Скъпи майки, жени, момичета и клюкарки ....

• 13 381
  • 145
  •   1
Отговори
# 90
А, темата и на мен ми изглежда много странна, ама пък има и друг момент - луди хора всякакви.  Laughing
Прекаленият светец и Богу не е драг. Не приемам прекалената лиричност и вманиаченост в показни жестове на романтика и внимание. Но пък за мен си е мило - отиваме на първа среща и да ми донесат едно цвете. Не искам букети, червени рози и такива грандомански неща. Щом съм приела среща, се предполага че имам интерес към човека.
Единственото нещо, за което се чувствам длъжна, когато ми подарят цвете, е да се държа като дама. Толкова.  Peace
Не, не, това за бижуто мисля, че беше едно от малкото теми, по които масово съфорумките сме на едно мнение.  Laughing

# 91
На първа романтична среща, когато е ясно, че е романтична, бих се зарадвала на цвете, разбира се. Макар и откъснато. Laughing Но ей така, изневиделица да ти се представи човек, когото бегло или изобщо не познаваш, с червените рози, да не говорим за бижуто... не е добър знак. Често е знак, че трябва да бягаш бързичко. Това искам да кажа. По тази причината и темата звучи изкуствено и неубедително.

Има си правила, които е добре да се спазват, за да не оставяш погрешно впечатление у жената. Това е проява на социална интелигентност и не е толкова сложно, във всеки случай може да се научи. И Вълкът с дълъг ник е писал на каква жена какво цвете се подарява, аз съм съгласна с предложенията му.

# 92
На мен приятелят ми изпрати в началото, още преди да се сближим, по куриер 1 кг шоколад във вид на шоколадови бонбони и различни видове шоколади. Преди това ме беше разпитал какво обичам да ми подаряват, бях му споменала, че не съм особен фен на цветята, та и досега не ми е подарил цвете.

# 93
На мен приятелят ми изпрати в началото, още преди да се сближим, по куриер 1 кг шоколад във вид на шоколадови бонбони и различни видове шоколади. Преди това ме беше разпитал какво обичам да ми подаряват, бях му споменала, че не съм особен фен на цветята, та и досега не ми е подарил цвете.

Беше ли му казала, че обичаш шоколад? Simple Smile
Ако някой ми беше подарил сладкиши в такива количества, щях да си помисля, че изглеждам недохранена.  Simple Smile Не обичам шоколад.

# 94

Доста оригинален жест! Без или със знанието дали съм фен на шоколада, подобен жест би ми харесал Flutter

# 95
И аз се учудвам на част от реакциите на дамите (пардон, "дамите") тук: не обичали мъртви цветя, не обичали изобщо цветя, не харесвали рими, "лигави" били, изтъркани. Търсенето на извънредна оригиналност, безкрайните претенции, неоценяването на спонтанните, милите жестове, е в състояние да отблъсне един мъж, да го възпре да бъде романтичен, да го уплаши (ако е чувствителен) и да го преобрази в посока, срещу която инак протестирате.

# 96

Беше ли му казала, че обичаш шоколад? Simple Smile
Ако някой ми беше подарил сладкиши в такива количества, щях да си помисля, че изглеждам недохранена.  Simple Smile Не обичам шоколад.

Да, знаеше, че обичам шоколад  Simple Smile  И сега главно шоколад ми подарява, ако няма някакви специални поводи като рожден ден, коледа-НГ и пр., при които не го смята за достатъчно значителен подарък.

# 97
АВТОРАААА.......... - В крайна сметка какъв букет купи ???  Grinning Grinning Grinning Grinning
 Каква беше реакцията на момичето?? Стана ли заварката??? Grinning Grinning Party Party Party

# 98
И аз се учудвам на част от реакциите на дамите (пардон, "дамите") тук: не обичали мъртви цветя, не обичали изобщо цветя, не харесвали рими, "лигави" били, изтъркани. Търсенето на извънредна оригиналност, безкрайните претенции, неоценяването на спонтанните, милите жестове, е в състояние да отблъсне един мъж, да го възпре да бъде романтичен, да го уплаши (ако е чувствителен) и да го преобрази в посока, срещу която инак протестирате.

