Банята - тема 22

• 89 106
  • 770
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, и момчета, помагайте!

Оказва се, че разстоянието за евентуален параван в нашата баня е малко, заради една чупка, в която е облечена тръба....Имаме около 107 см, горе долу. Питахме една фирма тук, която е с традиции в областта, за варианти. Няма как да е стандартна плъзгаща се, защото няма 120 см, за да има едно крило 60 см и едно статично пак 60 см. Надявахме се, че може да е от три по-тесни крила, като две от тях да са отваряеми, да се сгъват едно към друго, като хармоника, и само третото да е фиксирано. Дано ме разбрахте. Но те не правят и май никой не правел такъв параван...Остана ни варианта врата хармоника Rolling Eyes, или завеса...Въобще, гадна работа! Дайте идеи, как, кой, къде.

# 376
А защо не само едно статично крило, без отваряне  newsm78 Или е много малко разстоянието май  Rolling Eyes

# 377
Имам предвид да има фиксиран параван? Това би означавало обаче да се мокри останалата част от пода, отвън душ зоната, което не искам в никакъв случай.

# 378
Да, има такава опасност. Дано намерите решение  Peace

# 379
  • Добрич
Ами не може ли да не е плъзгаща, а отваряема вратата т.е. да се отваря като нормална врата? Тогава фиксираната страна няма значение колко сантиметра е

# 380
ако пода е направен с добър наклон към канала не знам дали ще е голям проблем?

# 381
  • Добрич

това не го разбрах .. newsm78

# 382

това не го разбрах .. newsm78

ами ако се сти4а добре ще се мокри ли много извън? Само парата , но и без това като се отвори вратата и тя излиза? Не знам.

# 383
  • Добрич
За това се прави пода с две нива- това зад паравана слиза с 2-3 см под основния под. Така вратата при затворено положение има естествен праг и не се мокри др.част от помещението.

# 384
За това се прави пода с две нива- това зад паравана слиза с 2-3 см под основния под. Така вратата при затворено положение има естествен праг и не се мокри др.част от помещението.

може тогава да е добре и без да се затваря плътно?
Аз не съм фен на плъзгащите се защото каквото съм имала с плъзгащи се по едно време запо4ва да излиза от релсите или пък се събира мръсно ...
ще стане според мен добре както и да си го направите  Peace

# 385
Точно заради мръсотията, която се събира в релсата и аз се отказах от плъзгаща врата и залагаме на статичен параван. ММ настояваше повече даже, че плъзгащите не му харесвали изобщо. Чакам всеки момент майсторът да ми донесе мостри на стъкла и да изберем. Пак да ви питам за цвета - прозорецът ни е с кафява дограма - дъб май някакъв се води. И рамката на паравана ли да е такава, или да е бяла? Има и още един вариант - прахово боядисано сив, но не може да ми даде мостра да видя  newsm78

# 386
бих казала сложи рамката не спрямо прозореца а спрямо цвета на останалите неща в банята . дали по стени/под или по цвят на мивка, вана, тоалетна ...
Ина4е добавяш още един цят посредата . не знам , но така си го представям  Peace

# 387
Ммм, ще ми се да избегна статичния параван, определено няма как да не се пръска при самото къпане навън. Да, с два сифона сме и с два наклона. Няма да се стича, но ще пръска, а с малко дете и почти никакво време за почивка след работа, опитвам да си съкратя всякакво бърсане и да избегна подхлъзвания на домочадието. Не е само до естетика, искам и да е лесно и безопасно Peace Ако можеше в нашия случай всичко в едно...
Отваряне на нормално крило не става, пак поради ограничено място. Просто влизането ще е като в лабиринт - насам, натам, докато стигнеш до душа. Отпада.
Сега сме с плъзгаща врата в едната баня, няма проблеми с почистването, не е нещо трудоемко поне. И не е мръднала вече няколко години като конструкция.

Днес попаднахме на такъв вариант, сега събираме оферти и се надявам да реши всичките ни проблеми в банята: http://www.keraglass.info/%D0%B4%D1%83%D1%88-%D0%BF%D0%B0%D1%80% … 8%D0%BA%D0%B0_4_1

# 388
Колева, този последен вариант и на мен ми допада. Красиво и функционално.

# 389
Нашата баня е с статичен параван и нямам никакви проблеми с подръжката му! Първо че има препарати, които се пръскат на стъклото и не ти трябва никакво чистене с тях, второ можеш за 20 сек да минеш с перце. Също така душа не пръска извън паравана и пода ми е винаги сух.

Общи условия

Активация на акаунт