Отговори
# 540
Stefyyyy, не ме боли много силно гърлото. Надявам се да се размина с тези хапове, които описах по-рано. Благодаря ти за загрижеността.  Hug
Pospalancho, бързо оздравяване и на вашето семейство !!!
За гърдите - моите също вече не са така чувствителни, съвсем нормални са си Wink

# 541
Привет на всички новодошли мами   Hug   
Аз да ви се пооплача малко. От около 15 седмица започна това втърдяване на корема (очевидно - контракции). Пия магнерич 3x1. Но сега като прочетох малко повече по темата и се стреснах малко. На някоя да и се случва подобно нещо  #Crazy
Аз пия магнерот  3x1,поради тази причина .Не се притеснявай излишно  bouquet

# 542
  • София
Гърдите не са чувствителни от около месец вече. Не са пораснали хич - още съм си чашка А. Всички ме уверяваха, че ще се имам удоволствието да понося по-голям номер сутиен, но уви.

И да ви се оплача. Сагата със зъболекаря продължава. Ще правим коронка. Пфу..

# 543
Привет и от мен, момичета!
Вчера имах малко по-кофти ден, нали сме "трудни" Laughing Боля ме зверски кръстът и не знам дали отчитах правилно, но мисля, че и  матката ме боля, не беше кой знае колко твърда, но си се притеснявах цял ден.
Не знам при вас как е, но аз лично за един миг дори не мога да забравя, че нося дете! Майка ми ми е казвала преди, че от момента, в който съм се родила, й е светнала една червена лампа в главата, която и до сега не е изгаснала и никога няма да изгасне. Е, разбрах вече за какво ми говори. Усещам я тази лампа, под формата на радост, щастие, тревога, притеснение... Въпреки всичко е прекрасно! Heart Eyes
От два дена не съм усещала бебчето много-много, а преди това беше почнало да става доста активно. Ама гледам да не се притеснявам, защото чета, че е нормално.

Иначе за:
Така и така съм започнала да питам и да разпитвам бъдещи и настоящи мами.Какви лекарства пиете и изобщо пиете ли ? Аз пия магнерот,прегнакеър(общи витамини ) и нош-па ,когато ми се наложи,имам леки контракций от време на време.  bouquet
Пиех първо Утрогестан, но бях като ужасно пияна дори от едно хапче, затова док ми го смени с Дуфастон, това до края на трети месец; също си пия Огестан, а фолиевата ми каза да я спра пак към 4 месец някъде, защото в Огестана си има нужното кол-во (400 микрогр.); Магнерич си самоназначих преди 2 месеца, ей така за превенцията, док каза, че е ок. По едно на ден пия, не знам дали е достатъчно. Но-шпа сутрин и вечер по едно (тя ми каза при нужда, но аз така си свикнах и имам чувството, че ако някой ден пропусна, случва се, усещам напрежение и леко пристягане, но най-вероятно си внушавам.)
А, исках да ви питам дали приемате калций допълнително, защото ноктите ми от известно време сааа Tired Те не ме притесняват, по принцип са ми чупливи, но това значи, че и зъбите ще почнат да страдат, костите и т.н. (знаете). А много се съмнявам, че с онова мляко, сирене и кашкавал, които си купуваме болшинството, може да се набави нужното количество калций въобще.

Леле, отнесох се.
Слънчев ден на всички  bouquet

# 544
Септември, имай предвид, че калцият приеман на таблетки може да предизвика контракции. Моите витамини за бременни:  http://apteka.framar.bg/30018156/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … %D0%B1%D0%BB-2-28  специално са подбрани да нямат калций, защото аз съм с контракции.

# 545
Здравейте момичета !

Последните дни не можех да ви следя,но днес успях да наваксам. Такава зверска мигрена ме хвана,че направо се уплаших. От болка няколко пъти повръщах зверск,че и контракции получих, с предната бременност до 9 м. не знаех какво са ,добре че не бяха болезнени.
Звънях на док ,каза че сигурно е от кръвното (ужасно ниско ми е по принцип ,а през бременноста и границите събирам) мериха ми го 50-75  ooooh! слява богу днес вече съм ОК.
Радвам ви се на новините от прегледите, че аз съм чак на 17 ,а за ФМ още не съм си запазила час .
 Незнам ,може би ,че ми е втора брем.(а аз и с 1-та бях така) ,но съм много спокойна. Имам доверие на док и някак си не го мисля толкова самото бременеене.
Гърдите  не са болезнени ,но са поне с 1 номер по-големи.
Нокти, коси след като родих косата ми се сгъсти доста ,а ноктите се втвърдиха. Сегаподържам маникюр ,какъвто преди имах след изграждане с гел.
За гърлобол с Прополки ми мина за ден, два.

Болничките да оздравяват   bouquet

# 546
Септември, имай предвид, че калцият приеман на таблетки може да предизвика контракции. Моите витамини за бременни:  http://apteka.framar.bg/30018156/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … %D0%B1%D0%BB-2-28  специално са подбрани да нямат калций, защото аз съм с контракции.