Правилно.

А, темата и на мен ми изглежда много странна, ама пък има и друг момент - луди хора всякакви.  Laughing

Хващам се за този пост, защото има още много такива. Какво , всъщност странно виждате, че някой влюбен пита какви цветя да подари? Съвсем нормален въпрос и даже важен за влюбения...

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 12:57 от Iris04

# 99
Всъщност....

На света има един контингент жени, които:

1. Никога не са получавали любовно писмо
2. Никога не са получавали цветя от мъж
3. Никога никой не им е пял под прозореца
4. Никога не са получавали изненадващ подарък от ухажващ ги мъж.

(о, да, знам, че тук във форума такива няма Simple SmileSimple SmileSimple Smile Спестете си надпреварвате да ми обяснявате колко досадни са ви тези неща, ПОНЕЖЕ СА ВИ СЕ СЛУЧВАЛИ МИЛИОН ПЪТИ.... знам, знам...., не се и съмнявам Wink )

Та този контингент жени... е напълно разбираемо и нормално да смята тези 4 за пълна глупост, лиготия, нахалство, досаден жест и т.н. и т.н. и т.н.

Малцина са тези от тях, които ще са искрени и ще кажат: "Ех, никога не ми се е случвало нито едно от тези 4. А как бих се радвала да ми се случи."

Жените трудно свалят маските си дори и във форум Simple Smile

# 100
  Тук сме женени жени, все някой ни е удостоил с поне една от горепосочените четири екстри.

Всъщност бих казала, че това са най-готините неща в живота, и се учудвам как на някой може да са му досадни и дори противни, но приемам, че има и такива. Макар че на гледката на оглупелия от любов мъж не се сещам какво точно би могло да съперничи по приятност...

Както и да е, човека просто пита какви цветя да избере, какво толкова... Защо го навиквате така Grinning

# 101
Аз пък не видях някоя да е написала, че ще откаже и няма да се зарадва на подарък.
Мисля, че повечето написаха, че цветя + шоколад + скъпо бижу + стихове в рима още на ПЪРВА среща е малко прекалено и плашещо.  Wink Всичко това може спокойно да се случва постепенно.  Simple Smile

# 102
Навикват ли го? Аз стигнах до "Сваровски", потресох се и се изсулих от темата. Само от време на време надничам да видя дали се стигна вече до "диамантите - най-добрият приятел на жената" или поне до "джиБът - най-романтичното признание в любов".
Ама не - пак се коментира не казусът, а коментарите на другите коментатори. Сефте.

# 103
Аз пък не видях някоя да е написала, че ще откаже и няма да се зарадва на подарък.
Мисля, че повечето написаха, че цветя + шоколад + скъпо бижу + стихове в рима още на ПЪРВА среща е малко прекалено и плашещо.  Wink Всичко това може спокойно да се случва постепенно.  Simple Smile

Постепенно, ако има втора среща. Човекът като нищо може да си остане само с една, затова, доколкото виждам, е решил да атакува с всичко налично Grinning

# 104
Романтичните жестове са желани, когато отразяват вътрешната динамика на отношенията при двустранен интерес. Проучването, сближаването, опознаването - това са фази, които не бива да се прескачат, не и от човек, който сам казва, че "се навърта" около жената, тоест - няма никакви знаци за евентуална взаимност. В такъв случай засипването с нежелани подаръци, колкото и да са романтични, са грубо нахлуване в личното пространство, и правят само грозно впечатление.

Ще ме извините за бруталното сравнение, но това е все едно вместо да започне от "случайните" докосвания и беглите целувки, човек да заяви желанието си за секс като си извади директно органа, плесне го на масата, и каже "Здрасти, аз съм Пешо и съм си паднал по теб. Виж какво имам!". При други обстоятелства и на по-късен етап, дамата може и да се зарадва и разтопи при тази гледка, но не и от "навъртащи се" типове.

Общи условия

Активация на акаунт