Боледуване на децата ни – тема 22

• 47 125
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
ксанти ,бързо оздравяване и на малката ти принцеска !

# 676
Лисичке,сърдечно ти благодаря! HugИ за Вас-здраве в изобилие!

# 677
Лисичке,сърдечно ти благодаря! HugИ за Вас-здраве в изобилие!
Hug Hug Hug

# 678
  • Варна
Аз за първи път в живота си се оправих от чист бронхит (с един ден ниска Т) с таблетките на Флавамед. Вярно, че падна голямо кашляне, но с такъв зверски хрип никога не съм минавала без АБ.
Лиске, ако ще се консултираш с ЛЛ за сироп за детето, питай я за Бронхалис Хийл.

# 679
ние днес бяхме на контролен след скарлатината. док каза, че изглежда добре, гърлото е чисто, не чува нещо притеснително със сърчицето. даде ни направление за гърлен секрет и урина. аз за успокоение мисля да пусна и пкк.
каза, че гърдите са чисти, но кашлицата на малката продължава. давам гринтус, док каза да си го продължавам и че най-вероятно е секрет от третата сливица. не знам как смело го реши, тя дори не ѝ огледа гърлото добре, не натисна езика с шпатула, не ползва ларингоскоп. само я накара да си отвори устата срещу светлината на прозореца и да каже "ааа".
Лисе, гринтус е на билкова основа с мед, може да попиташ вашия лекар дали е подходящ, когато малката понакашля. аз съм доволна от него, облекчава. дават го и при влажна и при суха кашлица, аз го ползвам когато кашля от секрета от третата сливица, за да не ѝ се раздира гърлото от кашлицата. при вас може ли да е някакъв секрет след операцията на третата сливица или нещо такова?
ксанти, бързо оздравяване на детенце.
дани, цветна палитра, на нас независимо от аб през устата при гадна зеленясала хрема винаги ни дават и аб капки да капем в нослето. аз все ги задържам два-три дни, за да видя как ще тръгне аб през устата, но ако няма подобрение след 3-тия ден включвам и аб капките. цветна палитра, а какъв аб пие детенцето? унг ми е обяснявал, че на някои аб (клацид) молекулата е много голяма и не лекувала носната лигавица, т.к. нейните клетки не я пропускали (или нещо подобно, извинявай за нескопосаното обяснение).

# 680
Цефиксим пие. Никога не са му изписвали АБ капки, ако си приема АБ през устата newsm78 Но пък  и само веднъж е бил преди със зелени сополи.

# 681
В момента малката е на Зинат и АБ капки с гентамицин, адреналин, натриев хлорид и други добавки. Правени са по рецепта. При това няма цветни сополи (при хреми всеки месец, тежки, след които винаги следва ангина, до сега зелен или жълт сопол не съм видяла). Идеята им е уж да подсушават и отпушват и да се стичат назад, там да изтребват, ако има гадинки. Но са предписвани от педиатъра и сега от пулмолога. Унг винаги са ни отказвали да дават - предпочитат стандартните ксилометазолин, виброцил и любимото й - "НИЩО няма да слагаме, тя е алергична, да пие антихистамини". Все на такива попадам, а винаги отивам с надеждата за някакво компетентно и адекватно на съответната ситуация лечение.
При нас инхалациите дават ефект, както каза лекарят за ден кашлицата стана влажна и поразреди, сополите обаче станаха лепкави и трудно излизат.

# 682
  • shumen
Ксанти,да оздравява скоро твоята принцеса.
Силве,аз за мен покрай малкия нямах време за лекар и този път със моите зелени сополи се справих сама.Не знам дали не ми беше лепнал и на мен Моракселата,ама със Цилоксана ми мина за 2-3 дена.
Лисе,да не е от сухия въздух това прикашляне при Габи?
Тета,как сте?Нещо от как си в отпуска се губиш.

# 683
Благодаря ви,момичета.
Аз вчера викнах ЛЛ вкъщи и каза,че всичко е ок.

Дани,тя каза,че е възможно от сухият въздух да се позакашля от време на време. Peace

# 684
Момичета,мнотго сте мили!Благодаря Ви искрено!Купища здраве и усмивки за всички! Hug
Дъщеря ми /да чукна на дърво/вече не вдига Т.,остана само кашлицата,но и тя ще мине...

# 685
Ние след 3 дни на градина сме с бистър сопол, не много, но ако не предприема мерки ще се задълбочи. Пръсках вчера  и тази сутрин ФР и давам мед и джинджифил. Някакви други идеи, как този път да го пресека по-рано?  newsm78

# 686
Добър ден и от нас,вчера ме сюрпризираха,че в групата имаме Скарлатина,та един път да се радвам,че сме имали сополи и сме си вкъщи и не сме били контактни!Сопола ни вече е почти пресушен,намалихме и дозата на ХЛ и прескочихме усложненията и този път Пу-Пу!Всички болни да оздравяват,а аз тихичко ще си стискам палци тъпата Скарлатина да се маха по-бързо! Hug

# 687
За подсушаване на сополи може да давате Alium Cepa гранулки или да си направите капки за нос от малко физиологичен разтвор или сребърна вода/около 5 мл/ + 3-4 капки клеева тинктура.

За суха, непродуктивна кашлица моята педиатърка изписва Тартефедрил капки.

# 688
  • shumen
Лисе,и при нас го има това подкашляне от сухия въздух.Да си отива зимата,че с тези печки яко изсушаваме въздуха,а и бацили в изобилие има,че да си отиват.
Лилия,дано си отиде по бързо скарлатината.Лошото е,че тя повтаря,а не да има имунитет като при варицелата.

# 689
Дани,така е,аз исках малко сняг да се порадва детето,ама тази година няма ...

Общи условия

Активация на акаунт