Скъпи майки, жени, момичета и клюкарки ....

• 13 557
  • 144
  •   1
Отговори
# 105
Романтичните жестове са желани, когато отразяват вътрешната динамика на отношенията при двустранен интерес. Проучването, сближаването, опознаването - това са фази, които не бива да се прескачат, не и от човек, който сам казва, че "се навърта" около жената, тоест - няма никакви знаци за евентуална взаимност. В такъв случай засипването с нежелани подаръци, колкото и да са романтични, са грубо нахлуване в личното пространство, и правят само грозно впечатление.

Ще ме извините за бруталното сравнение, но това е все едно вместо да започне от "случайните" докосвания и беглите целувки, човек да заяви желанието си за секс като си извади директно органа, плесне го на масата, и каже "Здрасти, аз съм Пешо и съм си паднал по теб. Виж какво имам!". При други обстоятелства и на по-късен етап, дамата може и да се зарадва и разтопи при тази гледка, но не и от "навъртащи се" типове.

Peace

# 106
  Стига бе, една китка и кутия бонбони плюс някаква дрънкулка - тя, дрънкулката, е съвсем излишна, но някои просто не могат да се удържат, един индивид ми донесе веднъж плюшено слонче, какво искаше да каже тоз човек... та, тез неща само с много голямо усилие на въображението и подозрителността биха могли да бъдат уподобени на мъжки член, плеснат на масата.

Освен това, ако не счита за уместни подобни приношения, дамата може най-спокойно да не ги приеме - колието например.

# 107
. та, тез неща само с много голямо усилие на въображението и подозрителността биха могли да бъдат уподобени на мъжки член, плеснат на масата.

Освен това, ако не счита за уместни подобни приношения, дамата може най-спокойно да не ги приеме - колието например.

Общото е, че се навлиза грубо и непремерено в личното пространство на чужд човек. Не е въпросът дали тя ще приеме или откаже, а че изобщо той си позволява да подходи по този начин и да я кара да избира да приеме или не. Идеята на подаръците и изненадите не е ли да зарадваш човека, а не да го накараш да се чувства неудобно?

И между другото, спонтанен и небрежен подарък от (почти) непознат е много по-приемлив, отколкото натегнатото набутване на букети и колиета в комплект с чувства. Това е нюансът тук. Че младежът иска да подари нещо, срещу което да получи друго нещо. Сделка търси той; ако беше за чисто засвидетелстване на обожание, досега да му е дошло отвътре и да го е показал по един или друг начин. А той търси нарочни мнения и иска да предизвика определени реакции. Пресметливо, изотвътре (в женски форум  Laughing ). Голема влюбеност, нема що  Stop

# 108

Абе подляр е, разкрихте го, цветя ще подарява, че и колие, той направо я оскърбява.
 На колко години е този клетник, не знам дали вече ще посмее въобще да подходи към дама Joy

# 109
Iris04,аз пояснявам за моята гледна точка относно самата тема:
Странна ми е, защото почнаха да се комуникира чрез рими, включително и в анкетата, да се вкарва някаква поезия, която не ми се струва много на място в раздел "Клюкарник"  Laughing и да се говори за цветя, бонбони и колиета... за първа среща.  Shocked Айде ся, колко нормални, средностатистически, малко романтични мъже ще тръгнат да правят такива грандомански жестове? Без празник/годишнина за повод.
Затова ми лъхна на нещо преувеличено в темата. Wink

# 110
А не е ли по-лесно просто да си отвори портфейла и да попита делово: "Колко?"

# 111
Iris04,аз пояснявам за моята гледна точка относно самата тема:
Странна ми е, защото почнаха да се комуникира чрез рими, включително и в анкетата, да се вкарва някаква поезия, която не ми се струва много на място в раздел "Клюкарник"  Laughing и да се говори за цветя, бонбони и колиета... за първа среща.  Shocked Айде ся, колко нормални, средностатистически, малко романтични мъже ще тръгнат да правят такива грандомански жестове? Без празник/годишнина за повод.
Затова ми лъхна на нещо преувеличено в темата. Wink

Ето, говорещият с рими, учтивият, подаряващият цветя бива обвинен тук за малко нещо смахнат. Защо, бе, дами? Какъв искате да е мъжът? Дотолкова ли вече разни романтични жестове са загубили стойност? Ех, авторе на темата, в 19. век би ти било значително по-комфортно; голяма част от съвременните жени явно имат други сетива, друга естетика, друго разбиране за ценност.

# 112
Подарявали са ми цветя ПРЕДИ първа среща. Нито го считам за натрапване в личното пространство, нито за грандоманско, нито за психарско. Приятно е, човекът се интересува от мен и го показва. Ключовата дума е интересува, не има чувства. Това, че приемате някое цвете не ви задължава да го допускате в личното си пространство и леглото си. Що се отнася до темата, определено е изкуствена и определено постигна търсените резултати.

# 113
Що се отнася до темата, определено е изкуствена и определено постигна търсените резултати.

Peace

# 114
Подарявали са ми цветя ПРЕДИ първа среща.

Цветята вървяха ли с бонбони, колие Сваровски и поема?

# 115
И бижута (силно казано) съм получавала, и писма съм получавала, и превод на романтични песни... Колкото хора, толкова истории. Като сбия всичко, което ми се е случвало някога в едно изречение ще звучи нелепо. Като се случва в различни периоди, в различни ситуации, тогава са съвсем нормални и приятни случки. Има едно нещо, което се нарича ухажване, то започва преди първата среща. Жените все по-често започват да повтарят, че мъжете вече не били мъже, а не се замислят дали жените са жени.

# 116
Аглая Епанчина, лично аз по-рано споменах, че ми харесва да ми подаряват цветя и бонбони, независимо дали е първа среща или не.
Отговорът ми беше по въпроса защо мисля, че темата може да бъде пързалка. 1 на хиляда ще им дойде на ума да направят нещо такова, камо ли всичко наведнъж. А ако наведнъж ми подарява цветя, бонбони, Сваровски и поеми ще се чудя, защо се престарава толкова. И да, престараване си е!  Rolling Eyes 

# 117
Хайде, бе авторе. Не мина ли срещата? Кажи, кажи, че тук само клюкарки сме се събрали...

# 118
Ох, аз цял ден се озъртам с нестихваща надежда дали ще ме споходи някой анонимен младеж с китка връка, но не , не съм била аз....
А така се припознах в описанието на изгората.  Laughing

Чакам с нетърпение развръзката, за да мога поне да и завиждам  Wink

# 119
АВТОРАААА.......... - В крайна сметка какъв букет купи ???  Grinning Grinning Grinning Grinning
 Каква беше реакцията на момичето?? Стана ли заварката??? Grinning Grinning Party Party Party
Аз пак да попитам???
Ние тук се скъсваме със съвети, а автора мълчи....  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт