Банята - тема 22

• 89 064
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
"Световните тенденции" си имат съответната цена, нали? Не всеки може да ползва дизайнер за консултация.
И аз не харесвам "пейзажните", "флорални" и "дзен" плочки, ама си трая. В магазините такива безумия видях, ама явно има купувачи.

Важно е цвета и големината на шарките на плочките да не схлупват и без това малката баня.
Например показаните лалета - огромни и ако се сложат в малка баня ще изглеждат ужасно.

Хайде сега чак пък дизайнери Simple Smile достатъчно е да знаеш, че примерно цветни мивки, вани и т.н не са модерни  от поне 40 години и да имаш поне малко усет за да прецениш, че такива флорални мотиви не са подходящи за толкова малка баня. И с малко пари може да се купят много по прилични плочки от тези цветните безумия.

# 451
Разбира се, показаните линкове не са универсални за всяка баня и вкус. Ако е малка банята, по-малко тъмни цветове и по-малки мотиви.
Аз като един типичен Телец все клоня към земните, топли цветове, флорални и пасторални гледки и мотиви. Природа Mr. Green
Пък от световните тенденции не се водя, нито имам средствата, нито пък ми е приоритет. Най-важното е да се харесва банята на ползвателите й, да им е хубаво като влизат, и да е качествен материала, доколкото финансите позволяват. Относно цветове, шарки, дизайн - колкото хора, толкова и предпочитания.
Малко като с модата при обличането - ако не ме кефи и не ми е удобно, не ми пука за модата.

Кикамора, "цветни безумия" са за теб. Ок. Но не е задължително другите да не обичат цветно и пъстро, нали  Wink И тогава не е безумие.

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 12:41 от d_koleva

# 452
  • sofia
..... да имаш поне малко усет за да прецениш, че такива флорални мотиви не са подходящи за толкова малка баня. И с малко пари може да се купят много по прилични плочки от тези цветните безумия.
Не всеки има усет за подобни работи. И всеки може да си каже мнението, ама не е приятно да звучи грубо или като обида. Както се казва, не е нужно да напишеш всичко, което ти минава през главата.

# 453
Ех, Кикимора, не говоря за варовикови отлагания по естествените камъни, а за нещо доста по-лошо, което често съпътствува камъни изложени на постоянно водно въздействие. Разходи се донякоя малка рекичка с бавно течаща вода и разгледай камъните. Иначе се радвам за пречиствателната ти уредба за омекотяване на водата. Макар, че ако си от София, водата е поначало мека, варовикът не й е проблем. И да, Не се сърди човече е право-   важно е и как изразяваш меннието си. В тази връзка намирам потребителското ти име за доста съдържателно. 

# 454
Явно, че освен речни камъни не си виждала други Simple Smile.

# 455
Ами какво да се прави, явните неща за един, са скрити за друг, кикимора. За мен прелестта на камини в помещение, което изисква да е топло, а също така да не мухлясва наистина остава скрита.  smile3521

# 456
Според мен човек трябва да се води най-вече от това какво му харесва лично, а да използва тенденциите само като допълнителна гледна точка за възможностите.

В момента обмислям ремонт, включващ малка баня - отделила съм любимите си картини, чаршафи, чаши, чинии (които не са ми омръзнали дълго време) и от тях търся към какъв цвят да се насоча. Банята е наистина малка, но освен светлите цветове според мен за приятното усещане повече ще допринесе да няма различен цвят плочки, фризове и раета, както и евентуално подовите и стенните плочки да са еднакви. Поне тавана е 2,90 и мога да оставя доста голяма част под него бяла, което плюс белия санитарен порцелан може би ще е достатъчно, за да не е тежък и натрапчив цвета на плочките, ако са по-ярък цвят.

Досега съм била само в два магазина и най-много харесах Gayafores Sahara Crema в Практикер. След достатъчно ремонти вкъщи съм установила, че не харесвам лъскави покрития и точно те са ми омръзвали най-бързо, затова и тези ми харесаха най-много.
А като стана дума за зелено погледнах около себе си и намерих много тъкани и аксесоари и реших да потърся и бани, позволявам си да кача изображенията, които си свалих да отлежат за размисъл и вдъхновение, а като стигна до някаква концепция ще знам какво да търся в магазините.

Скрит текст:

Каквото и да направя със сигурност на някой ще му се стори кичозно, неприветливо или неподходящо, но ако се водя от това, което ми харесва наистина вероятно ще ми омръзне доста по-трудно. 

# 457
Забележи само какви бани показваш  Wink. Първо изработката им е далеч от кичозна и второ, пространството е далеч от това в което някои се опитват да се вместят Peace.

# 458
И моята баня не е голяма, ако беше и имаше и прозорец нямаше да гледам каквито и да е плочки, а да си я боядисам с латекс Simple Smile. Не че и по-малка не може - проучвам техниката таделакт.

По-светлите и неутрални цветове са плюс и когато жилището ще се продава или отдава в бъдеще.

Другото, което си мисля е банята да е бяла, като само текстурата и вида/размера плочки да са различни.
Нещо в този дух
Скрит текст:

Ако реша да е цветна, зеленото ще е сред първите цветове, които ще потърся в магазините като покритие.

Дано снимките са били полезни на някого и всички да си харесваме баните и да си ги използваме с удовлетворение  Simple Smile.

# 459
Нannya, много са красиеи плочките на Гаяфорес , особено декоративните. Благодаря за информацията. Аз отдавна си направих баните - в бежова гама са плочките на Милфорд, но сега разглеждам за кухнята. Купих преди време една стъклена мозайка, много е красива - старо злато с патерна и цветовете на еснни листа с големи плочици 5/5 в каре 30/30, но почнах да се разколебавам да не би да стане много агресивен интериора, та съм се замислила и информацията   bouquetидва точно на време. Благодаря

# 460
Нannya, много са красиеи плочките на Гаяфорес , особено декоративните. Благодаря за информацията. Аз отдавна си направих баните - в бежова гама са плочките на Милфорд, но сега разглеждам за кухнята. Купих преди време една стъклена мозайка, много е красива - старо злато с патерна и цветовете на еснни листа с големи плочици 5/5 в каре 30/30, но почнах да се разколебавам да не би да стане много агресивен интериора, та съм се замислила и информацията   bouquetидва точно на време. Благодаря  bouquet

# 461
  • Сф
Момичета, сравнително дпешно ми трябва майстор да доЗавърши  анята до няколко седмици. Досегашния майстор ни мота 3 месеца и имаме едва 2кв м налепени плочки. Звънях на няколко др майстора но са заети поне до края на април. Моля за изпитан майстор, който не дере кожи. Мерси

# 462
четох някъде, че по-големите светли плочки правят помещението да изглежда по-голямо. Ние не сме слойили големи, защото го про4етох след като ги купихме, но сме сложили светли  Peace 

# 463
По повод зеленото , във втората тоалетна , която е малка сложихме, Керос серията е Happy . Зелено , бяло и един ред декор ( като бялото е повече , тъй като и пода е зелен) . Много свежо и весело се получи

http://www.dushkabini.eu/index.php?main_page=product_info&cP … ;products_id=3444

# 464
По повод зеленото , във втората тоалетна , която е малка сложихме, Керос серията е Happy . Зелено , бяло и един ред декор ( като бялото е повече , тъй като и пода е зелен) . Много свежо и весело се получи

http://www.dushkabini.eu/index.php?main_page=product_info&cP … ;products_id=3444

Това наистина е много свежо и приятно за окото. На мен също ми бяха сред любимите Peace

Общи условия

Активация на акаунт