Банята - тема 22

• 89 117
  • 770
  •   1
Отговори
# 390
Аз имам един въпрос, който може и да не е много за тази тема, но пак става въпрос за ремонтите .
Ако човек купи едно жилище на една цена и започне да ремонтира, което е по-скоро за качеството на живота му вътре ... но тези ремонти все пак с времето също се амортизират, а са скъпи и не знам дали те качват цената на жилището с толкова , колкото все пак е дадено за тях .
Принципно за вас как е с ремнтите, когато ви се налага да дадете много пари за не9о , примерно банята: правите го за себе си, за да се повиши цената на имота или и за двете или не мислите за възвращаемост на парите, а само за собствен комфорт?
На мен проблема е, че ремонтите са много скъпи. ПРавихме и ухня, сложиха супермодерни шкафове със стъкло на вратичките. За 4 години с децата , бързане, някои работи при които се наложи да сваляме вратички и стъклото се чукна тук - там по ръбовете ... с две думи кухнята няма да е нова още дълго време.
ПРез колко време се правят ремонти според вас, за да си струва? Например кухня? Модерните материали май не са суперздрави?
Предната бе8е стара, не беше мръднала, както и уредите, но си беше домоде и затова я сменихме. Сегашната гледам е по-лабава, въпреки че беше много скъпа  ooooh!
Не знам дали добре си обясних въпроса, по-скоро е принципен.

# 391
Лято, аз много не разбрах какво точно питаш  newsm78 За апартамент, който ще се продава ли? Щото ние не обзавеждаме жилището си с идеята да го ползваме определено време и да търсим ново - правим го така, че да ни е удобно и уютно на нас, без оглед на стойността му  Rolling Eyes Така или иначе всеки, който влиза в ново жилище, го прави според своите критерии - аз например ако си купя жилище със супер модерна кухня в него, ще я махна и ще си направя по-семпла. Та ми се струва излишно, ако се калкулира цената на въпросната модерна кухня, аз я платя, а после се налага да си правя нова според собствения си вкус. Та идеята ми е, че е излишно упражнение да се вторачваш толкова в актуалната цена на жилището си, освен ако нямаш за цел да го продаваш, но дори и така да е - пак оценката е достасубективна  Peace

# 392
лято лято вярвам, че всеки прави ремонта за собствен комфорт, ако ще живее постоянно в имота. Аз не мисля дали се качва цената на имота ми - искам обаче качествени материали, качествено изпълнение, качествени уреди. В резултат на това ми се оптимизират месечните разходи за ток, вода, отопление.
Евтинато винаги излиза скъпо - по-бързо се амортизира, не винаги изпълнява точно потребителските очаквания и е практично.
Нормално ремонт се прави на всеки 10г.  - всичко има предел на полезен живот, енергийна ефективност и т.н.
Купих ремонтиран имот преди 7г. и вече съм ремонтирала почти всичко отново с изключение на една стая. Дограмата ми беше 3 камерна с лоши изолационни качества спрямо сегашните 6 камерни, стъклопакета тънък, лошо изпълнена вътрешна изолация. За цветовете не ми се говори, че още имам кафява баня, която ненавиждам. Открих и някои строителни изненади като старите плочки в банята под новите.
С малко средства се прави ремонт, ако купуваш жилище с инвестиционна цел да препродадеш и се прави в краткосрочен план.

# 393
Ясно  Peace
Аз си правя явно по друг начин сметката. Няма да го продаваме, но не ми се дават и непрестанно пари за ремонти, защото като калкулирам цена на жилище щ всички ремонти излиза, че е платено почти двойно, но в същтност цената му не се повишила особено (продажната). ЗАтова се замисли, че в същтност цената е цената плюс влизащите ремонти . Не е ефтино, поне една част е разсрочена.

