Боледуване на децата ни – тема 22

• 47 136
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Зинат, да, понеже и антихистамин приема и вече се оплетох. Имам  вкъщи Ен-ти тус, освен да пробвам първо с него и после с Грин тус. Промивам носа колкото е възможно и издухвам носа. За помпа и вадене на секрети не успявам - не само, че не излизат, а и малката едва я удържам - рев, блъскане, викане... В аптеката реагираха негативно на Демефана, изписван бил рядко, едва ли не ужасно вреден, пък и за малко дете... то на колкото места да я заведа или да питам - всеки си има собствено виждане, човек започва да се обърква и по-лошо - да не се доверява напълно. 

# 646
  • shumen
Тото,Зинат ще да пие,а не Зиртек.Зиртека се изписва за алергии знам.
За сиропите-аз съм доволна от Биокс Тими и Амбрекс.Демефан не ни е изписван досега.
Силве,оправяйте се скоро.
Аз днеска ходих до ЛЛ за на майка ми лекарствата,и понеже и тя е на мен и малкия и реших да и поискам направление за мен за гинеколог,че не съм ходила от както родих,но ми каза напролет.Без обаче да и искам ми даде направление за контролен носен секрет за малкия и час за другия месец за консултация,че чак се изненадах.

# 647
  • Куциндрел
Тото, чисти й носа, ако трябва се борете, но не я оставяй със сополите. Ако има някой да ти помага в тази процедура. В един момент ще свикне. И моето диване ревеше и се тръшкаше, но сега си знае вече.
Важно е да се почиства носа при обилни хреми. Peace

# 648
Да се отчета и днес. Уж не е вдигал Т от вчера следобед. Понакашля още иначе и зелените сополи си текат, но се надявам да се изчистват с АБ и те тея дни.

Гледам пишете за Тобрекс. Те са антибиотични капки до колкото помня, но пък ги изписват понякога за хрема на бебета и малки деца.

# 649
  • Куциндрел
Да, АБ капки са. На моето дете му помагат и му спират хремата. Ако не ходи на градина не се появява, но тръгне ли.....

# 650
Демефан е сироп, който и личният лекар на детето не харесва.
 Иначе й е изписван от 2-ма други лекари с идея да се овладее спастична, непродуктивна кашлица, но само за няколко дни, като вторият път, когато ни беше предписан, ми казаха да го дозирам много внимателно с мерителна спринцовка от панадол примерно. Така че за мен си е  малко плашещ този сироп....

# 651
Точно плашещо реагира и фармацевтът, каза, че изключително рядко се случва да бъде изписван и то за малко дете. Може би ще правя инхалациите + Ен-ти тус сиропа.

# 652
При нашия 100% неуспешен опит със Синекод, с Демефан нещата бяха далеч по-добре и се стигна до спиране на кашлицата, но и двете неща трябва да се дават много внимателно и да се предписват от специалист, който е видял детето и обстойно го е преслушал.   Peace
А Амбрекс се използва при друг вид кашлици, т.е. със сигурност единствено лекар може да ги назначи в някаква комбинация.

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 18:03 от Ами сега

# 653
Благодаря ви за мненията, пулмолог ги изписа, първо Демефан, след няколко дни да премине на Амбрекс, когато би следвало вече кашлицата да е доста по-влажна. Завеждащ детска клиника в болница, доста адекватно ми се стори всичко, което ми обясни. Ще споделя тези дни опита си и как вървят нещата.

# 654
  • около Варна
На дъщеря ми и изписаха Демефан за нейната историческа едномесечна кашлица, нашата педиатърка, която е пулмолог, каза, че дълго време го е нямало по аптеките, бил от едновремешните сиропи и тя много го харесвала. Изписа конска доза, аптекарката ми препоръча да се ръководя по листовката. Предубедена съм към тези подтискащи кашлицата сиропи, но го давах, макар и за по-малко дни от предписаното. Не подейства кой знае колко.
Амбрекс пи сина ми декември, от първия прием още започна зверско кашляне, ама кашля влажно, все едно вода има в дробовете и повече не посмях да давам. После доктора каза, че много разкашлял. та това е моят опит с посочените сиропи. Бързо оздравяване ви желая!

# 655
  • вече Пловдив
Амбрекс съм давала при бронхитите на малката, изписан от педиатър по схема. Помагаше й  Peace
Другият сироп не съм го чувала досега  Rolling Eyes

# 656
Момичета има ли актуален вирус с темп.и кашлица в БГ в момента?

# 657
Umi  няколко варианта даже.

# 658
  • shumen
Аз Амбрекса съм го давала по препоръка на педи,но от него,а и от всички отхрачващи сиропи моете дете повръща.Според педи е,защото още е малък и не се сеща да изплюе,ако има секрет и затова повръщал.
Уми,има,има и още как.
Аз днеска понеже доста чаках при личната и май съм настинала и тази вечер ме тресеше и бях със разстройство.Почерпих се един Парацематол за загряване и един Ентерол за дрисъка и да видим тази нощ как ще изкарам.

# 659
  • София
Уми, вируси колкото искаш. "Нашият" е без Т. Яко хрема, гърлобол и кашлица. Големият го изкара за 3 -4 дни. Ние с малкото се мъчим от неделя - той милия не може да спи, дави се от сополи, а тази вечер и ММ "клекна"  ooooh! Рядко ни се случва всички да се натръшкаме (особено мен да ме хване), но явно е доста прихватлив тоз вирус  Grinning

Дани, за разстройство безотказно действа Рекомфорт

Общи условия

Активация на акаунт