дам стерилната урина. Стискайте палци всичко да ми е наред.

Аз отидох само с направлението от личния лекар и никакви други документи, защото се оказа че и на двете докита акушерката е една и съща  тя ги извади. Но ако сменяш гинеколога си вземи направените изследвания до момента или поне копие на същите от лабораторията в която са правени.

Спокоен ден от мен!

# 534
  • до едно тепе
Добро утро!
Вкъщи пак сме стационар. Този път и тримата се докарахме болни.Мъжо и малчо са на АБ. ooooh! Тази зима ми писна яко вече. Такова чудо не е било. А не мога да пия нищо имуностимулиращо заради тъпото Хашимото ooooh!
От първата бременност раждането май ми беше най-лесната част. Отидох в 5 почти и в 7,35 изплака малкия. После 3-те дни в болницата бяха кошмарни, но се преживява. Заслужава си всяка секунда Heart Eyes

# 535
Добро утро! Момичета, мен от няколко дни спряха да са ми чувствителни и наедрели гърдите....вече са си нормални.Не помня при първата бременност как беше и затова да питам при вас как е?

# 536
tonita0202, моите гърди също не са чувствителни и болезнени вече - поне от няколко седмици е така, явно от отшумява с времето. Предполагам, че към 8-9 месец отново ще се напрегнат като подготовка за кърменето Simple Smile

# 537
Добро утро мамчета!

Имам въпрос: Преди време чух от вас за д-рите Мазнейкова и Дуковски. Може ли да ми дадете телефони или поне как да ги намеря?
Писах на Кременски във форума и според него е по-добре да направя 4Д диагностика и ако там има съмнения за хромозомни болести тогава да правя амнио-то. А според моя док само Мазнейкова, Дуковски и още един на който дори не му чух името мога да бъдат точни в диагностиката.

# 538
Добро утро
За въпроса за контракците както вече др мами казаха твърда матка и болки подобни на тези по време на цикъл. По кофти е когато имаш такива слаби контракции в по напреднала бременност защото коремчето ти е постоянно в напрежение и усещането за тежест е по голямо.
Относно раждането мамите които сме раждали може да разкажем как е минало на мамите които им предстои първо раждане ако те искат защото това не винаги е мн приятна информаця.
За гърдите моите са си чуствителни и огромни.

# 539
Hope как е гърлото отпусна ли те малко

Общи условия

Активация на акаунт