Какво обличате, когато имате преглед при гинеколога си?

• 28 972
  • 170
  •   1
Отговори
# 90
Имам доста лекари в обкръжението си включително и гинеколози - мъже/жени. Не че са седнали хората да коментират, но се случва да споделят нещо, което им е направило впечатление  Mr. Green Но те принципно лекарите са свикнали на гнусни гледки и пациенти

Не виждам какво толкова се възмущавате - вие не коментирате ли работни ситуации  newsm78 Явно работите нещо много лежерно и без наличието на куп хора, с които се налагате да общувате  Peace

Да, коментирам, с колеги и само РАБОТНИ ситуации. Ако направя коментар, че Еди-кой си има пък силиконови чорапи сигурно ще ме изгледат така  Shocked,  Rolling Eyes,  #Crazy.

НЕ коментирам извън работата, защото първо, подписвам декларация всяка година, че няма да коментирам, и второ, защото има морал и етика, които не бива да се пристъпват. Една от професиите, при които това е особено важно е лекарската. Част от "лекарската тайна" е това. Изобщо не е нужно да се обсъжда.

А темата е един път.

# 91
  • Варна
В Шоуто на Слави има цял персонаж - гинеколог, разказващ за пациентките си  Mr. Green
Така че, по-горе не е описано изключение, а бг правило.

Чувала съм, че гинеколозите имат най-мръсния и цветущ език.

# 92

Не само. Въобще, по мое мнение, лекарите имат доста черен хумор и начин на изразяване  Peace

# 93
  • На топло
Аз ходя при жена, възраст между 50-60, личи и, че доста е видяла и от нищо не се трогва, много директна и пряма. За облеклото не бих казала, че правя някакви специални усилия, гледам да е чисто и хубаво памучно бельо. Има кабинет и стая за преглед, събличам се гола сама в стаята за преглед, оставам само по чорапи, задължително чисто нови mrgreen:.  После тя идва от кабинета и започва прегледа, задължително прави палпация на гърдите, освен другите неща. Първия път когато ми правише досието и когато разбра, че никога не съм пила противозачатъчни ме изгледа като субект от третия свят  Thinking Обичам да ходя на прегледи  Blush, защото после 1 година съм спокойна и защото само чрез нея мога да мина безплатно на мамолог. На зъболекат ми е още по-приятно да ходя, поне 2 пъти в годината ходя на почистване на зъбен камък и така се уверявам, че няма нещо друго нередно.

# 94
  • Плевен

Не само. Въобще, по мое мнение, лекарите имат доста черен хумор и начин на изразяване  Peace
Имат защото по този начин се отърсват от напрежението.Представете си патоанатом който по цял ден реже трупове,изтрещяват,и те са хора.По някакъв начин трябва да изпусне напрежението,парата ако щете.Мъжа ми е лекар,работи в спешно,на такива работи се е нагледал,че вечер като се прибере от смяна или направо е трупясал от умора или го избива на черен хумор.След последния случай даже искаше да се отказва от работата като лекар,много трудно е да гледаш младо 18 годишно момиче с пръснат мозък от катастрофа.После се оказа,че момичето е дъщеря на позната на братовчедка ми и съответно я познаваме всички.Та изтрещяват и имат нужда от малко хумор за да се разтоварят от напрежението

# 95
Така е, не случайно и пият стабилно, и със сестрите се закачат... меко казано Laughing

# 96
  • София
Не ми дреме и не се съобразявам с какво се обличам по случай гинекологични прегледи. Гледам, обаче, по възможност да тръгвам за преглед директно от вкъщи, за да съм си взела душ непосредствено преди това.
Гинекологът, при когото ходя напоследък, дава еднократна манта от материя, наподобяваща салфетка, както и калцуни, така че не се развявам гола и боса. Приятно е, че е помислено и за това.

# 97
Недейте така - членът на гинеколога трябва задължително да е пълен! И без това им се носи славата на меки китки...  Laughing

И от теб го чувам...може да вземе да се окаже вярно.

# 98
Градска легенда, но удобна и полезна за успокояване на ревниви мъжлета.
Тихо сега...  Simple Smile

# 99
Един гинеколог ми каза да не се страхувам, когато ми слагаше спирала. Такъв голям ми влизал, че един спекулум не трябвало да ме плаши.

# 100
Един гинеколог ми каза да не се страхувам, когато ми слагаше спирала. Такъв голям ми влизал, че един спекулум не трябвало да ме плаши.
И как гинеколога ти знае това, ми стана любопитно? Познава интимно мъжа ти, или?

# 101

Циник, по-циник, най-циник, доктор  Joy
Ходя, както се случи, но определено не ми е приятно да минавам това разстояние до мястото за прегледа.

# 102
 Joy Ще ме уморите от смях, честно!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Аз като бях бременна беше зима и с тоя корем не можех да си обуя ботуша, а да не говоря за чорапа и ми трябваха 10мин докато се оправя. А бюрото на гинеколога е точно срещу там откъдето се влиза зад паравана и все едно няма такъв-ти си му насреща  Crazy Иначе и аз ходя с дрехи, които се събличат и обличат най-лесно и бързо. Не се притеснявам, че ще ме гледат докато отида до стола...повече се притеснявах отначало след като седна на стола...  newsm78

# 103
И как гинеколога ти знае това, ми стана любопитно? Познава интимно мъжа ти, или?

Не бе, Боре. Успокояваше ме човекът.

# 104
На гинеколог ходя през седмцата, преди работа обикновено, така че съм облечена нормално - като за работа, в зависимост от сезона и времето.
Да се разхождам гола из кабинета не мисля, че ме тревожи. Не ме притеснява нито това дали е мъж или жена, нито дали има или няма сестра. Много често има стажанти - студенти момичета и момчета.
Едните си вършат работата, другите искат да видят и научат колкото се може повече.
А аз искам да мина на преглед.

П.П. Зачетох темата назад и някои мнения ме изумиха.
Работещи лекари българи има много в чужбина.
Друг е въпросът, че коментарите на докторчето са породени само от просотията, която се шири навред по нашите земи и контрастът с нормалния свят.
Стереотипи и стандарти измислени от елементарни и ограничени хора, за които огрмна част от останалия свят не се замислят дори.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 07:08 от VerdammtesMädchen

Общи условия

Активация на акаунт