Aaaa, ясно. Не знаех, че предизвиква контракции. Еми, значи да се чупят тогава. Ще увеличавам сиренето и млякото и толкоз. Благодаря Hug

Madness, веднъж само имах мигрена и аз, беше миналата година, кошмар е. Преди се справях с Аулин, а сега - с нищо. Щях да пукна. Няма ден, няма нощ, няма светло, няма тъмно. Две неща май само ми облекчаваха състоянието за малко, естествено: прясно изцеден сок от лимон, няколко пъти; и главата под душа да я обливам ту със студена, ту с гореща вода. Това - горе-долу.
Аз между другото за това си взех магнезия да го пия, защото прочетох, че ниските нива по време на Б причиняват главоболие и мигрена.
Иначе мойто кръвно е почти всеки ден такова: 80 на 50-60 редовно. Направо е съсипващо. Но не се наливам с кафе по тоя случай. Само едно шварц с мляко сутрин и май позакрепям положението.

# 547
Нокти, коси след като родих косата ми се сгъсти доста ,а ноктите се втвърдиха. Сегаподържам маникюр ,какъвто преди имах след изграждане с гел.
Е,стига де,наистина ли? По принцип това е харектерно за по време на бременноста,ама после става страшно Shocked Поне при повечето...

# 548
Е,стига де,наистина ли? По принцип това е харектерно за по време на бременноста,ама после става страшно Shocked Поне при повечето...

Simple Smile и аз съм така косата ми се сгъсти двоино след раждането, направо им завиждам на тези които имат по 5 косама. А ноктите ми всеки ме пита кои ми ги е правил или слагал а те са си моите. Скоро време ще ги намалям че мн ми пречат

# 549
  • София
Да отминават болежките на всилки мамчета  Hug
Относно магнезиевия дефицит свързан с крампи и главоболие, може да се направи опит да се набави алиментарно- ядки, сушени плодове, банани...
Моите гърди са си по- големи откакто забременях и не са болезнени, но са по- чувствителни. Преди вкъщи можех да ходя и без сутиен, а сега не ми е комфортно. Косата ми е нацъфтяла, нищо, че преди 5-6 седмици я подстригвах, май ще трябва пак да се жертвам  Crazy Ноктите са ми по- хубави от преди, но може би е заради това, че към момента не понасям месо и наблягам да млечните.

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 14:40 от цветка

# 550
Родих април ,до есента голямо падане на коса беше ,но после се оправи и сгъсти,да не говорим ,че расте 2 пъти по-бързо. Фризьорката и маникюриската ми бяха така Shocked Надявам се и сега да е така.
Септември ужас е това ниско кръвно,много съм патила. С каката в 4 месец припаднах в един магазин.
Сега сутрин пия нормално еспресо с фрешче ,но усетяли ,че ми причернява удвям един айран със сол и полягам с една охлаждаща маска за лице,която държа в хладилника.
Предполагам ,че на следващият преглед и аз ще съм на магнерот.....

# 551
Много интересно ми се случи точно преди да получа мигрената още третия месец ли беше, ядях по 7-8 банана на ден, направо можех килограми да изяждам Crazy И като получих мигрена и си взех магнезий на хапчета, още на следващия ден не можех да погледна банани! Егати, колко съвършено нещо е човешкият организъм!

# 552
Здравейте, как прекарвате слънчевият ден?Аз тъкмо се върнах от разходка,от 3 месеца живея в София и имам само една приятелка,която живее далеч от мен,та си обикалях като шантава сама  Laughing Laughing Laughingне съм свикнала така.И аз съм с ниско кръвно от както се помня преди да забременея пиех и капки за това,и кафето ми помагаше но след 2 месец не ми се пиеше кафе и го спрях ,сега спасението е само в айрана Cry
За косата моята се омазнява много бързо,никога не съм имала мазна коса преди и ми капе,а да ви кажа и едно суеверие което ми каза една съседка,,Не трябва да си подстригваш косата докато родиш"чували ли сте за това,умрях от смях на какво ще заприличам до тогава.
Гърдите ми са доста по-големи и все още чувствителни.

# 553
Добро утро мамчета!

Имам въпрос: Преди време чух от вас за д-рите Мазнейкова и Дуковски. Може ли да ми дадете телефони или поне как да ги намеря?
Писах на Кременски във форума и според него е по-добре да направя 4Д диагностика и ако там има съмнения за хромозомни болести тогава да правя амнио-то. А според моя док само Мазнейкова, Дуковски и още един на който дори не му чух името мога да бъдат точни в диагностиката.

Аз ходя при доктор Мазнейкова и съм доволна. Тя работи в нейната болница на бул. България посока към околовръсното - Света София. Обаждаш се на регистратурата и си записваш час - мацките долу са много готини. Успех и дано всичко да е наред.

# 554
Относно калция - преди време доктор ми беше казал да хапвам по една две лъжици равна смес от мед и сусамов тахан, тъй като калция който е в тахана се усвоява най- добре от организма. Миналата година на колежката и бях казала, тя го яде през цялата бременност и каза, че не е имала проблем нито със зъби нито с други недостъци. От днес и аз го почвам. Надявам се да съм ви била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт