Боледуване на децата ни – тема 22

• 47 153
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • Куциндрел
Ще разбера по-късно. newsm78
Тъкмо сополите спряха и се стягахме за градина от понеделник. Но пък последната дума има педиатърката.

# 106
Ще разбера по-късно. newsm78
Тъкмо сополите спряха и се стягахме за градина от понеделник. Но пък последната дума има педиатърката.

Разбирам те отлично.. Hug Кураж

# 107
  • в огледалото на живота
При нас явно е било нещо инцидентно вчера.Повече не е ходил и нямаше проблем и днеска си го пуснах на ясла.Днеска обаче от 15 бяха само 3 дечица сутринта и мисля да отида да си го прибера малко по рано,че сутринта бяха само с лелята и то и тя с Т 38 и хрема каза,а госпожата им била болна.Да се надяваме,че сега няма да лепне и ми донесе нещо от нея,че тогава вече ще се  #2gunfire
Страшно объркан пост,ще ме прощаваш.... Tired
Лелята и твоето дете ли бяха с Т и хрема...?!

# 108
Само лелята...

# 109
  • shumen
Дев,само лелята.То ако моето дете беше така нямаше да го пусна на ясла със сигурност.
Цеца,какво каза педи?Как е детенце?
Месечинке,те и само 2 са били и пак не е сборна група.В другата група онзи ден е било едно детенце и е била затворена.Дано от Понеделник са на ясла повече дечица,че хич не ми се иска да са сборни групи.

# 110
По-добре сборна група със здрав персонал, отколкото отделна група с болна лелка Naughty
Поне беше ли се сетила да си сложи една маска?

# 111
  • Варна
Здравейте,

Ако ми позволите да се оплача...Моят син беше болен миналата седмица - някакъв вирус с много задна и предна хрема, кашлица, розово гърло и малко Т. Сега във вторник ми го прегледаха двама различни педиатри и му дадоха зелена светлина за яслата, тъй като носа му спря да тече, гърдите му чисти, гърлото не е зачервено и нямаше Т от 4 поредни дни. Единственото, което остана е кашлянето от натрупания секрет в гърлото от задната хрема и то спорадично кашляне, не системно да се дере. Просто като кашля и се чува едно гадно, влажно. Давам му хомеопатия за отхрачване, както и сироп Проспан за втечняване, но бавно стават нещата. дори не знам дали му действат...Та днес ми направиха забележка от яслата, че една майка го чула да кашля и се ядосала, че едва ли не в яслата пускали болни деца. Те уж й обяснили, че детето има бележка от лекар, че е здраво и кашлицата е остатъчна, но изречението към мен беше "Сега през уикенда гледайте да се справите с тази кашлица"  Shocked Направо недоумявам, какво очакват да направя...Инхалациите не са опция, защото не желае да седи мирно. Ако някой знае добро отхрачващо средство, моля да ми каже, за да го обсъдя с ЛЛ.

Благодаря...

# 112
  • София
Аз не бих го пуснала докато не спре да кашля, съвсем. Иначе съм доволна от грин тус и черната ряпа с мед.

# 113
  • Куциндрел
Докторката каза, че нищ не вижда на снимката. Детето няма Т, няма сополи вече, кашля много рядко. Докторката каза, ако искаме да го водим на пумолог...

# 114
  • shumen
Цветна палитра,не.Беше си без маска.Ако не бях толкова зле не знам какво можеше да им се случи.
Мейбалин,и при нас е имаше тази кашлица и за 2 дни е оправихме със сироп Хустагил.Сега му давам Биокс Тими и съм доволна и от него.От два дни не съм го чула да кашля.

# 115
  • Варна
Аз не бих го пуснала докато не спре да кашля, съвсем.

Нямаме баби, дядовци, гледачки или ново бебе, за жалост. А при положение, че становището на двама независими педиатри беше, че е здрав, просто трябваше да се върна на работа...  Sad Не знам какво да правя, за да му изчезне кашлицата за 2 дни.................  Sad

danaeka, този Хустагил пише, че е за суха и дразнеща кашлица, а неговата е влажна, но май с по-жилав секрет...Ще питам за Биокс Тими, благодаря ти.

# 116
Maibellin... ситно нарязан червен лук- една глава. Заливаш с 3 супени лъжици мед. След около час сока от лика се е смесил с меда. Не цедиш а загребваш от течната част и даваш на всеки половин/един час по една супена лъжица.

Моя син основно ларингити прави. След 10 дни лечени такава кашлица може да влачи и 3 седмици. Звука от кашлицата е страшен но май с времето повечето родители почнахме да го разпознаваме.

Магнетче много е хубаво да можем да си ги държим у дома. Но миналогодишнят зимен бацил беше с 2 месечна осатъчна кашлица. Не се получава със седенето.

# 117
  • shumen
Мейбелин,няма защо.Да Хустагила е за суха и дразнеща кашлица.За два дни и аз не знам как може да изчезне тази кашлица при вас.

# 118
  • Варна
Maibellin... ситно нарязан червен лук- една глава. Заливаш с 3 супени лъжици мед. След около час сока от лика се е смесил с меда. Не цедиш а загребваш от течната част и даваш на всеки половин/един час по една супена лъжица.

Добра идея, поне е природно. Още утре сутринта го почвам, благодаря!

# 119
  • София
Аз съм написала какво аз правя, веднъж го пуснах с остатъчна и последва 15 дни антибиотик, всеки си преценява. Хоупче, два месеца кашлица е сериозен стаж, бих се притеснила адски.
Мейбълин, прочете ли ме за ряпата с мед?  Сега много ни помогна, черна ряпа се издълбава с лъжичка и се слага супена лъжица мед, може и захар,  оставя се да престои, тя пуска сок и се пие 3 пъти на ден по чаена лъжичка.

Общи условия

Активация на акаунт