Боледуване на децата ни – тема 22

• 47 199
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Има група,попитай момичетата в темата за ШС,ще помогнат,аз уж я следях,но сега не я намирам!

# 151
umi zoomi, давах лактофлор , но го спрях вчера с АБ. Наистина 15 дни на АБ много ни се събра. Една майка в болницата ми каза, че има пробиотик на капули в голяма опаковка. Някой знае ли дали става за малки деца?
Maybelline, благодаря. Това по 2 таблетки ми се струва много за 3 годишно дете, но ще пробвам с една.

# 152
Задължително го продължи.Казват,че 95% от имунитета е в червата. Аз миналата зима купувах едни смучещи се.Сега от 2седмици не давам,но вече взимам в капсули,за възрастни.Пише за деца над 3год.Повече бактерии имаха.Марка не мога да ти кажа,не съм в БГ.

# 153
  • в огледалото на живота
Някъде във фейсбук имало група за общи поръчки на шуслерови соли, нещо от сорта на 24лв за 1000 таблетки, но не съм я намерила още. Ако някой знае, да каже...Благодаря.
Напиши:''Общи поръчки на соли от Германия''
Веднага излиза  Peace

# 154
umi zoomi, благодаря! Утре ще купя.

# 155
  • shumen
Мунлайт,ако може задържи е повече вкъщи.Аз след пневмония не бих го пуснала детето след две седмици в бациларника.
Моя тази вечер така ни уплаши,че нямам думи.На обяд спа само час и сега в 8.30 легна,но така се дра до 9.Питаме го нещо боли ли го и той да ушето.След малко пак го питаме и вика,а не ушето,а зъбчето.Накрая се принудих и му дадох 5 мл.Нурофен и се успокои и заспа.Дано да му е минало каквото и да е било и да си спи.
Тета,ама те в Неделя дали ще ти издадат бележка за детската?

# 156
  • Варна
~Dev~, благодаря ти!   bouquet

Муунлайт, не са много по 2 таблетки. За тези утвърдени комбинации (както в случая за имунитет) дозировките са различни от тези в листовката. Лично съм питала на страницата на Шуслерови Соли във ФБ. Опасност от предозиране така или иначе няма - навсякъде го упоменават това. Ще ти пратя на ЛС техния отговор.

# 157
  • София
Момичета, смея да кажа оздравяхме от бронхита и сега се чудя какво да давам. Четох първата страница отново и се замислих за лимфомиозот. При нея като че ли спадна сливицата и не знам дали ще е от полза.
Освен това съм пред дилема дали да не махнем третата сливица. Трябват ми препоръки за УНГ специалисти. Честно казано ме е страх и аз не знам защо. Детето стана скоро на 3 и ми се струва малка още.

# 158
Ще я задържа поне до 8-ми вкъщи. За по следващата седмица ще мисля, ако намеря кой да я гледа. Иска ми се до края на фешруари, но няма как.  Давам вит. С на амули. Мисля да  взема  и Шуслерови соли номер 3. Препоръчаха ми я за подсилване на имунитета.
Пробиотик даваш ли?След толкова АБ,поне още 2седмици пробиотик.
На моята и сълзят очите,като се заседи повече от 5мин на компа,а и не само тогава.Водих я на очен.Алергия някаква било.Ми те не текат постоянно.Взех да мисля,че имаме някаква бактерия в носа и от там и очите.

Уми моето дете миналата година имаше период около месец на търкане на очичките и дразнене от светлина, мислех че може и да е алергия или бактерия (свъпадна с последователни разболявания с хрема от ДГ и за капак процедура под упойка за търсене на пластелин в носа - нямаше такъв, а казваше че си е сложил, както и да е). Според лекарите имал изразена фоликулярна реакция, която била израз на алергия, според други можело да е диоптър. Слагахме различни капки, оказа се че има далекогледство при разширени зеници (което според една лекарка било в граници, спроред друга трябвало да носим очила (засега не носим). Та след като се отчаях приложих комбинацията на д-р Михайлов Еуфразия + Пумон Хистамин . Едното е очанка, другото е противоалергично. След САМО еднодневен прием на следващия ден не триеше очичките  Crazy Е как да не повярва човек в хомеопатията .... Давах известно време, не помня колко ако потръсиш в интернет ще излезе схемата. Давах:

