Банята - тема 22

• 89 100
  • 770
  •   1
Отговори
# 360
  • Под Сините камъни
Ами просто сменете шланга с по-дълъг ,аз го смених с по-къс ,а освен това оригиналния към душа е супер  твърд и неудобен.
Тц няма да стане. При мен мивката ще е в ляво от вратата,а моноблока срещу вратата като между тях ще е душ кабината.Нещо такова само местата на мивката и чинията са разменени
Скрит текст:

# 361
  • на20 километра от Бургас
Това променя нещата,може да ползваш подвижния душ от душ кабината ,щом е близо до тоалетната,пак с  по-дълга връзка,ако няма други пречки де newsm78

# 362
  • Под Сините камъни
Това променя нещата,може да ползваш подвижния душ от душ кабината ,щом е близо до тоалетната,пак с  по-дълга връзка,ако няма други пречки де newsm78

да и това е доста добра идея  Hug Сериозно ще помисля по въпроса

# 363
На Видима батериите са по-добрите и не си струва за няколко лева да си създаваш проблеми. Да, твърдичък е маркуча, но има предимство да не хваща варовик, което не е за подценяване, аз не бих го сменила. Имам други в къщи сменяни много пъти,не мога да ги изчистя Peace

# 364
Здравейте. Имам проблем с банята след ремонт, и ще се радвам, ако някой от вас може да ми помогне със съвет. Правихме основен ремонт, като съответно сменихме и сифона на пода. Сифонът е от тези, които наподобяват чашка, на която дъното пада надолу като има натиск( като тече вода), а като не тече стои затворено. Съжалявам, че така идиотски го обясних, но не знам как се казва модела.
Та ремонтът го правихме преди половин година и нямаше проблем до сега, но при последното къпане съседите  отдолу казаха, че от тяхната тръба, която им излиза от тавана леко капе.Това, точно когато съм се къпала. Аз самата по време на къпането забелязах, че водата се изтича по-бавно. Интересното е, че след като ми казаха за проблема, изсипах два литра вода в сифона, но не им прокапа. Дали е удачно на първо време да изсипя някакъв препарат за отпушване на сифони, защото косата ми доста капе, възможно ли е да е от това?
Другото, което си мисля е, може ли да се сложи силикон отстрани по самата обиколка на сифона, да не би да не е добре уплътнен и да пропуска отстрани?
Ясно ми е, че вие няма как да ми направите диагностика, но просто искам да знам, дали тези методи- силикона и слагането на препарат са допустими. В смисъл, дали няма да стане по-голяма беля! Rolling Eyes

# 365
  • Сф
Не че съм специалист, но нищо не пречи да изсипеш едно Тубо фло и да видиш дали пак ще тече.
Ние също сложихме такъв сифон  с клапан и ме притеснява че лесно ще се запушва, но ще го видим като почне употребата на банята.

# 366
Имахме проблеми със сифона на балкона . То беше като една фуния влиза в тръбата и когато се беше запушила отто4ната (доста надале4 от нас), но при много вода се напълва и се връща наобратно и тогава излиза от мястото където се препъхва фунията в тръбата. Нали те4е на обратно ... Не знам дали успях да обясня добре, но и аз мисля да изсипеш нещо за отпушване на канали и 9е се оправи.
Ако запушването е при някое коляно по-надале4 и 2 кофи вода може да е малко за да се засе4е  Peace

# 367
Благодаря. И още един тъп въпрос, препаратът в умивалникът ли да го изсипя, или направо в отвора на сифона долу? Защото като си пъхам пръстите в сифона и виждам как странично е разположен отвора, и трудно достъпен, май по-добре в умивалника?Така и така отива пак в сифона.

# 368
Не знам къде да го изсипеш. Ако не вреди може да пробваш и на двете места? За падащата коса не можеш ли да пробваш да я минаваш с 4етка за коса под душа? Зака4а се на 4етката и не пада в канала?

# 369
Има едни дълги спирали за отпушване на канали. http://www.ebay.co.uk/itm/like/161023451479?limghlpsr=true&h … 10-134428-41853-0

# 370
  • Сф
Благодаря. И още един тъп въпрос, препаратът в умивалникът ли да го изсипя, или направо в отвора на сифона долу? Защото като си пъхам пръстите в сифона и виждам как странично е разположен отвора, и трудно достъпен, май по-добре в умивалника?Така и така отива пак в сифона.

Iзсипваш в сифона тубо фло. По инструкции след това изсипваш 1 чаша вода в канала и чакаш 10-15 мин. след това пускаш много вода да се изтече и си готова. Не  е никаква философия  Peace

# 371
  • София
Ако слагате препарат гледайте да е течен.Ако е на гранули става като камък и няма разбиване.А можеш ли да снимаш сифона.

# 372
Ееее - ако се спазват инструкциите на сухите препарати за отпушване няма проблем. Сипва се в подовия сифон директно с колкото е указано вода - обикновено отделя неприятни газове като се задейства, не се стои вътре в банята, чакаш навън. После измиваш обилно с вода. Гел за отпушване хубав е на М-р Мускул.
По проблема с космите - заради тях основно на месец и половина сипвам профилактично препарат за отпушване в сифона. Не всички остават по решетката, за да ги махна след къпане.
€м. е направо рекорд да ползвате банята и да не имало нужда от препарат в сифона, защото при къпане се отделят отлагания освен сапунената пяна.

# 373
Благодаря на всички на отзивчивостта  bouquet
Проблемът като че ли е решен. Сипахаме тубо фло за топла вода и в мивката и в самия подов сифон.
После пускахме обилно вода и проверявахме при съседите, засега няма теч. Дано това да е бил проблемът, че вече си преставях разбития под на новата ми баня...Прави сте, че е трябвало по-често да правя профилактика, но живеем на две места, банята не се ползва постоянно и досега е нямало проблем с оттичането. В другото жилище често сипвам препарати, там и повече се запушва, но пък никога не е текло при съседите. Затова продължавам малко да се притеснявам относно причината за вчерашния теч, но дано наистина да е  само замърсяване.

# 374
Вая Георгиус понеже спомена, че тръбата на сифона е видима при съседите, ако има проблем ще е по-лесно при тях да се оправи май. Навремето живях в една квартира и подовия сифон на банята се оттичаше в тръба, която минава външно по тавана на долния апартамент - такова беше строителството /блок ЕПК/, аз виждах тази на съседите отгоре.
Моята сага с плочката приключи залепи се пущината, фугирахме и се къпем вече на воля Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт