Боледуване на децата ни – тема 22

• 47 179
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • в огледалото на живота
Благодаря ви много момичета. Днес ще потърся тези капсули
http://www.marvi.bg/laktoflor-probiotik-90-kaps-2592.html  И двете лекарки нищо не ми казаха, но то е логично.
Много добър пробиотик  Peace
Не веднъж съм го хвалила тук в темата ... Simple Smile

Не че е по темата, но в този линк са дали 90 капсули за 11 лв, като според листовката, трябва да се дава по 1 капсула, 1 път на ден за деца на 2 години, примерно (тоест 90 дни). А тук предлагат http://www.marvi.bg/laktoflor-kids-probiotik-za-bebeta-i-deca-10 … sasheta-2593.html същия пробиотик за деца, за 5лв, който според указанието ще стигне за 5 дни...Каква е идеята и има ли значение, кой от двата ще приема детето? Защото втория определено не е на сметка...  newsm78
Разлика има и то не само в цена.. Wink
Капсулите съдържат  проиотична комбинация от 4 щама ;сашетата 7 такива млечнокисели бактерии.
Първите стигат за по дълъг период,вторите не... Simple Smile Обърни внимание на начина на прием при сашетата:

Деца под 2 години - 1 саше на ден, по време на хранене.

Деца от 2 до 12 години - 1 саше два пъти дневно, по време на хранене.

Търговски трик за заблуда според мен,в предвид по лесното приемане в детска възраст.
Пък и нали все някак трябва да има реклама фармацията... Simple Smile
Освен това не са на редовна цена,а в промоция някаква...
Аз лично отличен ефект от капсулите видях при дъщеря ми  Peace

# 166

Търговски трик за заблуда според мен,в предвид по лесното приемане в детска възраст.
  Peace

Сашетата, които са за по-малки деца излизат най-скъпо, възползват се че само разтворими са подходящи за пиене, не реално  не е така - на капсулите лакто вип пишеше че може съдържанието на капсулата да се сложи в напитка и така да се приема, и цената им предвид концентрацията на бактерии и броя на капсулите беше по-изгодна от сашета линекс например. Някои се съхраняват в хладилник, обърнете внимание, че аз така се чудех един блистер да го давам ли или не след като го държах отвън, а не са евтини ...

# 167
Аз давам лактофлор и съм доволна, иначе педито рекламира био баланс, но не го давам.

# 168
Дани, да, взех бележка-даже две - контактна и извинителна за дните.. Peace

# 169
Определено по изгодно е на капсули. Стават и за малки деца. Съдържа 4 бактерии, а и капсулата може да се разтвори. Съхранява се в хладилник. Цената е 11,85 за 90 капсули. Аптекарката веднага ми каза, че сашетата са по подходящи за малки деца. Simple Smile

# 170
Ние си даваме Линекс ,но мога да се замисля за тези в капсулките. Peace

# 171
кажете как протича новия грип с температурата и какво ви изписаха? При нас трети ден вдига около 39градуса еднократно и сваля с нурофен и леко засилен секрет от носа, но гъст и лепкав.
Утре ще го водя при педи да го види, колкото и да не ми се виси с болните деца.

# 172
На нас за грипа ни изписаха Авирон кидс - противувирусен препарат от рода на изопринозина..
Също биопарокс за нослето и гърлото, че беше червено леко и температуропонижаващи.. Peace

Пет дена вдига Т..после му мина. Нас с ММ не ни хвана...

Редактирам...при грип много трудно се сваля Т, вдигат постоянно, свалят за час и пак нагоре...имай го предвид. Може при вас да е просто вирус, щом еднократно е вдигнал Т Thinking

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 20:21 от teta75

# 173
  • Варна
На нас за грипа ни изписаха Авирон кидс - противувирусен препарат от рода на изопринозина..

Това и на нас ни го изписаха, но не го купих защото видях, че съдържа аспартам и овкусител шоколад  Shocked

# 174

Това и на нас ни го изписаха, но не го купих защото видях, че съдържа аспартам и овкусител шоколад  Shocked

Аз бих го давала, ако от него ще изкара по-леко грипа..Бих му дала шанс..
То вече къде ли не блъскат подсладители.. ooooh!
Даже го купих, просто ние направихме фебрилен гърч от високата Т и влязохме в болница, където лечението е друго..

ПС...а и шоколад моят си яде и без друго, това не ме притеснява.. Grinning

# 175
Че то във всичките детски лекарства подсладителя е аспартам.
Последна в АБ го виждах. Но последствията от аспартама на тоз етап ме притесняват по-малко от последствията от грипа.

# 176
  • shumen
Момо,и аз мисля,че не е грип при вас.Моя днеска не е вдигал повече Т и дано тази нощ е по лека.Както и да е обаче тази седмица си го оставям в нас.И да ни е напълно гадно от днеска и аз съм болна.Кихам ужасно и носа ми тече като река.Пия парацетамол и чайчета и да се надяваме,че сега няма аз пак да заразя малкия.Опитвам се да не се навирам в него,ама лошото е,че той не иска да стои с баба си и дядо си много и пак се навира в мен.

# 177
Че то във всичките детски лекарства подсладителя е аспартам.
Последна в АБ го виждах. Но последствията от аспартама на тоз етап ме притесняват по-малко от последствията от грипа.

Точно....
И аз съм така наплашена от боледувания и Т, че шоколада ми е най-малкия проблем..

Дани, да се оправяш бързо...и детенце също...

# 178
При нас  последното боледуване протече с усложнения. При гнойна ангина и 39 Т, която вдигаше предимно вечер, уж пихме 5 дни Клацид, но не успя да подейства и да свали Т. На 6 ден беше пак с 39 Т, обезводнедна, с кашлица и с пневмония. Така, че АБ в определени случаи е най-малкото зло, но трябва да се изпише  подходящия. Аз гледам да избягвам имуностимулаторите, защото ми се струват чиста химия.
Давайте повече течности, защото тази висока Т продължително време много обезводнява.

# 179
  • Варна
Не ме разбирайте погрешно, естествено, че като е сериозно болно детето никой няма да тръгне да гледа съставките...Просто го споменах, защото например изопринозина не съдържа такива работи, и всеки с който съм говорила е супер доволен от него. Мисълта ми беше, че все има някаква по-добра алтернатива. А и моята мотивация да не го взема беше, че имахме много лек вирус, определено не грип.
То и аз съм малко бъгната, защото все ми се струва, че ми изписват нещо точно определено, защото медицинските представители раздават бонуси...

Общи условия

Активация на акаунт