Euphrasia 5 CH- 3 х 3 зрънца.
Poumon histamine 15 CH- 5 зрънца вечер.[/i]

Сега давам пумон хистамин заради алергизирането от дисбактериозата след антибиотик и май има ефект. Както и да е ако имаш достъп до хомеопатични на боарон, опитай, няма да навреди, само трябва да видиш колко време се даваше едното и колко другото мисля че тук някъде пишеше  http://mama.ladyzone.bg/topic/12484-%D1%81%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1% … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Иначе по принцип бактериите предизвикват друг вид реакция с лепкав секрет и конюктивит, а при алергията има сърбеж, дразнене, не знам за сълзенето, но щом са ти казали алергия по-вероятно е да е това.

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 00:54 от Анонимен

# 159
umi zoomi, давах лактофлор , но го спрях вчера с АБ. Наистина 15 дни на АБ много ни се събра. Една майка в болницата ми каза, че има пробиотик на капули в голяма опаковка. Някой знае ли дали става за малки деца?
Maybelline, благодаря. Това по 2 таблетки ми се струва много за 3 годишно дете, но ще пробвам с една.

И аз съм за пробиотиците след антибиотик. Даже д-р Михайлов предписва опашака след антибиотик Туя+монила (против гъбички)+лактофлор (пробиотик). След два антибиотика моето дете получи слуз в акото и продължаваше да има болки в коремчето, по начало при него нещата започнаха със стомашен вирус или бактерия и заради това пи антибиотик та не знам кога свърши едното и започна другото, но общо взето след нормализиране на кръвната картина, чисти лаб. показатели на акото и спадане на темепратурата останах болки в коремчето от време на време и двукратно се появи слуз с кървави нишки в акото, което наведе гастроенетролога на мисълта за алергия и от много четене аз пък реших че е от дисбактериозата която често води до това. Педиатърката предписа Лакто4 Вип 2 х1 капсула (според опаковката трябва да е 1 път (детето ми е на 4,5 г.), съхранявта се в хладилник, капсулата може да се отвори и прахчето да се сипе в сокче, мляко, храна. Бил много добър пробиотик комбинация от няколко бактерии.

# 160
Благодаря ви много момичета. Днес ще потърся тези капсули
http://www.marvi.bg/laktoflor-probiotik-90-kaps-2592.html  И двете лекарки нищо не ми казаха, но то е логично.

# 161
  • в огледалото на живота
http://www.marvi.bg/laktoflor-probiotik-90-kaps-2592.html  И двете лекарки нищо не ми казаха, но то е логично.
Много добър пробиотик  Peace
Не веднъж съм го хвалила тук в темата ... Simple Smile

# 162
  • shumen
Аз също давам пробиотик след антибиотик.Лактофора досега не съм позлвала,но съм чувала добри отзиви за него.
Тета,взехте ли бележка?Как сте?
Аз реших да си го оставя другата седмица в нас,че не ми се рискува да го пускам на ясла при болна леля с 4-5 деца.А и снощи нали Ви казах,че много рева и като измерих Т имаше 38.След това не е вдигал повече и понеже ни избиват кътници си мисля,че е от тях,ама няма да рискувам.

# 163
  • Варна
Много добър пробиотик  Peace
Не веднъж съм го хвалила тук в темата ... Simple Smile

Не че е по темата, но в този линк са дали 90 капсули за 11 лв, като според листовката, трябва да се дава по 1 капсула, 1 път на ден за деца на 2 години, примерно (тоест 90 дни). А тук предлагат http://www.marvi.bg/laktoflor-kids-probiotik-za-bebeta-i-deca-10 … sasheta-2593.html същия пробиотик за деца, за 5лв, който според указанието ще стигне за 5 дни...Каква е идеята и има ли значение, кой от двата ще приема детето? Защото втория определено не е на сметка...  newsm78

# 164
Maybelline, да така е. Майката с, която бяхме в една стая в болницата ми го препоръча, защото излиза по изгодно. Държи го в хладилник и разтваря капсулите в сок или вода. Ще попитам в аптеката, стига да го има.   

Общи условия

Активация на акаунт