Явно е неизбежно. Аз май съм голяма сметкаджийка  Crazy

# 394

Май да  Mr. Green

# 395

Май да  Mr. Green

Трудна работа е да се отучва човек на стари години  Rolling Eyes

# 396
Никакъв смисъл няма да смяташ цената на ремонтите като част от стойността на имота един ден. Миналата година продадохме мезонет, в който вложихме адски много средства - разбирай, много дебела, качествена външна изолация, хубава дограма, скъпи климатици, гранитогрес, масивна мебел, система за обратна осмоза за пречистване на питейната вода. И прочие, и прочие...Е, това не повиши особено цената на самия имот, защото времената са такива. Каквото си волжиш, вложиш. За личен комфорт, по-ниски сметки и удобство е.
А и няма мебели или оборудване, което да е все ново Mr. Green Времето не може да спре все пак. Десетина години и мебелите почват да "плачат" за подмяна. С уредите даже и по-рано става така.

Та, ремонтите, които в момента правим, на бъдещото ни жилище са пресметнати само и единствено с перспектива да ни е удобно, лесно за живеене, да е приятно и уютно, да плащаме малко ток и вода, и разбира се - на децата да им е удобно и безопасно. Това е.

# 397
Аз обаче наистина съм голяма сметкаджийка  Twisted Evil Все гледам смисъла от всичките му страни и с всичките ако-та ...

Накрая правим нещата, но постепенно, премислено ... освен ако не потече някъде тръба или нещо не се случи да се наложи спешно . Все се питам колко ми трябва, за какво ...
Сега например планирам гостната тоалетна, но искам и едни слънчеви батерии с генератор да сложа на покрива.
Докато ги приключа тези гледам вече как кухнята ще се подменя наново или пък плочките в коридора  Rolling Eyes
Нещо като непрестанен ремонт и започвам да сърпам ръчната с "за какво м ие толкова спешно, може още така, айде догодина ... " после пък ме домързява пак и не се наканваме ...

С няколко думи предпочитаме по ваканции и пътувания отколкото в ремонти . Но си е много хубаво да има нещо ново.

Сложна работа  Peace

Днес павиха търбите на студената вода, защото имаше ръждясало място, но не направихме на топлата защото изглеждаха здрави ...

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 13:36 от лято лято

# 398
С няколко думи предпочитаме по ваканции и пътувания отколкото в ремонти . Но си е много хубаво да има нещо ново.

Едва ли ще намериш човек, който от тези неща да предпочете ремонтите  Laughing

# 399

Да, така е . 

# 400

Ами, ние доста пътувахме, но сега за 3-4 години малко ще поразредим. Преди всеки месец нанякъде, сега ще е по-рядко.

# 401

Ами, ние доста пътувахме, но сега за 3-4 години малко ще поразредим. Преди всеки месец нанякъде, сега ще е по-рядко.

то не само това е недостатъка, ами и неща, които могат да се направят бързо се правят с разни разправии бавно или пък става голяма мръсотия и ако трае е ужас Sad
Но 4овек има защитен механизъм и бързо забравя лошото. Сега като оправят тръбите май ще се хванем с коридора и гостната тоалетна въпреки вси4ко  Twisted Evil

# 402
Е, на теб май просто не ти се прави ремонт Mr. Green Ми, няма как да има ремонт без суетене, малко или много нерви, и мръсотия. Чак пък лошо, или пък ужас. Това са бели кахъри в живота.
Спирам, че това си е чист спам.

# 403
Лято, нали знаеш тази българска приказка, как не може ...еди...какво си... и душата в рая. Та няма как да се повиши цената на един неремонтиран апартамент, а ако искаш да ти е добре на душата, защото живееш в него, ще трябва да си отвориш кесията и да се поизръсиш. Колко - само ти си знаеш какво ти харесва. мерак се гаси с пари, Лято. Ако нямаш мерак - нищо няма да похарчиш, но и надали ще спечелиш. hahaha

# 404
Абсолютно сте прави!
Нещо съм се объркала аз . Нещо съм прихванала тук ...
O tempora, o mores !
Май ще трябва пак да се очовечвам  Peace
Айде няма да спамя повече , но сте напълно прави и си взимам поука  Peace

Общи условия

Активация на акаунт